כשאיציק וענבל מגיעים לאולמי "שמש אדומה" בראשון לציון, הם זוכים לא רק בארוחת טעימות מפנקת, אלא גם בחברה מצוינת: תמרה אהרוני, מבקרת האוכל של "הבילויים", שמגיעה עם סטנדרטים גבוהים: "הבטיחו לי חוויה קולינרית כמו במסעדה, ואני ממש מקווה לא להתאכזב, כי אני מאד רעבה". יש לנו תחושה שאנחנו לא רוצים לראות אותה מאוכזבת.
"מה אתם הכי אוהבים לאכול?", היא שואלת את הזוג, ומי שמכיר את החומר האנושי כבר יודע למה לצפות. "אני אוהבת אוכל פשוט, ביתי, עוף בתנור" אומרת ענבל למרבה הזעזוע של בן זוגה, ש"פשוט" היא מילת גנאי מבחינתו: "לי חשוב אלכוהול איכותי, ושהמנות ייראו לי כמו ציור, צבעוניות ויפות ובסגנון פיוז'ן", הוא אומר. "אנחנו נוטים לא להסכים על שום דבר". דה. מזל שהאוכל מגיע כדי להעסיק את הפה שלהם במשהו אחר. מהר מאד נשמעים סביב החלל קולות תענוג מסוג "מממממ", ושברי משפטים כמו "וואו, טעים, תעביר את הכבד אווז".
"בדרך כלל לפני החתונה מנסים לשמור קצת על המשקל," אומרת תמרה בזהירות "קצת", עונה לה ענבל בפה מלא, ועל אף הפלאשבק לאימון הקשוח עם טל שחם, ממשיכה להתענג על הביס בלי יותר מדי ייסורי מצפון.
"ירדת מהאוכל הפשוט?", שואל לבסוף איציק את אשתו לעתיד. "חד משמעית. כזה שולחן אני רוצה בחתונה. ובארוחת שישי. וכל ערב", היא אומרת, והוא מודה לאלוהים. "התפוצצנו, אין לי אוויר, אני גמור, היה מושלם. האמת שזו פעם ראשונה בתכנית הזאת שאנחנו מסכימים על משהו", מודה איציק. "לכבוד זה תחנכו את רחבת הריקודים?" מציעה תמרה, וענבל פונה אל אהובה במבט אומלל: "תרים אותי", היא מבקשת. "אני לא סוחב את עצמי! עלאק 'תרים אותי'".
עוד בבילויים:
צפו: חן שילוני יצאה לחופשה המשפחתית המושלמת
יהלומים לנצח: דנית והחתנים בבילוי נוצץ במיוחד
אבטיפוס: "לא מתכוונים להיות להקת קאברים לעצמנו"
"הבילויים" עם אסף אטדגי ועינת ארליך, א'-ד', 14:00 עד 11:30, ערוץ 24