כתבת האוכל החדשה של ה"בילויים". ריטה גולדשטיין | צילום: אור גץ ריטה גולדשטיין היא מבקרת אוכל מנוסה ומוערכת עם פז"מ מרשים, כזו שמסתכלת על אוכל כתרבות, אבל לא נחשבת לבשלנית גדולה ומעדיפה שמישהו אחר יבשל בשבילה. תפסנו אותה בין ארוחות לשיחה קצרה על העדפותיה הקולינריות, המאכלים שלעולם לא תכניס לפיה ועוד כמה שאלות מעוררות תיאבון.
מה הם חמשת המאכלים האהובים עלייך, ולמה ?
"זה בלתי אפשרי למנות את המאכלים האהובים עליי כי יש באמת המון מאכלים בעולם, וכל יום מתחשק לאכול משהו אחר. אם אני מוכרחה לחשוב על כמה דברים אהובים עלי במיוחד, אז מדובר ללא ספק במנות קארי תאילנדי בכל צורותיהן; משהו בשילוב בין אורז, קארי וחלב קוקוס הוא מושלם, טחינה (בעיקר גולמית) על כל דבר, קלמארי מטוגן זה פשוט טעים וממכר, וכמובן תותים, תפוחים, בננות, ובעיקר מנגו, ולסיום, ומילפיי - הקינוח החביב עליי בכל עת"
מה הוא המאכל שלעולם לא היית מוותרת עליו?
"במקרה הזה, אני אבחר בחומר גלם, וזו כנראה טחינה גולמית".
באיזה מאכל לא היית נוגעת לעולם?
"שומר. בשום צורה ובשום אופן. הטעם של שומר וכל נספחיו מעביר בי חלחלה".
מהו האוכל הכי מוזר שאכלת אי פעם ואיפה זה היה?
"חטיף סיני קטן וחום של טופו מותסס. אכלתי את זה במכולת אסיאתית בארץ. אמרו לי שזה חריף וחמוץ ומגניב. בפועל זה היה כל כך הזוי בטעמיו שממש התאפקתי שלא לירוק את זה החוצה".
אם היית צריכה לוותר על מאכל אחד מתוך התפריט היומי שלך מה הוא היה?
"למה לוותר על מאכל כלשהו מהתפריט היומי שלי"?
מה היא המסעדה האהובה עלייך בארץ, ועל איזו את ממליצה בחו"ל?
"יש בישראל הרבה מאוד מסעדות מוצלחות וטעימות, מאוכל רחוב ועד למסעדות שף ובתי אוכל כיפיים. באמת שאני לא יכולה להתחיל למנות את כל המקומות שאני אוהבת לחזור אליהם וזה גם לא יהיה הוגן. לגבי מסעדות בעולם, טרם מצאתי את האהובה עלי. הגולשים מוזמנים להמליץ לי על כמה".
מה תעדיפי? ארוחה רומנטית לאור נרות או ארוחה משפחתית/חברתית?
"זה משתנה בהתאם ליום. לפעמים לא בא לי לצאת מהבית וארוחה ביתית זה הדבר הכי כיפי שיש, ולפעמים מסעדה שווה עם אווירה מצוינת עושה לי את היום. זה לגמרי משתנה".
מה הוא השיר שהכי משתלב לך עם ארוחות?
"פסקול הוא קריטי לארוחה טובה. אז אני משערת שהמוזיקה משתנה בהתאם לאווירה במקום בו אני אוכלת"
מה הוא מקום הבילוי המועדף עלייך בארץ ?
"תמיד יבוא לי לצאת למסעדה טובה. זה ללא ספק הבילוי המועדף עלי".
אם היית יכולה לבחור אדם אחד לשבת איתו לארוחת ערב , אחד על אחד, עם מי היית יושבת ולמה?
"במקום לבחור בפנטזיות על אנשים שכבר אינם בחיים, אני מעדיפה להתמקד באופציות שיכולות עוד להתממש ושווה בינתיים לפנטז עליהם. אחרי שהבהרתי זאת, הכי ארצה לפגוש אנשים כמו אנתוני בורדיין או פראן אדרייה, שהם אנשי אוכל שונים מאוד אבל מדהימים ומעניינים בעיני. בורדיין יוכל לספר לי באופן ציורי על כל הרפתקאות האוכל שלו מסביב לעולם ואדרייה הוא פשוט גאון קולינרי שמסקרן אותי לשמוע כל מה שיש לו להגיד. אגב, אם כבר לחלום על להיפגש עם אחד מהשפים הענקיים האלה, אז שגם יבשל את אותה ארוחת ערב מדוברת".
"הבילויים" עם אסף אטדגי ועינת ארליך, א'-ד', 12:00-16:00, ערוץ 24