1. המסעדה החדשה של יונתן רושפלד ועודד סיידא
עודד סיידא הוא אחיינו של אשף המתכונים בני סיידא. לסיידא הצעיר היה ביסטרו קטן, איכותי וטעים בשם לונץ', ויום אחד הגיע למקום השף יונתן רושפלד וישב לנשנוש קצר. בסיום הארוחה, פנה רושפלד לסיידא והחמיא לו על האוכל הטעים והאווירה הנעימה, ובין השניים התפתחה חברות אמיצה, במסגרתה הזמין רושפלד לסיידא מטוס פרטי כדי שיבוא לבשל איתו בצרפת. סיידא לא האמין שמזל כזה נפל בחלקו, ורושפלד, מצדו, לקח אותו תחת חסותו. בימים אלה הגיעה סגירת המעגל לשיאה כשביום חמישי הקרוב (16.4) תיפתח מסעדת הביסטרו החדשה של שניהם, ממש באותו המקום בו היה ממוקם הלונץ'. מי שיגיע למקום יהנה מתפריט ישראלי מצומצם, אותנטי ומשתנה תוך כיבוד חומרי הגלם, אותם הם בוחרים יחד.
כשהוא מאמין במישהו, זה עד הסוף. השף יונתן רושפלד | צילום: רון קדמי, יחסי ציבור2. מסעדת השף החדשה "רובע 5"
מסעדה חדשה בירושלים בניצוחו של השף הותיק אוהד אמזלג, שמחזיק במספר מסעדות נוספות. הקונספט שמייחד את המסעדה הזו הוא שילוב של מנות דגים, פירות ים וגרסאות מודרניות לאוכל הירושלמי הקלאסי. תוכלו למצוא שם, למשל, את הגרסא המשודרגת למנת עלי הגפן הממולאים הקלאסית. השדרוג במקרה הזה, נעוץ במילוי: במקום אורז שגרתי, אמזלג יפתיע אתכם במילוי מרענן של קלאמרי ופירות ים.
3. המסעדה האסייתית הראשונה ביפו- "ג'אסיה"
העיר יפו מזוהה עם מסעדות הדגים ופירות הים המעולות שלה, ובכל זאת, אף אחד לא חשב לקחת את הדגים היפואיים ולהפוך אותם לסושי מרענן. אף אחד, עד שהגיעה "ג'אסיה". חוץ ממנות המזרח הרחוק הקלאסיות, המסעדה האסייאתית החדשה לוקחת את המטבח היפואי הקלאסי ומשלבת אותו עם המטבח האסייאתי, דבר שיוצר טעמים חדשים וחוויה קולינרית מסעירה ושונה. במקום תוכלו למצוא את מנת הפקורה - פלאפל הודי העשוי מגרגירי חומוס, תפוח אדמה ומסאללה. ואם אתם מגיעים לשם, אל תשכחו לנסות את הפקין דק - ברווז על מצע של כרישה, מלפפון ולאפה.
כשיפו פגשה את אסיה. ג'אסיה | צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבורעוד בבילויים:
"הבילויים" עם אסף אטדגי ועינת ארליך, א'-ד', 12:00 עד 16:00, ערוץ 24