יוטיוב בחנה לעומק את "חרבו דרבו", השיר מעורר הסערה של נס וסטילה, והחליטה שלא להסירו מהאתר - כך לפי מגזין הטכנולוגיה האמריקאי WIRED. בכתבת עומק שפרסם המגזין סופר על הבדיקה המדוקדקת שנעשתה בנוגע לשיר לאחר שפרו-פלסטינים רבים קראו להסרתו בטענה שהוא שיר גזעני שקורא לפגיעה בפלסטינים. מנגד, התבטאו בכתבה גם עובדי יוטיוב שמתנגדים להחלטה הסופית.
הבדיקה המעמיקה של יוטיוב הובילה את החברה למסקנה שמדובר בשיר שתוקף את חמאס ולא את הפלסטינים ככלל, ולכן ניתן להשאיר אותו בפלטפורמה. הם נשענו על שורות הפתיחה: "חבורת עכברים פאקרים יוצאים מהמחילה", מהן ניתן להסיק שמדובר באיומים שמכוונים לטרוריסטים של חמאס שמשתמשים במנהרות ולא לעם הפלסטיני ככלל.
מנגד, עובדי יוטיוב שמתנגדים להחלטה טענו כי השימוש בביטוי "טפי, יא בני עמלק" מכוון לפלסטינים ככלל ולכן השיר גזעני ויש להסירו. גם נתניהו, מזכירים ב-WIRED, הזכיר את המונח "עמלק" בנאום שנתן זמן קצר אחרי מתקפת ה-7 באוקטובר, אבל ממשרד ראש הממשלה דאגו להסביר לאחר מכן שהכוונה היא לחמאס ולא להשמדה כוללת של הפלסטינים.
כאמור, למרות ההחלטה של יוטיוב בעד השיר - המגזין מביא את דבריהם של עובדי "יוטיוב" שבחרו להישאר בעילום שם. לדבריהם, אתר הוידיאו מקבל החלטות באופן לא עקבי בנושא המלחמה בעזה, והם מצדיקים, לטענת העובדים, הסרה של סרטונים והשארה של סרטונים אחרים כאוות נפשם וללא מדיניות עקבית.
אותם מקורות אמרו ל-WIRED כי הם היו רוצים שקבלת ההחלטות של יוטיוב תהיה מחמירה יותר וכי לקיחת האחריות הוגבלה מאוד באתר, ואין שקיפות בקבלת ההחלטות בפלטפורמת הוידיאו. "פעם היו מסבירים את ההיגיון מאחורי החלטות, היום אומרים: 'הנה ההחלטה, אנחנו מתקדמים הלאה, בואו לא נתעכב על זה'", אמר גורם אחד.
נס וסטילה יכולים לשמוח על ההחלטה - אבל כזכור, לפני כחודש וחצי לא יכלו הצמד להיכנס לארצות הברית לאחר שנאסר עליהם להופיע שם בגלל "חרבו דרבו", כפי שנחשף ב-mako. בראיון של הצמד ל-mako סיפר סטילה: "לא בכינו על זה. היה לנו חשש שאולי ירצו לפגוע בנו בחו"ל. אבא שלי חפר לי בטלפון, אמר לבדוק את סידורי האבטחה אלף פעם".