קרוסלה (להקה) (צילום: ערן מחלו)
"90 לובשי שחורים הגנו עלינו מפני הפגנה נאצית בגרמניה" | צילום: ערן מחלו

האסוציאציה הראשונה שעולה לראש בהקשר של צמד "קרוסלה", שהוציא לאחרונה EP בכורה עם שבעה שירים, היא כמובן ה"ווייט סטרייפס", רק בהפוכה. אלא שהגיטריסטית והזמרת תמר אפק, שמרכיבה את הצמד יחד עם המתופף גיא שכטר, ממהרת להבהיר שאין קשר. "בארץ חושבים שדואים (צמדים) זה נדיר ומכירים בעיקר את ה'ווייט סטרייפס', אבל יש הרבה דואים שמסתובבים בחו"ל. אנחנו לא דומים להם מוזיקלית, אלא מושפעים מדברים יותר כבדים ויותר מהסבנטיז. מצד אחד להקות כמו 'מלווינס', 'פוגאזי' ו'ג'יזס ליזרד'. מצד שני 'בלאק סאבאת'', פרנק זאפה ו'לד זפלין'. אנחנו גם שומעים אריק קלפטון ב'קרים' ואינדי-מוד יותר מעודכן כמו 'קינגז אוף לאון' ו'סטרוקס', מאוד רחבים בטעם שלנו.

-אתם זוג?
"לא. הכרנו בלהקת ED שהיוונו חצי ממנה. אחרי שנתיים, לקראת הסוף, כשהלהקה כמעט התפרקה, התחלנו לג'מג'ם לבד ואמרנו שנקים הרכב. נוצרה כימיה טובה והיינו מרוצים מהג'מג'ומים האלה, שמהם נוצר חלק מהאלבום. חלק אחר נוצר אחר כך, כששירים נכתבו על ידי כל אחד בנפרד. האלבום נכתב והוקלט די מהר מהרגע שהתחלנו, שזה בערך שנה".

-מי שר מה?
"אני כתבתי את השירים שאני שרה. מה שגיא כתב הוא שר. אני כותבת משהו שמתחיל ממחשבה באוויר שחולפת באותו רגע ואחר כך מרחיבה אותה. השיר 'Star quality' הוא מבחינתי הכי קוהרנטי שכתבתי, עם אמירה ברורה. באחרים יש יותר מחשבות, לאו דווקא כל השיר בקוהרנטיות, מערבבים כל מיני דברים יחד ופתוחים לפרשנות".

-בשנה שאתם יחד איזה קהל פגשתם?
"בארץ היו הופעות בירושלים בתל אביב ובפסטיבלים 'חוצמזה' ו'אינדינגב'. היינו אמורים לעשות הופעה במכללת ספיר לפני שנה, שהתבטלה בגלל המצב. הגענו לאזעקת צבע אדום והיינו המומים כשקסאם נפל כמה מטרים מאיתנו וההופעה בוטלה. השאיפה היא להגיע לכמה מקומות בארץ. הופענו עכשיו באירופה - גרמניה, צרפת, אוסטריה, בלגיה, צ'כיה, שוייץ והולנד, בעיקר במועדונים. היתה לנו חוויה מדהימה בטור הזה. הופעות מלאות באנשים, 80-90 איש. הכירו אותנו מהרשת, ציפו לנו כי ידעו שאנחנו באים, באו אחרי ההופעה לדבר איתנו ומאוד התעניינו. בצ'כיה עקבו אחרינו מעריצים מעיר לעיר. יש לרשת כוח מטורף. הרבה מהטור נקבע אחרי שקיבלנו הצעות ממקומות. הופענו בפראג במועדון גדול מול כמה מאות אנשים והזמינו אותנו מערים ליד ושילמו לנו כדי להגיע. הרגשנו שיש לנו כוח ואם אנשים אוהבים אותנו אפשר לקבוע טורים".

-איך קיבלו אתכם כישראלים?
"העובדה שאנחנו מישראל משכה וסקרנה אנשים. פנו אלינו אחרי הופעות ודיברו על ישראל. אמרו שהמוזיקה מדהימה ושישראל זו הבעיה. שאלו על פוליטיקה, המצב, הסכסוך. השאלות שלהם הראו שההבנה שם מאוד מצומצמת, כי התקשורת שם מראה רק צד אחד. הם רואים רק את הפלסטינים שנהרגים ולא מבינים מה ישראל סופגת ומה קורה בדרום. במצב כזה האינסטינקט הראשון שלך הוא להגן על המדינה שלך. דיברנו בצורה הרבה יותר פרו- ישראלית ממה שהיינו מדברים בארץ. מצאנו את עצמנו שגרירים דתומכים במדיניות הישראלית שבלית ברירה עושה מה שעושה. הסברנו שזה לא שחור ולבן, שאי אפשר לדבר עם החמאס ולעשות איתם שלום".

-ובגרמניה?
"בגרמניה אירחו אותנו אנשים פרו-ישראלים עם רגשות אשמה כבדים מהשואה. הם מבינים את המצב בישראל כהשלכה מהמלחמה ההיא. זה היה טור מאוד טעון, עם פלסטינים ושואה, אי אפשר להתחמק. היתה הופעה בגרמניה שהגענו לעיר וקיבלו את פנינו 90 צעירים לבושים שחור שהכניסו את האוטו שלנו לתוך המועדון. באותה עיר נפתחה באותו יום חנות נאצית והיו הפגנות בעד ונגד. 90 איש הגנו עלינו לפני ההופעה, שמרו עלינו מהנאצים שלא יבואו. הגענו שנינו במסגרת הטור עם בגדים אירופאים ומנטליות אירופאית והיינו המומים שמגנים עלינו כיהודים".

קרוסלה בהופעה (צילום: יעל מאירי)
"הרשת זה כוח. קהל באירופה ציפה לנו, כי ידע שאנחנו באים" | צילום: יעל מאירי

-בואי נדבר על משהו הרבה יותר חשוב, על איזו גיטרה את מנגנת?
"לס-פול קאסטום 71', שאי אפשר לדעת כמה ידיים היא עברה. קניתי אותה בפריז. הגיטרה השנייה היא טלקאסטר ראישיו 52'".

ת.ז. קרוסלה
שמות וגילאים: "תמר אפק, 26, במקור מירושלים, גיא שכטר בן 28, במקור מרמת גן".
פרנסה חוץ ממוזיקה: "אני מסיימת תואר במשפטים באוניברסיטת תל-אביב. גיא מתפרנס מהפקות שקשורות לתופים ומנגינה ושנינו גם בעבודות זמניות".
לנצח את השיטה: "הטור באירופה לימד אותנו שיש אין סוף להקות. שנינו מאמינים בעשייה לשם עשייה".
הצלחה מבחינתכם: "מבחינתנו ככל שנפיץ יותר את המוזיקה זו תהיה הצלחה בשבילנו. אם תהיה גם הצלחה כלכלית, אז מה טוב. אבל זה שמסוגלים לעשות את המוזיקה הזו כיום בארץ, במדינה שרוקנ'רול לא בדיוק בעורקיה מבחינתנו זה הצלחה וניצחון".
היום בעוד 10 שנים: "עוד עשר גיטרות: מוסטאנג וג'אז מאסטר, מגבר פנדר ומגבר אורנג'".
אלבום אחרון שקניתם: "'ציירי לך שפם' של נוער שוליים, 30 שקל באוזן השלישית".
הדבר הכי טוב שקרה למוזיקה הישראלית בשנים האחרונות: "המון להקות עצמאיות שמצליחות ומיזמים עצמאיים כמו 'חוצמזה' ו'אינדינגב' ולייבלים קטנים. יש הרבה עשייה ומעט קהל".
למי בא לך לתת סטירה: "אף אחד".