כשארמין ואן ביורן, מגדולי מפיקי הטראנס בעולם, שידר את תכנית הרדיו המאוד מפורסמת שלו "A State of Trance" הראשונה שלו ל-2017, הוא בחר לפתוח אותה עם ההרכב החדש Warriors - שמאחוריו עומדים הדיג'ייז הישראלים סקאזי (אשר סוויסה) ומיסטר בלאק (יניב ביטון). מדובר בתכנית שקובעת טעם בז'אנר, עם מעל ל-30 מיליון מאזינים ברחבי העולם.
"רצינו את זה והאמנו שיש לנו משהו, שיש לנו סיפור טוב לספר עם המוזיקה", מספר ביטון. "כשזה קרה היינו ממש שמחים. הדבר שהכי הפתיע אותי זה שהוא פתח איתנו את התכנית, בזבז עלינו 10 דקות ראשונות ואמר שאנחנו שני דיג'ייז אגדיים. זה ממש עשה לנו וואו".
סקאזי ומיסטר בלאק הם שניים מהשמות הכי ותיקים וחזקים שיצאו מהסצינה האלקטרונית המקומית, אבל כל אחד בכיוון אחר - סקאזי מזוהה עם הפסיי טראנס והופיע בכל רחבה נחשבת בעולם, ומיסטר בלאק זוכה להצלחה ענקית בעולם ה-EDM. הם מכירים כבר שנים, ומיסטר בלאק גם הוציא רמיקס לקטע "Warriors" של סקאזי שזה להצלחה, אבל ההחלטה לשתף פעולה מוזיקלית הגיעה לפני כמה חודשים.
"התחלנו להריץ כל מיני סקיצות של מלודיות, אהבנו את החיבור והתחלנו לייצר וככה נולד ההרכב. השם נולד מאותו רמיקס ומהגישה שלנו, שאנחנו לוחמים", אומר ביטון. מאז הם התפוצצו עם להיט המועדונים "B.Y.O.B Remix", וכעת הם משחררים את האלבום הראשון של הפרויקט המשותף.
למה לשלב בין EDM לטראנס?
סוויסה: "מה שמשך אותי לייצר פרויקט שהוא בן כלאיים זה שרציתי לפתח את עצמי. כדי לפתח את עצמך מוזיקלית אתה חייב לעשות משהו שונה ממה שעשית עד עכשיו. אנחנו די משלימים אחד את השני ביצירה, זה מתגלה כחיבור הרבה יותר טוב ממה שחשבתי כי זה יוצר משהו מאוד שונה ומפתיע גם עבורנו".
ביטון: "החיבור שלנו הכי טבעי. ה-EDM מורכב יותר ממוזיקה יותר מיינסטרימית, ושמנו לב שיש איזשהו צורך לשלב בין העולמות וליצור משהו חדש וזה כל המהות של הפרויקט שלנו. זה מה שאנחנו מנסים ליצור, מין קרוס-אובר כזה מוזיקלי, אנחנו מדברים לשני הקהלים. זה בעצם האישיות שלנו והמוזיקה שלנו".
איך התחושה מול התגובות החמות והשחרור בלייבל של ארמין ואן ביורן?
סוויסה: "מהרגע שישבנו והתחלנו את הטרק הראשון ועד ההחתמה עברו היה חמישה חודשים, המטרה שלנו הייתה מאוד מדויקת. רצינו לקחת את הפרויקט הזה לכיוון אחר והגענו לזה מהר אז ההרגשה היא מטורפת. המטרות שלנו עכשיו הן ארה"ב, פסטיבל טומורולנד, במות מרכזיות, ולקחת את זה כמה שיותר גבוה, כי התחלנו ממש מאפס עם הדבר הזה ובתוך כמה חודשים הצלחנו להגיע לכל מקום עם הלהיט הענק שלנו שזה מגניב".
בתור מי שרגילים לעבוד לבד, איך הייתה העבודה המשותפת?
סוויסה: "אני נמצא בדיוק בנקודה הזאת שאני כן יכול לעשות יחד ולהשתתף ולהתפשר, בגלל זה הלכתי על המהלך הזה. גם יניב וגם אני אנחנו מאוד דומיננטיים במוזיקה של עצמנו, אבל יש לנו הומור כזה באולפן ודינמיקה מטורפת. אני יכול להגיד שלפני 10 שנים לא הייתי יכול לעשות את זה, אבל עכשיו אני פתוח. כשזה מישהו שאתה רוצה לעשות איתו מוזיקה זה לא רק חיבור מוזיקלי - זה גם חבר ואח, וליניב יש אופי מדהים. הוא מבריק ומצחיק ומוכשר מאוד".
ביטון: "האמת היא שזה היה מאוד מפרה ומאוד מאתגר כי כל אחד מביא הרבה אלמנטים מהעולם שלו ומאוד יודע מה עובד לו, ואנחנו פה מנסים למצוא איזה עמק שווה שבעצם לא קיים. כמובן שיש לנו הרבה הסכמות וגם חילוקי דעות מוזיקליים, שזה מה שמביא את התוצר הטוב לדעתי. יש לנו חוק ברזל ששנינו צריכים לאהוב, ואם שנינו אוהבים אז הצלחנו לייצר משהו שהוא מאיתנו".
מה לדעתכם יש בישראל שאנחנו מייצאים כל כך הרבה דיג'ייז מצליחים?
סוויסה: "ישראל נחשבת למעצמת המוזיקה האלקטרונית. אנחנו מכתיבים לסצינה בעולם מה יקרה. יש לנו הרבה מאוד אמנים מוכשרים שיוצאים מפה כל שנה ושוברים גבולות. מה שמייחד אותנו זה שהמוזיקה שלנו עובדת על רגליים - אנחנו מאוד קרחניסטים, מייצרים מוזיקה לקהל ולמסיבות, לא לשמוע בבית. ישראל זו מדינה מדהימה".
ביטון: "אני חושב שבגלל שעברית זו שפה שרק אנחנו מדברים, אז מוזיקה היא כלי טוב בשבילנו כדי לדבר בשפה אוניברסלית. הרצון שלנו להביע משהו דווקא מתוך המדינה הזאת שהיא מלאה בכל טוב מכל הבחינות, זו הבמה שלנו להראות שאנחנו יכולים לדבר עם אנשים באותה שפה ושהם מבינים אותנו. זה כוח אדיר".
כשכל כך הרבה אנשים מוכשרים צומחים כל שנה, יש פחד לאבד רלוונטיות?
סוויסה: "זה מאוד תלוי סגנון. הסגנון שלי מאוד יחודי. אני לט חושב שמישהו יעשה סקאזי פתאום. יש פה מקום לכולם, וזה טוב לנו. ככל שאנחנו מייצאים יותר ישראלים ומגדילים את הסצנה זה טוב לכל הסצנה - אחד מצליח וזה פותח דלת לכולם. כל הדיג'יים מאוד מאוחדים ביניהם, סצנת הטראנס מאוד ידידותית ואין מלחמות. כל אחד עושה משהו שהוא יחודי לו וכולם עסוקים בלפרגן חבל על הזמן אחד לשני. הייתי בכל מיני נגלות של דיג'יים בחיים שלי, וזה הגל הכי מפרגן שהיה עד עכשיו. אין טעם להילחם אחד בשני, אנחנו נמצאים בעולם של שיתוף וכולם מרוויחים מזה".