ג'ייסון לינדנר
14/12, 21:30, 15/12, 20:30
מאות פסנתרנים קיימים בסצינת הג׳אז העכשווית, אך אין אחד שנשמע כמו ג׳ייסון לינדנר. מטאור שחוצה את גבולות הג'אז, מלחין ואמן שהופעותיו נחשבות לחוויית סאונד בלתי נשכחת ומאוד מסקרן איך השילוב הזה יבוא לידי ביטוי בחללי המוזיאון. טבעו הראשוני של ג׳ייסון הוא לקיחת סיכונים, תמיד מעז, תמיד דוחף קדימה. הכלאה של פסנתרן ותיק שחי את עולם הג׳אז מתחילתו, ופסנתרן מהעתיד שחזר אחורה בזמן משנת 2100. לינדנר לקח חלק באלבומו האחרון של דיויד בואי, "Blackstar", וחלקו הוגדר בהמשך על ידי המפיק כ"מתנה משמיים". הצליל של אלבומו החדש "Now vs. Now" מלא בגרוב שחור, נוטף פ'אנק, החורג לעתים מהסווינג המוכר. לינדנר יגיע לפסטיבל הג'אז עם הנגנים אנדראו פנגיוטיס (בס) וג'סטין טייסון (תופים).
רביעיית מארק טרנר
14/12, 19:30, 15/12, 19:30
אין סקסופוניסט צעיר היום שלא מנסה להשמע כמו מרק טרנר, לכתוב כמו טרנר, לאלתר כמו טרנר, ואפילו לזוז כמוהו בזמן הנגינה. למרות שאינו מאוד מבוגר, אנשים משווים את השפעתו על עולם סקסופון הג׳אז לזו של קולטריין ושל מייקל ברקר. גוון אישי מובחן, יכולות אילתור נדירות והלחנה חדשנית ומאתגרת מיקמו את מארק טרנר כאחד הסקסופוניסטים החשובים בדורנו. אחרי שבמשך יותר מעשור פעל כאחד מנגני הג'אז המבוקשים ביותר בעולם - גם באולפן וגם על הבמה - הוציא טרנר ב-2014 את אלבומו "Lathe Of Heaven" (בלייבל ECM) ופצח בפרק חדש בקריירה שלו - פרק בו הוא המוביל של רביעייה מרתקת. הרביעייה שאיתה יגיע טרנר (סקסופון טנור) לפסטיבל הג'אז כוללת את אבישי כהן (חצוצרה), דיימון רייד (תופים) וג'ו מרטין (בס).
סטלה גוט
16/12, 14:00
שילוב קטלני של כתיבה חדשנית, מיומנות טכנית מדוייקת, שליטה ברזי הסאונד, וראייה אמנותית רחבה. סטלה גוט החלה את דרכה המוזיקלית לפני שש שנים עם צאת אלבומה "NEXUS". בהמשך הקימה יחד עם דיוויד בלאו את הרכב הסינת-פופ Bill & Murray, הופיעה ברחבי הארץ ובאירופה ושימשה כלהקת חימום לרונה קינן, נעם רותם, רוקפור וגארי ניומן האגדי. ב-2015 חברה גוט למפיק אבי אלבז (הדג נחש, שוטי הנבואה), עמו עברה מסע אישי עמוק ליצירת אלבום הסולו הראשון שלה "Wounded Ladies", שזכה לתשבחות בעולם המוזיקה הישראלי. פסטיבל סטלה תבצע לראשונה חומרים מאלבומה בהרכב כלים מיוחד הכולל קאנון (יעל לביא), אלקטרוניקה (אביעד זינמנס), ויברפון וכלי הקשה (כנען קנטי), ובליווי הרקדנית יסמין וייס – שחיישני התנועה על גופה משפיעים על המוזיקה ולמעשה מהווים חלק ממנה.
שישיית אילן סאלם
16/12, 15:00
החלילן אילן סאלם, זוכה פרס ראש הממשלה למלחינים בתחום הג'אז, נחשב לאחד האנשים החשובים בסצינת הג׳אז הישראלית, כמוזיקאי וכמורה הג׳אז הראשון של מוסיקאים רבים דוגמת אלי דג׳יברי ואבישי כהן. סאלם חוזר כאן אל השורשים העמוקים של הג'אז, והמוזיקה החדשה שלו מושפעת מענקי הג'אז כלואי ארמסטרונג, הוראס סילבר, צ'אלרס מינגוס ותלוניוס מונק. מוסיקה מרגשת שמבוססת על מסורת הג׳אז של שנות ה-60, אך נשמעת חריפה וחדה גם ב-2016. לאילן תצטרף חבורה משובחת של נגנים מניו יורק ותל אביב ובהם הלל סאלם (חצוצרה), יונתן יודקוביץ' (טנור), עמרי מור (פסנתר), גלעד אברו (קונטרבס) ושי זלמן (תופים).
שלישיית אמט כהן
15/12, 21:30 ,16/12, 12:30
הפסנתרן אמט כהן, שזו הופעתו הראשונה בישראל, יגיע לירושלים עם ראסל הול (בס) ואיוון שרמן (תופים). עם נגינת טריו מושלמת וסוחפת שגורמת למאזין לחשוד בקיומה של טלפתיה, כהן גורם לג'אז להישמע מאוד עכשווי, מרגש וכיפי. כהן הוכתר כבר בגיל 21 בתואר "נגן הסולו הטוב ביותר" על ידי כתב העת Downbeat, והופיע על במות הג'אז החשובות בעולם: פסטיבל הג'אז של מונטריי, מרכז קנדי בוושינגטון ומועדונים דוגמת בירדלנד ובלו נוט ושיתף פעולה עם אמנים דוגמת דבי אלן וג'ימי קוב. השלישיה מציגה חומרים מקוריים בצד סטנדרטיים, משלבת השפעות של פולק, מוזיקה אירית, מוזיקה יהודית, מזמורי כנסיות, מוזיקה קלאסית ואפילו פופ.
מחווה להרולד רובין
15/12 21:30
תרומתו העצומה של האמן הרולד רובין (84) לג׳אז הישראלי אולי לא ידועה לרב האנשים, אך הוא תמיד דאג להקיף עצמו במוזיקאים צעירים ובועטים, ונתן השראה לקחת את המוזיקה קדימה, לפרוץ ולטשטש גבולות בין סוגי האומנויות השונים. הוא נחשב לאחד מחלוציה החשובים ומייסדיה של סצנת האוונגרד והאימפרוביזציה הישראלית וכל אנשי הסצנה מתרכזים לערב אחד של נתינה והערכה לאיש שהתחיל פה את הכל. פעילותו המוזיקלית של רובין (84), יליד דרום אפריקה, הייתה חלוצית כבר במולדתו, שם חתרו ציוריו ופעילותו המוזיקלית תחת חוקי האפרטהייד. כאשר הגיע לישראל עסק באדריכלות, אך משנות השמונים החל בפעילות ענפה כיוצר וכיזם של אירועי מוזיקה, שהיוו כר להתפתחותו של סאונד חדש ומלא תעוזה במוזיקה הישראלית. בערב המחווה יופיע הרולד רובין עצמו (קלרינט) ולצדו יוסי מר חיים (פסנתר), אלברט בגר (סקסופון), מאיה דוניץ (פסנתר), מארק סמוליאן (בס), גני תמיר (שירה), אסיף צחר (סקסופון), יוני סילבר (קלרינט בס), דניאל שריד (פסנתר), שמיל פרנקל (בס), עופר ביימל (תופים), צבי יפה (ויברופון), נדב מייזל (בס), ארנון זימרה (פסנתר), איילת לרמן (ויולה), איזבלה אורדנונג (כינור), אריאל שיבולת (סופרן), אדם שפלן (בס) ועוד.
ענת פורט & ג'ו מרטין
14/12, 22:00
הפסנתרנית הבינלאומית ענת פורט, שנחשבת לאחד הקולות המעניינים ביותר שיצאו מהארץ עם שילוב של עדינות, סקרנות, רגישות, הומור ומוזיקליות עצומה, תופיע בפסטיבל במופע דואו עם הבסיסט הניו יורקי ג'ו מרטין. שני הג'אזיסטים המצליחים נפגשו לפני 25 שנה בעת לימודיהם באוניברסיטת ויליאם פטרסון בניו ג'רזי. מאז הספיקו השניים הרבה - לשחרר אלבומים בלייבל היוקרתי בעולם, להופיע על הבמות החשובות בעולם, לזכות לביקורות נלהבות במשך שנים וכעת הם נפגשים שוב לנגן יחד, חומרים מקוריים וחדשים לצד סטנדרטים
לסיכום, כדאי לשים לב גם לחלק מאוד מיוחד בפסטיבל - שילוב של מופעי פריצה בהפתעה. שעות המופעים והמיקומים שלהם - בגלריות ובחללים שונים ברחבי המוזיאון - מפורסמים מראש, אבל החלק החשוב - של מי בעצם מופיע שם - לא ידוע ונשמר בהפתעה. הקהל מחכה בשעה ובמקום ויכול לגלות פתאום את אמני החו"ל הגדולים שהופיעו לפני רגע באודיטוריום גדול מולו במופע אינטימי, או משתפים פעולה עם מוזיקאים מקומיים במופע מאולתר לגמרי ולא צפוי. כמה המופעים הטובים והזכורים ביותר משנה שעברה היו מופעי פריצה אלו ושווה לחכות ולראות מה הולך להיות השנה. צפויות כמה הפתעות שיהיה חבל לפספס.