מיני האירוויזיון המסורתי, "ישראל קולינג", ייערך הערב (שני). ביריית הפתיחה לאירוע אמרה אמש הנציגה שלנו באירוויזיון, נועה קירל, שלא תעלה על הבמה עם "יוניקורן" ("אני לא הולכת לשיר, זה הולך להיות רק באירוויזיון"). אלא שבהפקת המופע אומרים כי "האירוע יתקיים ללא הנציגה הישראלית מפאת אילוצי לו"ז". האם זו האמת? התשובה היא לא.

גורמים המעורים בפרטים אמרו היום בשיחה עם mako כי הסיבה לכך היא גורם ההפתעה - נועה ואנשיה לא רוצים שהמופע עצמו ייחשף כי הוא אמור להיות חלק גדול מהניקוד, וכאמור הם רוצים שזאת תהיה הפתעה לצופים ולשופטים.

עוד אמרו אותם גורמים כי מי שהגה את הרעיון לכך שנועה תעלה על הבמה עם השיר, ובכלל לכך שלא תבצע אותו בשום מקום חוץ מבמת האירוויזיון הוא כמובן דורון מדלי, שעומד מאחורי יצירת השיר עם הצוות הישראלי. "הוא רוצה שכשנועה תעלה לבמה, אנשים יופתעו לא רק מהשירה שלה, אלא גם מהשואו עצמו", סיפרו אותם גורמים.