שמונה חברים וסאונדמן מרכיבים את "לוס כפרוס", הרכב הסקא- רגאיי- דאב- ג'אנגל ששר ברוסית, עברית ואנגלית וזכור בעיקר בזכות הופעה טלוויזיונית מלאת אנרגיה בטקס פרסי ערוץ המוסיקה (עמ"י) לפני כשנתיים. בימים אלו הוציאו חברי ההרכב מהדורה שנייה לאלבום הבכורה שלהם "Rasta Vasily", שיצא לראשונה ב-2006 והופק מוזיקלית על ידי בן הנדלר.
"הוצאנו בזמנו רק אלף עותקים מהאלבום והם אזלו", מספר גוגה (אנדרי בר), אחד מסולני ההרכב. "אנשים בהופעות ביקשו לקנות את האלבום ולא היה לנו מה לתת. ההוצאה המחודשת לא שונה בהרבה מההוצאה המקורית. הוספנו את הקאבר שעשינו ל"נכון להיום" של זוהר ארגוב, שנכלל באוסף 'עבודה עברית2'. והשירים "cccp" ו-"Babosi" הם בעיבודים חדשים. לקחנו את אותם שירים בגישה שונה קצת של סאונד. האלבום הראשון שלנו הופק בסטודיו והוא היה מאוד מושקע, אבל אנחנו רוצים שאנשים שלא היו בהופעות שלנו ויקנו את הדיסק יקבלו תמונה יותר ברורה לגבי איך אנחנו נשמעים בלייב. אנחנו לא להקה שמסתגרת באולפן, אלא להקה של הופעות ואנחנו רוצים שהווייב הזה יעבור בשירים המחודשים".
"יש בקהל יותר ישראלים מרוסים"
-בתחילת דרככם הופעתם בעיקר מול הקהילה הרוסית.
"זה השתנה בערך שנה לפני שהוצאנו את האלבום. לאט לאט נחשפנו לקהלים אחרים. אני זוכר בבירור איך בזמן הופעה לפני שנתיים הסתכלתי על הקהל והבנתי שיש יותר ישראלים צברים מרוסים. זה מוכיח שבסופו של דבר אנשים רוצים לשמוע מוסיקה וליהנות. אנחנו לא להקה עם טקסטים כבדים, אלא באים בקטע של לשמח ולעשות מסיבה. זה לא משנה שאנחנו שרים ברוסית, כי אנשים נהנים מהצלילים. זה עוד כלי מוסיקלי ויש אנשים שלא קלטו שאנחנו שרים ברוסית בכלל. יש כאלו שחושבים שאנחנו שרים בפורטוגזית".
-איך היו התגובות מצד הישראלים?
"בהתחלה אנשים פחדו מלהקה שמנגנת רגאיי-סקא ברוסית. מי ששומע אותנו בפעם הראשונה נדלקת אצלו איזו נורה אדומה, אבל חשוב לזכור שפעם לפני עשר שנים זה לא היה קורה בכלל. היום יש יותר אמנים רוסיים מפעם כמו "שיטי סיטי" ו-"Fadyle".
-ההופעה בטקס פרסי עמ"י יצרה ציפיות. נלחצתם קצת?
"זה לא יצר ציפיות אצל אף אחד מאיתנו. זה גם לא הלחיץ אותנו, אלא זה היה עוד ציון דרך שעברנ, שקיבלנו הכרה בזכות ההופעה שם וזה תרם לנו. כל דבר קורה בעיתו ובינתיים לקחנו מנהל שהתחיל לדחוף דברים".
"אמרנו לבנות להוריד חזיות"
-אתם מופיעים באופן מסורתי ביום האישה.
"אנחנו אוהבים בנות והן אותנו והשילוב הזה עובד, במיוחד כשנותנים להן להיכנס בחינם. זה חג מסורתי בברית המועצות וחשבנו שיהיה נחמד לעשות חג בשביל הבנות גם כאן. לפני שנתיים ביקשנו מידידות שלנו שיבואו להופעה עם חזיות ויתחילו לזרוק אותן על הקהל. כמה בחורות הורידו חזיות והייתה בחורה שעלתה לבמה עם חזייה וביקשה שהחצוצרן יחתום לה באמצע סולו".
ת.ז. לוס כפרוס
חברי ההרכב: שירה MC: אנדרי בר (30), גיטרה, שירה, מפוחית: אנטון קוליאדקו (28), גיטרה ושירה: ארקדי יעקובסון (31), תופים: עמית קמינר (27), בס: זיו טלר, קלידים: סמיון מליקין, כלי הקשה: גבריאל פריזם (22), חצוצרה: ארתור קרסנובייב (34), סאונד: עידן שמעוני.
מגורים: תל אביב, רמת גן
פרנסה חוץ ממוסיקה: "תרגום, הפקות אירועים, סטודנטים".
השפעות: "מגוונות ומרובות, בוב מארלי והוויילרז, toots".
לנצח את השיטה: "לא להיכנע מצד אחד, כי יותר מידי אומרים לך שזה לא ייצא ולא יילך. מעבר לזה צריך קשרים. בלי זה אי אפשר. אם אין מישהו שידחוף את ההופעה שלך, אז זה לא שווה. חוץ מעבודה של מוזיקאים דרושה עבודה של ניהול".
מהיום בעוד עשר שנים: "אחרי סיבוב הופעות באירופה".
הדבר הכי טוב שקרה למוסיקה הישראלית בשנים האחרונות: "לוס כפרוס כמובן. חוץ מזה אני אוהב את מה שקורה בארץ עם רגאיי. יש הרבה התעוררות בסצנה ומלא מסיבות. מגיעים אמנים מחו"ל ברמה מג'מייקה. יש להקות שעושות דברים שעושות דברים מדהימים בעברית כמו אקסום או רגייסטאן, שהבסיסט שלנו מנגן שם".
אלבום אחרון שקנית: "Desmond Dekker - Israelites - Live in London DVD".
למי בא לך לתת סטירה: "ליותר מידי אנשים, כי אני בן אדם עצבני עד כמה שזה מפתיע. מעבר לזה הייתי נותן סטירה לשמעון ביטון שהיא דמות שלילית מאחד השירים שלנו".
לוס כפרוס יופיעו בלימה לימה (22/2, הופעה אקוסטית), בקומפורט (7/3) לכבוד יום האישה הבינלאומי.