אל שלב האודישנים של "הכוכב הבא לאירוויזיון" (פרק חדש בשבת, אחרי החדשות, קשת 12) הגיעו זמרים רבים שריגשו אותנו בשירה שלהם ועם הסיפור שלהם. שני מתמודדים שהרימו את המסך בשבוע האחרון, אודי שניידר ונתלי צפר, התראיינו היום (שישי) בתוכנית של גלית גוטמן ואילנית לוי וסיפרו על החוויה שעברו באודישן, על הרצון לייצג את ישראל ועל ההתמודדויות שנתקלו בהן בתקופה האחרונה.
צפר ביצעה על הבמה שיר מקורי שעוסק בהתמודדות שלה עם חרדות, וריגשה את הקהל עם הסיפור האישי שלה. "יש מבול של שיתופים ואהבה, הלב מאבד את זה", אמרה על התגובות שקיבלה והוסיפה על ההחלטה להופיע עם השיר שכתבה: "הרגיש נכון לבוא כנה ופתוחה. כזאת אני, משתדלת להיות ספר פתוח עם כולם. רציתי להראות משהו אחר, להעלות מודעות למשהו חשוב".
שרת בבית עד עכשיו, לא היית במשהו מקצועי. מאיפה זה בא?
צפר: "שרתי כל החיים, הסתובבתי באולפנים וניסיתי במות פתוחות. תמיד חשבתי שזה הזמן שלי, אבל אחרי שהתחלתי לטפל בחרדות הרגשתי יותר מוכנה, חזקה ובאיזון, שזה הזמן להראות את זה לעולם. זה לא פשוט, גם אם אנחנו לא לבד ויש לנו סביבה תומכת, עדיין את מרגישה שאף אחד לא מבין אותך ואת מה שאת עוברת. אלה תקופות שקשה לקום בבוקר, קשה לחייך וקשה לחיות. עברתי את זה ולמדתי לקום מזה, תמיד התמודדתי עם חרדה ברמה כזאת או אחרת. בטירונות הבנתי שזו חרדה, כשקיבלתי התקף חרדה ברמה של שיתוק גופני והבנתי שצריך לקחת את הדברים לידיים ולטפל בזה".
עד אז חשבת שאת רק יותר דרמטית מאחרים?
צפר: "תמיד הייתי רגישה. אני מזדהה עם מי שמולי, אראה מישהו נכה ברחוב ותירדם לי הרגל. זה האופי שלי, מרגישה הכל בעוצמות והחושים נורא מחודדים".
בהנחה שתמשיכי הלאה בתחרות, את חושבת שזה יהיה טריגר לחרדות ותחזרי אחורה?
צפר: "המחשבה הזאת נמצאת אבל היא מאחורה בראש, אני לא נותנת לזה לשלוט בי. בסוף טיפלתי ואני מטפלת בזה וקיבלתי כלים להתמודד. ראיתי את עצמי במהלך התקופה הזאת מתמודדת עם הדברים, ראיתי שאני יכולה לאזן ואני מרגישה בטוחה".
מתמודד "הכוכב הבא לאירוויזיון" אודי שניידר גם הרים את המסך וסחט מחמאות רבות מהשופטים. למרות גילו הצעיר, הזמר בן ה-21 הציג ביצוע שהרשים בבגרות שלו. "אני מתעסק המון שנים במוזיקה וזה החיים שלי, העומק התהווה עם השנים", אמר. בניגוד לצפר, שניידר לא ביצע שיר מקורי אבל הציג פרשנות אישית לשיר "Bad Romance".
יש לך רצון גם להביא חומרים משלך?
שניידר: "אני חושב שיש לזה יתרונות וחסרונות, זה לקחת סיכון. באתי לתחרות עכשיו כי הציעו, אם חושבים שזה טוב אז אני אשמח לבוא, לשיר ולהראות".
איך מתנהלת התחרות? אתם הופכים להיות חברים ובסוף יש מנצח אחד.
שניידר: "מקווה שבסוף ייבחר האדם הכי מתאים. זאת שנה חשובה ולא פשוטה, ראינו איזה משמעות הייתה לעדן באירוויזיון בשנה שעברה וצריך לבחור מישהו מתאים. כל אחד מאיתנו בתחרות עם עצמו לעשות את ההכי טוב שלנו".
אתם מרגישים שאתם לא הילדים שבני עשרים אמורים להיות?
צפר: "לגמרי, אני משתדלת לקחת מזה השראה ולפרוק את זה ביצירה שלי".
שניידר: "בשנים האחרונות הדור שלנו נדפק בצורה כזאת או אחרת, עברנו דברים לא פשוטים במיוחד במלחמה. לראות מה קרה פה או שיש לך חברים שנלחמים או שנפלו, זה משנה אותך. לכולנו יש שריטה ויש בזה משהו יפה שאנחנו מביאים גם למוזיקה עומק שילד בשוודיה לא יביא".