התפרצות האומיקרון בישראל הביאה איתה שיח נוסף על הגבלות, וכמו תמיד, נראה שהראשונים לחטוף הם בעיקר אנשי חיי לילה. בכירים ומומחים במערכת הבריאות קוראים להגביל התקהלויות לקראת אירועי השנה החדשה שיתקיימו בסוף השבוע הבא, ואנשי חיי הלילה זועמים.

"היינו בסרט הזה כבר בשנה שעברה, וזה לא ממש עזר למדינה", מספר ר', בליין שתכנן לצאת ולחגוג בערב השנה החדשה. "אם לא במועדונים ובפאבים – נחגוג שוב במחתרת. עשינו את זה כמעט בכל השנה הראשונה של הקורונה וזה ממש לא ישתנה בגלל שהממשלה שלנו בפאניקה מיותרת".

"זה מרגיש לי כמו סרט שחוזר על עצמו. בכל פעם שמתחיל דיבור על וראיינט חדש – הכי קל זה להגיד 'יאללה נסגור את חיי הלילה'", אומר יזם ואיש חיי הלילה בראל אדם. "הם הולכים להכי קל, אל המקום שדאגו לצייר שהוא הכי מדבק והכי מסוכן, למרות שאצלנו הכי מקפידים,  דווקא כי זה אנחנו, אלה שאור הזרקורים עליהם, בניגוד לתחומים אחרים שמקפידים הרבה פחות".

DIBUR (צילום: אקליפס מדיה)
בראל אדם: "סגירת חיי הלילה? כמו סרט שחוזר על עצמו" | צילום: אקליפס מדיה


"אני לא מבין איך אחרי שגרמו לנו להתחסן ולעשות בוסטר רק כדי לחזור לחיים רגילים, הבטיחו לי שאוכל לחיות כמו שצריך - ושוב מדברים על סגר. אז למה התחסנתי?", מוסיף אדם. "אם אנחנו מחוסנים, עושים בדיקות, ולפי מה שהבטיחו אין סכנה - אז למה לפגוע בנו ולמה בקלות כזו דעת לאיים בלסגור אותנו? אנחנו עוד משתקמים מהסגרים הקודמים, אחרי שגם תיירים לא ממש הכניסו וקיבלנו את זה. הזוי שלא למדו למצוא פתרונות. אם היו מדברים על ביטול המסיבות ופיצוי לצד זה כי מבינים את ההשלכות, עוד אולי היה אפשר להבין את זה ולחשוב שיש התחשבות אמיתית. אבל הכי קל לסגור ולהגביל".

ומה המשמעות הכלכלית?
"הפסד של מאות אלפי שקלים. יש במסיבות האלה השקעה אדירה; כספים שהשקעת בשיווק, בהקמה וכו'. יש חוזים שסגרנו קדימה והכל נמצא שוב בערפל וכל הכסף שלי נמצא בסיכון, וזה עוד לפני שנכנסו לברים ומסעדות ואפקט ההפחדה, כי יש קהל שלא יוצא מהבית כשמדברים על זה".

"מה שיוגבל עכשיו, ימצאו אותו כפול במסיבות לא חוקיות"

"האמת? לא מובנת לי המחשבה הראשונית והמיידית על ביטול והגבלות של מסיבות הסילבסטר או מסיבות בכלל לכל וראיינט חדש שיקום", אומר איש חיי הלילה טל פנחס.: "עושים את זה בקלות בלתי נסבלת, כאילו אנחנו בוראים ומפיקים מסיבות בהינף יד ולא עובדים חודשיים על כל מסיבה והפקה".

"כל 'הגאונים' דבר ראשון 'קופצים' לביטול מסיבות בזמן כשהקניונים מפוצצים, אצטדיונים מלאים, כל האולמות בסולד אאוט, ולהשיג חדר בבית מלון טוב זאת משימה בלתי אפשרית. הם צריכים להבין שאנחנו עדיין משקמים את ההריסות של שנה שעברה בה נפגענו ראשונים וחזרנו אחרונים", זועם פנחס. "האם הם יודעים ומבינים בכלל מה נזקי האומיקרון ומה השפעתו עלינו? למה הם ישר 'קופצים' על ביטולים?".

פסטיבל אמנזיה 2021 (צילום: עומרי סילבר)
טל פנחס: "שלא יהפכו אותנו לשעירים לעזאזל" | צילום: עומרי סילבר



"המסיבות וכל תחום הבילויים משמשים כאוויר לנשמה, ומה שיוגבל עכשיו הם ימצאו אותו כפול במסיבות מחתרתיות ולא חוקיות שייווצרו בוואקום הזה", מוסיף פנחס. "צריך להפנים פעם אחת ולתמיד, אנחנו נצטרך לחיות ליד כל וריאנט כל עוד הוא בשליטה, גם עם חיי התרבות והספורט, ניצול זמן פנוי, תיירות, חינוך מצוין וכל מה שנדרש לשגרת חיים תקינה. אנחנו נמשיך לבדוק תמיד תו ירוק ונשמור על החוק ומה שיידרש מאתנו, אבל שלא יהפכו אותנו לשעירים לעזאזל כאילו אנחנו הפתרון האולטימטיבי לבעיית הווריאנטים בעולם, ושייזכרו שצוותים שלמים עומדים מאחורי כל הפקה, משפחות שלמות שמתפרנסות מהענף במגוון תחומים"

כזכור, חגיגות הסילבסטר בשנה שעברה התקיימו בעיצומו של הסגר השלישי, אך בפועל התקיימו מאות מסיבות מחתרת, בהם חגגו אלפי בליינים. בפורים המצב היה אפילו חמור יותר, כשבצל ההגבלות והסגר הלילי חגגו עשרות אלפי בליינים ברחבי הארץ, בין השאר במסיבת הרחוב הענקית בשוק הפשפשים ביפו.