פיליקס רוזנטל הבעלים והשף של חאן מנולי, מנהל את המקום לצד בת זוגו- מה שגרם לליאור להשתאות ("אני ואשתי פעם ניסינו לעשות כלים ביחד, זה לא עבד"). המסעדה היא למעשה חלל מודרני, נעים ומעוצב קלות. האווירה היוקרתית, הכסאות הצבעוניים, אגרטלי הפרחים על השולחנות, וכמובן החומוס עצמו הם שמבדלים את "חאן מנולי" מחומוסיות שאינן מתהדרות בתואר "גורמה".
המקום: חאן מנולי
הלוקיישן: בית אשל 7, יפו (לב שוק הפשפשים)
מדד הרעב: 4.5
"חגיגה קולינרית ניצבת לפנינו".
מדד הפיתה: 4.5
הפיתה מגיעה בשקית נייר חומה, גימיק שמזכיר את ימי הקייטנה העליזים.
מדד החריף: 3.5
מבחן ההרחה של החריף אמנם מרמז על סכנה, אבל ליאור בכל זאת מסתכן בטעימה ומכריז: "וואו, זה אפילו לא פייר לעשות לי דבר כזה".
מדד הראשונות: 3
"לא ברור איך המנות קשורות לחומוס, אבל צריך להתייחס לזה שזה מגיע מולמות אחרים".
מדד הצלחת: 4.5
"מבחינה ויזואלית זה ממש ממש יפה, הגודל הוא סביר לחלוטין. אני חייב להגיד שהאינסטינקט הראשוני הוא לאכול את זה. זה מגרה את העין, זה מסקרן."
מדד החך: 4
"לא דומה לשום דבר אחר שיש בעולם החומוס. שונה לחלוטין מבחינת המרקם, אני חושב שצריך להוריד את הכובע על התעוזה".
מדד הבילויים הסופי לחומוסיית חאן מנלי: 4.5
"מדובר בארוחה מרתקת. אם אבו חסן הוא כוכב לכת במערכת השמש, מה שקורה פה זה גלקסיה שונה. שם המשחק הוא יצירתיות וחדשנות".
>> לדף הפייסבוק של "הבילויים" לחצו כאן
"הבילויים" עם אסף אטדגי ועינת ארליך, א'-ד', 12:00 עד 16:00, ערוץ 24