חומוס אשכנזי הוא לא דבר של מה בכך - בתוך מגוון החומוסיות המזרחיות האסליות, למצוא חומוסייה עם שם אשכנזי זה בערך כמו למצוא סינית שנראית כמו שוודית, או להיפך. אפשרי. למרות הקושי הראשוני, ליאור דיין, מבקר החומוסיות של "הבילויים" כיתת את רגליו, הדליק את הפנס, פרס את מפת הדרך והצליח למצוא עבורכם את החומוס האשכנזי הראשון.
המקום: חומוסיית אבו ברקוביץ'
איפה? אוסישקין 9, רמת השרון
פעילות: א-ה, 09:00 עד 16:00, ו'- 09:00 עד 14:00
כשרות: אין תעודת כשרות
ועכשיו, אחרי שדיין התאמן על עיקרון התנועה הסיבובית של ניגוב החומוס, ולא כל כך הצליח לעמוד במשימה, הגיע הזמן לעשות קצת סדר בטעמים ולדבר איתכם במספרים:
מדד הרעב: 4
ליאור דאג להכין את קיבתו והגיע למקום רעב במיוחד.
מדד החך: 4
למרות כל החששות, המיתוס על האוכל האשכנזי התפל התנפץ לרסיסים בחומוסייה, והטעם קרוב לשלמות. החומוס עדין מאוד, ולכן כל האלמנטים מסביב מלווים אותו בספייסיות ובפיקנטיות ומדגישים את החומוס.
קרוב לשלמות". חומוס אבו ברקוביץ"מדד הפלאפל: 5
פלאפל ביתי טרי וטעים מאוד.
מדד הפיתה: 3
פיתה רגילה וסטנדרטית שהגיעה ממאפייה.
מדד החריף: 4
הטכניקה של ליאור למדידת חריף היא מאוד ייחודית - הוא לא מכניס אותו לפה לפני שהוא מריח אותו. אחרי שהריח את החריף של אבו ברקוביץ', הוא החליט בנחרצות שלא להכניס את החריף לגופו מחשש להתעלפות: "לא נוגע בו בכלל, כי אז אני אתעלף בוודאות, יגיע פרמדיק למסעדה ובמקום לטפל בי, הוא ינגב חומוס להנאתו".
מדד הגודל: 4
כמעט ולא ניתן לסיים את המנה - הגודל מכובד גם למי שבא עם בטן מקרקרת.
מדד הבילויים הסופי לחומוסיית אבו ברקוביץ':
>> לדף הפייסבוק של "הבילויים" לחצו כאן
"הבילויים" עם אסף אטדגי ועינת ארליך, א'-ד', 12:00 עד 16:00, ערוץ 24