בשנת 2016 נסגר מועדון "ספייס" באיביזה. ספייס היה אחד המועדונים הכי אייקונים בעולם, וסגירתו הותירה חלל ריק אצל הרייברים שמגיעים לבלות באי המסיבות המפורסם בעולם. ב-2017 נפתח במקום היי איביזה (Hï Ibiza), שמהר מאוד מיצב את מעמדו כאחד המועדונים הגדולים בעולם, ואף זכה בשלוש השנים האחרונות בתואר "המועדון הטוב בעולם" של המגזין הנחשב DJMag. הרצון להתרענן והעדר דיג'ייז בינלאומיים בארץ בצל המלחמה הובילו אותי לקפוץ לבירת חיי הלילה של העולם כדי לבדוק עד כמה המקום מצדיק את התואר.
עוד לפני שנתייחס למועדון עצמו צריך להתייחס למצב באי שנמצא בספרד - מדינה שכידוע בימים אלה לא מאוד אוהדת אותנו. אז הסירו חששות מלבכם - במהלך עשרת הימים שלי באיביזה לא נתקלתי ולו פעם אחת בתגובות אנטי ישראליות, ואני לא אדם שמסתיר את ישראליותו.
גם בגזרת הדיג'ייז, ישראלים רחוקים מלהיות מוחרמים באיביזה. גיא גרבר, שכבר מזמן הפך לאגדה באי, ממשיך עם הליין השבועי הלוהט שלו בפלאיה סולייל ומארח לאורח כל השנה לא מעט דיג'ייז ישראלים, ביניהם אדם טן (שניגן במסיבת הפתיחה בה נכחתי), שון דורון ורועי רונזפלד. הוכחה נוספת לכך שזה פשוט לא מעניין אף אחד היא העובדה שלמסיבת הפתיחה של הליין של גרבר הגיע כאורח לא אחר מבלאק קופי - מה שמראה שלפחות באיביזה - המצב של הישראלים טוב מאוד. כשזה מוסיפים את העובדה שבמהלך השנה ינגנו באי מיטב הדיג'ייז הישראלים, ביניהם מיטה גאמי (שיתארח, בין השאר, אצל בלאק קופי בהיי יחד עם גרבר), סראגה וקדוש - שינגן ברזידנסי משלו באי - אפשר וצריך להשאיר את החששות בבית.
כאמור היי איביזה זוכה כבר שלוש שנים רצופות בתואר "המועדון הטוב בעולם" וככזה הוא משתדל לארח את הדיג'ייז הטובים בעולם (או לפחות הפופולריים) ביותר. רשימת הרזידנטים (דיג'ייז קבועים שמנגנים מדי שבוע, ז.צ) לא הייתה מביישת אף פסטיבל: דיוויד גואטה, מדוזה, בלאק קופי, דמיאן לזרוס, אריק פרידץ, האחים מרטינז, פישר, וטייל אוף האס הם רק חלק מהשמות שמשתלטים על המועדון מדי שבוע - ומארחים אומני ענק נוספים.
אבל היי איביזה מיצב את מעמדו כמועדון הטוב בעולם לא רק כי הוא מארח את האומנים הגדולים בעולם, אלא כי בפאן הטכני - מדובר בקלאב שאין לו ממש תחרות. המועדון מגדיר את עצמו כ"עתיד של הקלאבינג" ואכן - הוא מקדים את מתחריו בצורה די משמעותית בכל מה שקשור סאונד, ויזואל הפקה, נראות וניקיון, כשאפילו השירותים במועדון הן רחבה בפני עצמה (שהפכה ויראלית מאוד ברשתות החברתיות).
לעובדה שההיי לא מתפשר על הדברים האלה יש מחיר - והוא לא זול בכלל. הכרטיסים במקום נעים בין 50 יורו (לכניסה מוקדמת לחלק מהמסיבות בדרך כלל) ועד ל-100 יורו למסיבות היותר פופולריות. גם מחירי השתייה במקום יקרים מאוד, כשמים עולים 14 יורו ובירה 18 יורו, וזה עוד לפני שהגענו למשקאות אלכוהולים. אלה מחירים יקרים מאוד שמבאסים מעט את החוויה הכוללת.
אבל בעיני, הכוח האמיתי של היי איביזה נמצא בגיוון שלו. אלו לא רק שני הרחבות - שמדי ערב מציגות מסלול מוזיקלי שונה - אלא ההבדל בין הליינים. כל ליין בהיי איביזה מספקת חוויה כל כך שונה - הן מבחינה מוזיקלית, אבל לא פחות מבחינת הויז'ואל וההפקה. התוצאה שכל אחד מהמסיבות ב-ליינים השבועיים שונות כל כך, עד שהן מרגישות שהן מתקיימות במועדון אחר לחלוטין.
ומה לעשות אם אתם מבקרים באיביזה? אם יש ליין אחד שאי אפשר לוותר עליו, הרי מדובר בליין של בלאק קופי. הויז'ואל שהותאם לכוכב הדרום-אפריקאי, בשילוב עם המוזיקה המהפנטת שלו הופכים את הערבים שלו בהיי איביזה למסע יוצא דופן, כזה שכל קלאבר צריך לחוות לפחות פעם אחת בחייו. עם ליינים כמו שלו ועם שמות כמו האחים מרטינז, דיוויד גואטה וטייל אוף האס במועדון מדי שבוע - לא מן הנמנע שהיי איביזה יכבוש את המקום הראשון גם בשנה הבאה.