היום הוא יום חג עבור אוהד פרץ, 32, בנו של חבר הכנסת בהווה ושר הביטחון לשעבר, עמיר פרץ. אמש ילדה אחותו, שני בת ה-29, את בנה הבכור, והפכה את אוהד לדוד גאה ואת הוריו עמיר ואחלמה לסבא וסבתא. במקביל, יוצא היום רשמית השיר "זה זה", סינגל הבכורה של להקתו "הגדת הבריות", ששמו נועד לבטא את חוכמת הרחוב שנובעת מהאנשים ומגיעה אל שירי הלהקה דרך סיפורים, תובנות ואמירות על החיים. השיר הקליט, בסגנון "מוזיקת עולם", מזכיר חומרים מוקדמים של להקות כמו "שוטי הנבואה", "גאיה" ו"שבע", כשמבט בתמונות מגלה שפרץ לא רק נשמע קצת כמו מוש בן ארי, אלא גם מזכיר אותו חיצונית.
"גם מי שלא שדרותי במקור גר כאן"
לצד פרץ בשירה וגיטרות חברה בהרכב גם בת זוגו חגית טיטייבסקי, תלמידת אמנות במכללת ספיר, בקולות רקע. שאר החברים הם נתי אוחנה בתופים, צחי תורג'מן, איש הייטק במקצועו, בבס, רותם לוי בכלי הקשה, אלון חוטר, מדריך בנוער העובד והלומד, בחליל, אורן קרייף בכינורות וצפריר יפרח בקלידים ותכנותים.
"ההרכב הזה קיים כבר הרבה זמן ועכשיו הוא נולד מבחינת החשיפה", אומר פרץ. "אף פעם לא הוצאנו משהו לרדיו והתחלנו להופיע בשנה האחרונה. התבשלנו והתבגרנו, הגרעין הוא משדרות וגם מי שלא שדרותי במקור גר כאן, זה הרקע. מרבית החומרים הם שלי, מילים ולחנים, ואת העיבודים כולנו יוצרים יחד, כשכל אחד בא מרקע מוזיקלי מעט שונה, ג'אז, רוק, מוזיקה אתנית, מוזיקה ישראלית".
הגדת הבריות בהופעה: "כנגן המנגן", "יש זמנים", "Mafatain" עם נגן העוד עזרא ברהום
-כבר הופעתם?
"עד היום הופענו פה בסביבה, ובכל מיני פאבים גדולים, ובפסטיבל הסרטים בחיפה ופסטיבל בנמל תל אביב. קיבלנו תגובות חמות מקהל בכל מיני הזדמנויות שעודדו אותנו להמשיך. כרגע יש לנו חמישה שירים מוקלטים בעברית וגם שירים בשפות אחרות - אנגלית, ספרדית, ערבית. נוציא כמה סינגלים בעברית ובסוף אלבום שרובו יהיה בעברית, אולי עם שני שירים באנגלית. יש גם מחשבה על קריירה בינלאומית עם החומרים באנגלית תחת השם 'The Commoner Tale' - CMTL, זה הכיוון".
-מה הסגנון שלכם?
"אנחנו לא אוהבים להגדיר את הסגנון המוזיקלי שלנו, שמשלב הרבה דברים. כל קטע שלנו תופס גוון קצת אחר, ועדיין יש ביניהם חוט מקשר, כשהקטע האתני או מוזיקת עולם משתרש בתוכם בכל מקרה יש בכל שיר רעיון שצריך לעבור, איזשהו מסר, והקטע בנוי בהתאם אליו. ובכל מקרה יש רעיון שצריך לעבור יש מסר והקטע, כולל המילים וגם המוזיקה, בנוי בהתאם אליו. לפעמים המילים הן לא מילות יום יום ושואלים אותנו אם זה לא יותר מדי מסובך, אבל אנחנו מרגישים שהן משדרות משהו גם אם לא מתעמקים באותו רגע, ושזה גם מיועד למי שרוצה לבדוק אותן לעומק".
"אני כותב על תובנה או רגש מעצים, אם יחוו אותו"
-על מה אתה כותב?
"בדרך כלל על משהו שלמדתי או הרגשתי ומבחינתי יש לאנשים מה לעשות איתו. תובנה או רגש שמעצים אם יחוו אותו, ואני מרגיש שזה מוסיף משהו. אנחנו מציגים חוויות, תובנות ורגשות שאנשים יכולים להשתמש בהם בחיים שלהם".
-הצטרפתם כבר למסדר הלהקות השדרותיות?
"תשמע, אתה מסתכל ורואה שחיים אוליאל ושפתיים, וקובי אוז וטיפקס, וכנסיית השכל, ומיכה ביטון עם טאנארא, ושמעון בוסקילה שב'סהרה' שלו היו חבר'ה משדרות ובשנה האחרונה גם אבי וקנין ו'הנוטשים' - כל להקה כזו או אמן נשמעים אחרת. אני אוהב את הרב גוניות הזו ואם יקבלו אותנו לרשימה נשמח להתקבל ולהיות חלק מהמועדון של המוזיקה שמגיעה משדרות, שאפשר להגיד עליה שהיא צמחה באווירה יצירתית, היצירתיות מורגשת כאן. אני בעצמי אחרי עשור שנים כמורה ומדריך במערכת החינוך בשדרות מתמקד היום בהוראת מוזיקה וגיטרה לקבוצות במרכז המוזיקה המקומי".
"אמא שלי שרה, אבא רצה להיות אמן, הם ממליצים על הסינגלים"
-ההורים שלך, עמיר ואחלמה, מעורבים בדרך כלשהי במוזיקה שלך?
"לאמא שלי יש יכולות שירה גבוהות, והיא שרה בחוגים משפחתיים. אבא שלי תמיד רצה להיות מוזיקאי אבל אף פעם לא יצא לו. שניהם מתרגשים מהיציאה שלי החוצה. לקח זמן עד ששיתפתי אותם והיום הם מתעניינים בכל דבר קטן. יושבים ומציעים הצעות, מנתחים שירים, ממליצים מה מתאים להוציא כסינגל לרדיו".
-יש מצב שתכתוב שיר לאחיין הטרי שלך?
"זה רעיון, אני אחשוב על זה".
ת.ז. "הגדת הבריות"
השפעות מוזיקליות: "המוזיקה של שדרות, לד זפלין, רוק כבד. מוזיקה ישראלית - אריק איינשטיין, שלמה ארצי, זמרות וזמרות, ג'אז, סלט של השפעות".
הצלחה מבחינתכם: "שנביא לקהל את השירים ושיקחו מהם דברים ושחייהם יושפעו. אם הוספנו טוב למציאות, לעולם, נדע שתפקידנו מתממש".
היום בעוד 10 שנים: "הבסיס יישאר של שדרות וישראל ויצירה בעברית אבל הכיוון הוא גם להקה עולמית שהיא במקור מישראל".
החלום הכי גדול: "לייצר באופן סדיר מוזיקה שיש בה חידוש ויש בה טוב שעובר, וכמובן להיות נצרך שירגישו שרוצים לשמוע אותך".
הדבר הכי טוב שקרה במוזיקה הישראלית בעשור האחרון: "גל גדול של יוצרים חדשים, וכוכב נולד שהכניסה את המוזיקה לכל בית דרך הפריים טיים".
אלבום אחרון שקנית: "אלבום ניגוני תימן של גדי סרי, ושירים של נעם שלמה, שניגן עם קובי אוז".
למי בא לך לתת סטירה: "לעצמי מתי שאני לא עושה דברים כמו שצריך או כשאני צריך לאפס את עצמי".