אחד האודישנים ב"הכוכב הבא לאירוויזיון" (פרק חדש בשבת, אחרי החדשות, קשת 12) ריגש את הצופים ולא השאיר עין אחת יבשה. המתמודדת יובל רפאל עלתה לבמה ועברה לשלב הבא אחרי שקיבלה ציון גבוה במיוחד. סיפורה האישי מהשבת השחורה, אז שרדה את הטבח בפסטיבל הנובה, נתן משמעות נוספת לביצוע ולהצלחה שלה.
היום (ו') רפאל התראיינה בתוכנית של גלית גוטמן ואילנית לוי וסיפרה על האודישן המרגש, על הביקור באו"ם ועל השפעות המלחמה שעדיין מלוות אותה: "הטראומה שינתה אותי. הפכתי להיות חרדה ומעולם לא הייתי חרדה לפני, תמיד היה לי את חוסר הביטחון שלי בתור בן אדם. פתאום הלילה זה לא מקום נעים ומבעית ללכת לבד ברחוב", אמרה.
"הבית הוא לא מקום בטוח, יצא לי לחשב בכל מקום איפה אני מתחבאת ולאן אני בורחת. יש גם סיוטים ולילות בלי שינה", המשיכה רפאל לשתף את הקשיים איתם היא מתמודדת מאז הטבח, וסיפרה על ההתמודדות שלה: "בשנייה שנפל לי האסימון שאני צריכה עוד שורדים בסביבה שלי, הגעתי למרחבי ריפוי של השורדים. האהבה שהפיצו עליי, לא רק של השורדים אלא גם של כל המתנדבים והאנשים שרצו לתת מעבר, זה לא נורמלי. הרצון בתוכי לעשות את זה גם ולהוציא את זה החוצה גדל, משם ההסברה והמוזיקה".
התאוששת מהאודישן?
"חד משמעית לא. צריכה מיומנות לקבל כמות כזאת של אהבה ותגובות, זה מציף. מצד אחד זה הדבר שהכי מחמם את הלב בעולם, אבל מצד שני צריך רגע לנשום, להתרגל לזה ולעכל".
מעבר לזה שהבאת ביצוע קולי מטורף, נתת הצצה לנשמה שלך.
"מוזיקה זו הדרך שאני הכי אוהבת להביע איתה רגשות, זה היה נורא אינטימי עבורי. הפעם החלטתי להביא את זה החוצה ולחשוף את הנפש שלי עד הסוף. מרגישה מחויבת, זה מעבר לשליחות ומעבר רק לריפוי שלי, זה גם ריפוי של שאר המדינה. זה החלק הכי קשה, לקבל את זה שזו משימה ושיש פה תפקיד".
איך הגעת לאו"ם?
"התקשרו אליי מארגון עורכי דין בארץ שיש להם מקום קבוע באו"ם, הם א-פוליטיים. נורא רצו שאני אגיע לעשות שם הסברה, הרגשתי בנוח איתם והם מאוד מקצועיים. הגענו לשם ביחד, זה מקום לא נעים להיות בו. כשאת רואה את הפנים שנכנסות לחדר ואת הפנים שיוצאות משם אחרי שסיפרת את הסיפור שלך, את מבינה את ההשפעה שיש לך. את אומנם מרוקנת מאנרגיה לגמרי, אבל את מבינה את ההשפעה שיש לך ואת אומרת: 'מתאפסים מחדש, צריך לעשות את זה שוב'".