גיטריסט רדיוהד ג'וני גרינווד מתייחס הערב (שלישי) לקריאות נגדו בהצהרה על ישראל. גרינווד, שנשוי לישראלית, מופיע עם דודו טסה ולהקת הכוויתים בשנים האחרונות, וממש בסוף השבוע האחרון השניים ניגנו יחד בתדר בתל אביב, אחרי שבחודש שעבר הופיעו יחד בבארבי. כעת, הוא מתייחס לביקורות על כך בפוסט ארוך ברשתות החברתיות: "אף אומנות לא 'חשובה' כמו עצירת ההרג והסבל, אבל לא לעשות כלום מרגיש כמו אופציה גרועה יותר. להשתיק אומנים ישראלים כי נולדו יהודים בישראל, לא נשמע כמו דרך שבה נגיע להבנה בין שני הצדדים של העימות האינסופי הזה".
בתחילת דבריו כתב הגיטריסט: "אני מנגן במספר פסטיבלים באירופה הקיץ עם דודו טסה והכוויתים, ויש אנשים ששואלים למה. אני משתף פעולה עם דודו ועושה איתו מוזיקה מאז 2008, ועבדנו יחד עוד לפני כן. אני חושב שפרויקט אומנותי שמשלב מוזיקאים ערבים ויהודים הוא חשוב, ואחד שמזכיר לכולם שהשורשים היהודיים בארצות כמו עיראק ותימן שהולכים אלפי שנים אחורה חשובים".
— Jonny Greenwood (@JnnyG) June 4, 2024
גרינווד, שכבר הופיע עם טסה על רקע מחאות והתנגדות ה-BDS ב-2017, כתב גם כי "אלו פשוט מוזיקאים מרחבי המזרח התיכון עם כבוד הדדי זה לזה, שעובדים יחד מעבר לגבולות וחולקים את אהבתנו לקטלוג ארוך של שירים ערביים, לא משנה אם נכתבו על ידי נוצרים, ערבים או יהודים". עוד הוסיף כי "המלחין העיראקי אולי המפורסם ביותר הוא סבא של דודו, שהיה אחד מהאחים אל כוויתי האגדיים, והשירים שלהם הם עדיין חלק בלתי נפרד מהרדיו הערבי, למרות שאת היהדות שלהם איש כבר לא מזכיר.
"יש כאלה שמאמינים ששיתוף פעולה כזה אינו מוצדק, ומעודדים להשתיק אותו, או כל מאמץ אומנותי של ישראלים יהודים. אבל אני לא יכול להצטרף להשתקה הזאת. ההשתקה של יוצרי סרטים, מוזיקאים או רקדנים ישראלים ושל סיבובי ההופעות שלהם בחו"ל, מרגישה לי לא פרוגרסיבית. במיוחד כשמדובר בחברים הכי פרוגרסיביים בחברה שלנו". בהמשך ציין גרינווד כי "אני אסיר תודה על ההזדמנות לעבוד עם מוזיקאים מרשימים שפגשתי בפרויקט הזה, שנראים לי הרבה יותר אמיצים ולוקחים סיכון גדול הרבה יותר מאלו שמנסים להשתיק אותנו, או כאלו שמנסים להדביק לנו מניעים נסתרים. אין מניעים כאלה. אנחנו מוזיקאים שחוגגים תרבות משותפת, אני חלק מזה כבר כמעט 20 שנה".