הרד הוט צ'ילי פפרס עדיין אדומים, עדיין לוהטים, עדיין בכושר גבוה. הם נתנו הלילה בפארק הירקון הופעה מעולה שהזריקה קצת נורמליות לאחת המדינות היחידות על הגלובוס שקיבלו רק הופעה אחת מהלהקה הזאת במשך 30 שנות פעילותה.
>> סיקור המופע של הפפרס: וידיאו, עשרות תמונות, כל השירים
>> רד הוט צ'ילי פפרס בכותל המערבי יום לפני המופע
הצ'ילי פפרז הופיעו הערב הופעה משובחת, כשהם סוגרים חוב ישן עם הקהל הישראלי שהתאכזב מהביטול בקיץ 2001, והמפיק שוקי וייס שהתאכזב אף יותר, אבל לא ויתר עד שהביא אותם לבסוף, וכמובן הגיטריסט המייסד שלהם - הלל סלובק זכרונו לברכה שנולד בחיפה.
ארבעת חברי הרד הוט צ'ילי פפרס נראו ונשמעו טוב כשהם מחוזקים בפרקשניסט מאורו רפוסקו ובקלידן כריס וורן. אנתוני קידיס ופלי, אחים וחברים במפעל הזה, עלו בתלבושת זהה, חשופי חזה ועם מכנסיים חצויים שבהם מכנס אחד ארוך והשני קצר, עם גרב לבנה ארוכה. מי אמר שאי אפשר להתלבש אותו דבר גם כשעולים לבמה בלי חולצות. פלי עדיין אנרגטי תזיזיתי ומרשים עם הקפיצות ועמידות הידיים, תנועות הפיתול הנחשיות של הגוף וכמובן נגינת הבס הוירטואוזית.
הפפרס נתנו מופע עמוס להיטים שסיפק קהל גדול ורחב, מהפתיחה הקבועה של "Monarchy of Roses" מהאלבום החדש, ובהמשך שורת להיטים שהרדיו הישראלי טחן במשך השנים, כמו השיר השני "All Around The World" והרביעי "Otherside". למרות שהצ'ילי פפרס הפכו במהלך השנים ללהקת איצטדיונים הם לא שינו את האופי הבימתי שלהם ושומרים על במה נקיה ופשוטה, ללא גימיקים, עם עבודת מסכים חזקה מאחורה.
קלינגהופר עמד בציפיות; הכוכב היה סלובק המנוח
נגינת הfאנק רוק שלהם נותרה השלד החשוב בהופעה, כשהמוזיקה משלבת את הגרוב והfאנק עם מלודיות קליטות וטקסטים שהקהל מגלגל בפה - שר את להיטי האיצטדיונים שלהם וגם רוקד בטרוף. המעברים והג'ימג'ומים הייחודים של פלי על הבס וצ'אד סמית בתופים, פרי עבודה של 23 שנה ביחד, מחליקים את רצף השירים במופע ומאפשרים לג'וש קלינגהופר להחליף גיטרות כמעט בכל שיר.
לגבי קלינגהופר, הלב היה איתו כשעלה לבמה כאשר הוא נעזר בזוג קביים ומתיישב בעמדת הגיטרות. הרכש החדש של הלהקה התגלה כשחקן נשמה שלמרות פציעתו ברגל נתן את כולו ואף הפתיע פעמיים כשהתאמץ לעמוד בקטעי הסולו שלו. קלינגהופר ניגן מעולה, גוון קולו הזכיר את גוון קולו של ג'ון פרושיאנטנה ולמרות ההשוואה המתבקשת בינינם נראה שמוקדם ולא הוגן לערוך אותה בשלב זה. חשוב לזכור שכאשר פרושיאנטה נכנס לנעליו של סלובק בפפרס לקח לו זמן למצוא את מקומו ולזכות בהערכת הקהל.
אבל הגיטריסט שגנב את ההצגה הלילה לא היה קלינגהופר או פרושיאנטה החסר, אלא דווקא הלל סלובק המנוח. יותר מהשירים במופע ריגשו בעיקר מילות המחווה של הפפרס לחברם סלובק במהלך הערב. השיא הגיע בביצוע השיר "Me and My Friends" שנכתב עם סלובק וכולל אזכור שלו במילות השיר. כשפלי התחיל את ליין הבס של "Me and My Friends" אני מוכן להשבע שראיתי מישהו זורק את הבירה שקנה רגע לפני ורץ בטרוף לשורות הראשונות.
אבישי כהן הישראלי מתארח במפתיע
היה גם טיזינג אכזרי עם הקהל כשחברי הלהקה נתנו את האינטרו של "My Lovely Man" שנכתב על סלובק אבל מהר מאוד הם חתכו ממנו ל-"Higher Ground" המחשמל. עוד מחווה לקהל הישראלי, או ליתר דיוק למוזיקה הישראלית, היתה עם אירוח מפתיע של החצוצרן אבישי כהן חבר ההרכב "third world love" בשני שירים - Did I Let You Know ו- The Power of Equality בהדרן. יהיה מרגש עוד כמה ימים למצוא את ההקלטה של הביצועים האלו באתר הלהקה.
בסך הכל רפרטואר השירים היה מספק למרות אפשר לצפות מלהקה בסדר גודל כזה ועם רפרטואר כמו שלה לתת הופעות קצת יותר ארוכות עם מעט יותר נדיבה ומפנקת, אבל גם מה שהיה (ולא שונה מהופעות אחרות) היה מספק.
מצטרפים לג'יינ'ס אדיקשן וגאנס נ' רוזס
שנה אחרי שהופיעו פה ג'יינ'ס אדיקשן חבריהם מלוס אנג'לס, סגרו פה הרד הוט צ'ילי פפרס את הקיץ עם הופעת הרוק הגדולה של השנה, שתזכר לצד ההופעות המצויינות של גאנז אנד רוזס וכריס קורנל.
ולסיום, צפינו אתמול בעוד פרק מרתק באופרת הסבון יחסי הקהל הישראלי ואמנים מחו"ל - הקהל המקומי רווי האכזבות לא האמין שהפפרס יגיעו עד הרגע האחרון, אבל כאשר פורסמו ביום ראשון התמונות הראשונות שהראו שחברי הלהקה בארץ התחילה בהלת כרטיסים שהובילה ל"סולד אאוט" ביום ההופעה בצהריים. התוצאה היתה שלא מעט אנשים נשארו בערב מאוכזבים וחסרי כרטיסים.
בהקשר של כמויות הקהל, חייבים להגיד מילה טובה להפקת הענק של המפיק שוקי וייס, ששוב סיפק לקהל תנאים מעולים וסדר מופתי והגשים את החלום לעשרות אלפי מעריצים.
>> סיקור המופע של הצ'ילי פפרס: וידיאו, עשרות תמונות, כל השירים
>> רד הוט צ'ילי פפרס בכותל המערבי יום לפני המופע