שי צברי - "שחרית"

הכי ישראלי: שי צברי מסתובב על הבמות בתפקידים שונים כבר כמה שנים, וכל מי שזכה לחזות בתופעה הזו עצר את נשמתו עד שאלבום הבכורה הזה יצא. מה שנפלא הוא שהיה באמת שווה לחכות לאלבום המשובח של צברי ונבחרת הגרוב של הים התיכון. ובאמת מדובר בנבחרת, שמורכבת מכמה מדמויות המפתח הכי מוכשרות במוזיקה הישראלית כיום. תחת ידיהם המיומנות של אסף תלמודי, אייל תלמודי, איתמר ציגלר, ניר מנצור וגרשון וייסרפירר, הקול הלא-יאומן של שי צברי זוכה לעטיפה מוזיקלית אותנטית וייחודית שיכלה להיוולד רק בישראל. החג הזה יתחיל באמת רק ברגע שתתחילו לרקוד לצלילי "שחרית". למה אתם מחכים?

חוה אלברשטיין - "סרנדה"

לאורך השנים שמענו את חוה אלברשטיין מתנסה בכל כך הרבה סגנונות, כלים, שפות, שותפים ליצירה והפקות. לפני שנתיים נחשפנו לפן הכי עדכני של חוה, באלבום "ואיך אצלך" בו היא סיפרה לנו על החיים שאחרי מות בן זוגה בשיתוף פעולה יוצא מגדר הרגיל עם המפיק תמיר מוסקט. אבל בסופו של דבר, יש לאלברשטיין מערכת יחסים אחת שמוכיחה את קסמה הבלתי נדלה בכל פעם מחדש, וזו מערכת היחסים שלה עם הגיטרה שלה. באלבום החדש, "סרנדה", אלו רק חוה והגיטרה, באולפן קטן ואינטימי. אז אם אתם מחפשים להעביר את החג עם חברה ותיקה, מבינה ומלאת תובנות חכמות, אלברשטיין כאן בשבילכם.

שלום חנוך - "המקרה והטעות"

האלבום החדש של שלום חנוך נחת על מדפי החנויות בשבועות האחרונים, ואחרי יותר מחמש שנים מאז אלבומו האחרון, הוא נשמע שונה. זה גם קולו שהשתנה, וגם המוזיקה שבחלקה לקחה כיוונים קצת אחרים או שונים מאלו שאנחנו רגילים לקבל ממנו. אבל האנשים איתם שלום חנוך עבד על האלבום הזה הם אותם אנשים שליוו אותו לאורך כל הדרך: לואי להב, משה לוי, רוני פיטרסון ושלל חברים נוספים עבדו איתו על האלבום החדש שהוקלט בעליית הגג שלו. התוצאה אולי לא תיכנס למקום הנוסטלגי ששמור לחנוך בליבכם, אבל כן מציעה אמירה חדשה ועדכנית של היוצר הענק.

אריק איינשטיין ומיקי גבריאלוב - "בדשא אצל אביגדור"

אם אתם מחפשים את הפן היותר נוסטלגי של חבורת לול, הנה מצאתם. "בדשא אצל אביגדור", קלאסיקה ישראלית מ-1971, כוללת את "אני ואתה", "אני רואה אותה בדרך לגימנסיה", "צא מזה", "היא תבוא" ועוד הרבה שירים אהובים שדורות שלמים גדלו עליהם. במהדורה החדשה הצטרפו אליהם ארבעה קטעי בונוס: גרסאות באנגלית ל"אני ואתה" ול"אני אוהב לישון", ושני שירים של איינשטיין מאותה תקופה שמעולם לא ראו אור. הגעגועים גואים.

הדג נחש בהופעה עם תזמורת המהפכה

כולם כבר יודעים שהחגיגה מתחילה כשכלי הנשיפה מתריאים על בואם של הדג נחש. הרכב ההיפ הופ עושה את הבלתי יאומן כבר כמעט 20 שנה ומשלב חדשנות מוזיקלית ואמירות נוקבות בלהיטים הכי כיפיים ואהובים שעם ישראל מאמץ לחיקו. בגרסה של תזמורת המהפכה, כלי הנשיפה זוכים להקדמה של כינורות וכלי מיתר שהופכת את כל הסיפור אף לחגיגי יותר. בהופעה שהוקלטה בבית האופרה הישראלי, הדג נחש איחדו כוחות עם התזמורת החדשנית, ובעזרתם הפכו את החגיגה למגוונת ומפוארת במיוחד. והחלק הכי טוב – המתנה הזו היא שלכם, עכשיו, בחינם. החג כבר שמח!

אסף אבידן - "Gold Shadow"

ב-2015 אסף אבידן הוא איש העולם הגדול, ולעיתים מרגיש שישראל קצת קטנה עליו. אבל זה לא עוצר מבעד הקהל בארץ להישאר מרותקים אל התהליך המוזיקלי המדהים שהוא עשה מאז שפרץ לחיינו לפני כעשור. באלבום החדש הוא נשמע אחרת מאיך שנשמע לפני שנתיים, ואחרת לגמרי מאיך שנשמע עם להקת המוג'וז. כנראה ש"Gold Shadow" הוא לא האלבום הכי מרשים או משמעותי של אסף אבידן, אבל למעריצים שלו מוצע כאן שלב נוסף בהתפתחות והחיפושים המוזיקליים שלו, וכמה מהשירים הכי אישיים ששמענו ממנו. יותר ויותר מעריצים בעולם מגלים עכשיו את העולם המופלא והעשיר שיש לאבידן להציע, והאלבום הזה הוא חשיפה נוספת ומיוחדת אל הלב שלו. אז איך תפספסו?

שרית חדד - "שרית חדד"

ישראלים אוהבים להרגיש חו"ל וים-תיכון בעת ובעונה אחת. הראש חולם על ניו יורק או לונדון, הרגליים מפזזות לצלילים מהמזרח. לאלו מאיתנו שלא מצאו טיסה בזמן, שרית חדד מגישה פיתרון נאה לצורך הישראלי הזה באלבום החדש שלה. הוא מזכיר את ביונסה באפקט ההפתעה, את מארק רונסון בהפקה, ואת שרית הוא מציג בשיאה. כל מה שנותר זה ללחוץ פליי ולשיר איתה לבחור שטס למיאמי, "כמה קראתי לו מאמי".

עברי לידר - "האהבה הזאת שלנו"

מה נשתנה אצל עברי לידר? זה תמיד אהבה, זה כבר מזמן לא כזה מסובך, ולחלקנו זה כבר די נמאס. עברי מנציח את ההפרדה המבאסת בין אלבומי בלדות רגישות בכח ונוגות בעוד אלבום, כשמעבר לפינה מחכה אלבום של הפרויקט הבינלאומי שלו TYP בו הוא מפגיז את כל הכוח האלקטרוני והכיפי שחסך מאיתנו בגרסה העברית. ובכל זאת, אסור לשכוח שלידר הוא אחד הכוחות האמנותיים היותר חזקים שפועלים כאן, מיחידי הסגולה שמרימים את רף הפופ בישראל ומקרבים אותנו לאיכות האירופאית בלהיטים שמוכיחים את עצמם בכל אלבום מחדש. אז אם עוד לא עברתם לפופ הבריטי, ואתם עדיין רוצים את זה בעברית, גם השנה עברי הוא האיש שלכם.

שלומי שבת - "הלב"

אמנם "הלב" הוא לא האלבום הכי חזק ברפרטואר של שלומי שבת, והלהיטים הגדולים בו הם גרסאות חיוורות לשירים הגדולים שלו (כמו שיר הנושא של האלבום שלרגע שולח אותנו ל"מתוקים" המדהים ובסופו משאיר בעיקר רצון לחזור לשלומי של אז). אבל כמו תמיד אצל שבת, יש משהו חם בקולו, משהו בשירים שיכול לעבוד אצל כל אחד. אז אם בא לכם לשיר עם כל המשפחה בדרך אל החג, זה האלבום שלכם לנסיעה.

 

לאה שבת - "לגדול לצידך"

באווירה המשפחתית של החג, גם אחותו של שלומי, לאה שבת, הוציאה אלבום חדש. הוא נקרא "לגדול לצידך" ויוצא אחרי יותר משש שנות שתיקה של הזמרת האהובה. האלבום מכיל שירים שלאה כתבה בלאדינו, השפה שעוברת במשפחת שבת כבר דורות. הכישרון והחום עוברים בגנים של משפחת שבת וזה כבר הוכח מספיק פעמים, וגם במקרה של לאה מדובר באלבום חם ומשפחתי שינעים את הנסיעה לחג, ולא רק.

אסתר רדא - "I Wish"

אם כבר עוסקים בחזרה למקורות, אסתר רדא חזרה לשורשים המוזיקליים שלה עם EP מחווה מושקע למלכת הסול נינה סימון. תמצאו בו ארבע גרסאות מחודשות ומעודכנות לשירים של סימון, וגם קליפים יפים ברוח תקופתה. קצר ולעניין.

גלי עטרי - "אהבה למרחקים ארוכים"

45 שנה עברו מאז שגלי עטרי פרצה לתודעה עם "יש לך שמש", וכל כך הרבה שירים נהדרים היא הביאה לנו מאז. כך שבהחלט מדובר באהבה למרחקים ארוכים. האלבום החדש שלה יעורר את האהבה הזו באמצעות הקול הייחודי של עטרי, בשירים שבעיקר מזכירים להיטי עבר אהובים שלה, אך הקסם רב השנים עוד מורגש.

עמיר בניון - "סופה"

לא ברור מה עובר על עמיר בניון בשנים האחרונות. בין שירי דאחקה לטוקבקים מולחנים שעולים בפייסבוק שלו בתדירות מבהילה, קשה למצוא את יצירותיו שחודרות עמוק ללב כמו "שלכת" או "הכל עד לכאן", אלו שגרמו לנו לאהוב אותו כל כך מלכתחילה. באלבום החדש "סופה" יש חזרה כלשהי ליצירה מהסוג הזה, וזה מרגיע, ברמה כזו או אחרת. לפחות הוא בכיוון, ויש גם תוצרים יפים דוגמת שיר הנושא המרענן והמיוחד "סופה", או "אין לי מאום" הסוחף. בניון לא הצליח להתנתק לגמרי מהפייסבוק גם באלבום הזה, אבל השאיפה שלו ליצור משהו בנפרד מהפלטפורמה מעודדת מספיק כדי להנות מהניסיון ולצפות לבאות.

 

טורקיז - "לאהוב היום"

הנה עוד ניסוי מעניין במוזיקה ים תיכונית: מה קורה כשמוזיקאים ישראלים שרים פיירוז? זה מה שהחלילנית והזמרת דלית פרידמן, והמוזיקאי אורן אליעזרי, בדקו באלבום המחווה שלהם למלכה הלבנונית, "לאהוב היום". התוצאה מעניינת ומיוחדת, וכמו אלבומו של צברי גם היא יכלה להיוולד רק פה. השילוב של יצירה מערבית-ישראלית שקורצת לטיפקס וכנסיית השכל, עם השירים הנהדרים של פיירוז בתרגומו של אליעזרי, הניב תוצאה חגיגית ומחדשת. שווה לבדוק.

יעל דקלבאום - "אנוש"

אחרי ניקיון פסח יסודי ומעמיק בבית, בחול המועד יש הזדמנות לעשות ניקוי פנימי ורוחני. "אנוש" של יעל דקלבאום הוא אלבום שייתן לכם פרספקטיבה על חיי היום-יום וכוחות מחודשים להתמודד איתם. החופש אליו, חותרת דקלבאום, הוא חופש מוחלט ובלתי תלוי, כך שאין מועד יותר ראוי מחג החירות להצטרף אליה למסע הזה. נשמו עמוק והשתחררו.

פבלו רוזנברג - "פבלו, אוכל וחברים: הדואטים"

אחרי שבישלתם כל היום ונערכתם לערב החג עם פבלו רוזנברג והחברים, תוכלו גם להנות מהדואטים המעניינים שנרקחו במטבח התוכנית באלבום האוסף החדש. הוא כולל מפגש שיא ספרדי-ישראלי בביצוע ל"האישה שאיתי" של ברוזה עם פבלו, ואם גם לכם עוד לא נמאס מ"דרך השלום" תוכלו למצוא שם גרסה משותפת של פבלו ופאר טסי. החלק הכי טוב: המתכונים שבפנים. לחג הבא.