הדיג'יי הבינלאומי ארמין ואן ביורן (יחד עם סוללת אמנים ישראלים ובינלאומיים) יגיע ביום חמישי הקרוב לאילת – ויוריד איתו אלפי בליינים לחגיגות בעיר הדרומית. האירוע החגיגי יחנוך את פתיחתו של "Sundance Valley", ריזורט חדש בהשקעה אדירה, שמאיים להפוך למתחם המוזיקלי המוביל באילת.
"זה רעיון שכבר רץ לי בראש מימי הקורונה", מספר המפיק איתן סלימי בשיחה עם mako. "הזמן הזה נתן לי לחשוב שבגילי המופלג ועם הניסיון שיש לי די נמאס לי להתחיל לחפש בארץ ממתחם למתחם ולהפיק. חיפשתי בית ששם אני יוכל לצקת את כל התכנים, הניסיון והיכולות שלי. באתי וראיתי שהמקום שהכי מתאים לי ואני הכי אוהב אותו זה נחל שלמה והאזור שאני מאוהב בו ופועל בו כבר 23 שנים. לשמחתי, התקבלתי בזרועות פתוחות על ידי טל פריטל הבעלים וביחד קיבלנו החלטה לשתף פעולה ולהתחיל להקים שם ריזורט מוזיקלי".
מה המטרה של הריזורט?
"בסופו של תהליך, הריזורט יהיה בית לפסטיבלים, על כל סוגי המוזיקה, יש לנו גם אוהל מדהים שיהפוך להיות בית להופעות חיות ישראליות ובשלב הבא – המקום יארח אירועי קבוצות וחברות עסקיות שיהיו עם אוריינטציה מוזיקלית. אנחנו רוצים שבמקום הזה הכל יהיה סביב המוזיקה. המטרה היא שבחורף האוהל כבר ידע לתת מענה להופעות קטנות יותר".
בחודשים הקרובים אמורים להיפתח יותר ויותר מתחמי בילוי באילת, אבל סלימי מודה שהוא לא מפחד מתחרות: ". אנחנו נחפש את הקהל והקבוצות שרוצה לשלב חוויה מדברית עם מוזיקה ולבוא למשהו שהוא קצת יותר איכותי".
האוהל במתחם יכול להכיל כ-400 איש סביב שולחנות ועד ל-1,700 איש להופעות. המתחם הגדול יותר (בו יתארח ואן ביורן) – יכול להכיל עד 8,000 איש. כמו כן, המקום כולל מתחם גלמפינג, שיכול לארח כ-80 איש ב-20 אוהלים, מתוכם 6 זוגיים, 13 רביעיות, 2 שמיניות ללינה. "יש קהל של רוכבי אופניים וצוללנים שמאוד אוהב את זה וכבר התארח. כל האוהלים ממוזגים והמתחם עבר שיפוץ בזמן האחרון. אני מאמין שהמקום יהפוך להיות מתחם מאוד אטרקטיבי לקהל צעיר שמחפש חוויה פסטיבלית".
איך שיתוף הפעולה מצד העירייה?
"ראש העיר אלי לנקרי, מתן בארי, ממלא מקום ראש העיר ואחראי תיק התיירות ויוסי חן' מנכ"ל תאגיד התיירות משתפים איתנו פעולה ועוזרים לנו. שלושתם מבינים את הכוח של תיירות מוזיקה. יש המון אנשים שבוחרים את החופשה שלהם לפי ההופעות – טסים לברצלונה בשביל לתפוס את ביונסה או לבלגיה בשביל טומורולנד. אנחנו רוצים להנחיל את התרבות הזו באילת קודם כל בשביל הקהל הישראלי ואז בהמשך לקהל מחו"ל. לארמין יגיעו אלפי אנשים מכל הארץ שמגיעים לאילת בשביל לשמוע אותו ומבזבזים לא מעט כסף בשביל זה".
אם כבר כסף, מה דעתך על מחירי המלונות בעיר?
"מאז הקורונה המחירים לא פרופורציונליים, הם ב-30% יותר יקרים מ-2019 – עובדתית. אני מת על אילת ואין אף אחד לא יכול להגיד משהו על מה שעשיתי ועושה בעיר אילת, אבל אני מתפלל שיפתחו את השמיים ולאנשים תהיה את האלטרנטיבה. אז המחירים בעיר יחזרו להיות שפויים ואני אוכל להוריד יותר אנשים. אם הייתי מוכר חבילות במחירים של 2019 הייתי יכול להביא לכאן גם 14 אלף איש".
סלימי מאמין שהמתחם החדש יעזור להביא יותר אמנים בינלאומיים לאילת. "זה מתחם ברמה בינלאומית ואני מאמין שאם נחשוף יותר לז'אנרים שונים כמו טכנו לדוגמה, יבואו לכאן יותר אמנים. כבר ביולי יהיה כאן אירוע גדול עם אמני טכנו מובילים ובסוף אוקטובר יהיה כאן אירוע נוסף עם כוכב גדול מטומורולנד. אני גם מעביר פה מסר לעופרה שאנחנו מדברים כבר שנתיים על אילת והיא הבטיחה לי – אני מאוד מקווה שזה יקרה השנה. אילת מאוד מתגעגעת לעופרה".
כשנשאל על ההחלטה של לפתוח את המתחם דווקא עם ארמין, סלימי חושף כי הייתה לו התלבטות גדולה. "המליצו לי לא להביא את ארמין ולעשות ליינאפ שהוא יותר טכנו כי זה הקו המוזיקלי המוביל כיום. בסוף הלכתי עם תחושת הבטן שלי שאמרה שיש אייקונים כמו ארמין, טייסטו, הארדוול, דיוויד גואטה - שלדעתי גם בעוד עשר שנים כשהם יגיעו לישראל עדיין יהיה להם קהל".
"ארמין זה אמן שמגיע לכאן יותר מעשרים שנה ויש לו קהל מעריצים. אני מקבל טלפונים מאנשים שאומרים 'היינו בארמין ב-2011 ומאז לא יצאנו – ועכשיו נבוא'. לזה אפשר להוסיף גם קהל צעיר שהוא קהל של ארמין שיודע להוקיר את האמן הזה".
היום השני של הפסטיבל (שישי, 11 במרץ) צפוי אירוע על טהרת הטכנו בניצוחה של קרלובה. בראיון חושף סלימי כי מיס מוניק, שהייתה אמורה להופיע גם כן באירוע, תתקשה להגיע בשל האירועים באוקראינה שם היא מתגוררת. "נראה שהיא תתקשה מאוד להגיע. אלא אם כן יהיה משהו דרמטי באוקראינה, בימים הקרובים נודיע על מחליף שאני מאמין שהוא הכי קרוב בסגנון אליה. אנחנו כרגע שומרים אותו בסטנדביי ומחכים להתפתחויות כי אנחנו מאוד אוהבים את מיס מוניק ומחזיקים אצבעות שהמחזה האיום הזה באוקראינה יסתיים והיא תוכל להגיע. זו תהיה המתנה הכי גדולה בשבילנו בפסטיבל".