המקום: "נולה אמריקן בייקרי" בדיזנגוף פינת ארלוזורוב, תל אביב. "זה התחיל כמאפייה סטיל ניו- יורק, ניו- אורלינס כזאת, אבל אמריקאית באמת- למשל אין קרואסון, אבל יש מאפינס, בייגלים, סקונס, פאי פקאן ופאי חמאת בוטנים. תמיד יש ארוחות בוקר מעולות, סנדוויצ'ים וסלטים, ועכשיו הם משיקים גם תפריט ערב עם אוכל קצת יותר רציני. מה שאטדגי אוכל עכשיו למשל, נקרא פאי חוואים (Farmer's pie), קצת כמו פאי רועים אבל צמחוני, זה בעצם בצק ממולא בירקות ומין רוטב בשמל גבינתי. זה מבחינתי אינדיקציה לזה שמדובר במקום טוב – תטעם מהבצק ותבין על מה מדובר", היא מצווה על אטדגי, שמיד ממלא אחר ההוראה והופך לפתע לאייל שני: "בצק שהוא כמו חמאה, עם מילוי מרתק ומדויק".
"המתוקים הם הלהיט האמיתי", אומרת תמרה ומצרפת אל השולחן כמה עוגות מינאטוריות. "ואפשר בכיף גם לבוא ופשוט לאכול קינוח. יש להם הרבה דברים שאפשר לקנות הביתה, והם עושים גם עוגות בהזמנה" ("אני רוצה לישון עם זה בלילה", ממלמל אטדגי).
"המנות לא קטנות בכלל, והמנה הכי יקרה בתפריט עולה כשישים שקלים. מאד כיף לשבת, המקום מעוצב מאד מגניב.
כמובן שכל העניין ממש לא דל קלוריות, אבל בתפריט הם מכנים את זה Comfort Food"", וזה מאד נכון, זה אוכל מנחם. אתה לא בא בשביל הדיאטה".
אז בפעם הבאה שאתם זקוקים לנחמה, תנו קפיצה לאמריקה.
עוד בבילויים
לקנות לך יהלום: הגיע הזמן להציע נישואין להדר
"אני הולך להפציץ את העולם": סאבלימינל חוזר
מה קורה כשדב צעצוע רוצה לעשות ילדים עם אשתו?
"הבילויים" עם אסף אטדגי ועינת ארליך, א'-ד', 10:00 עד 12:00, ערוץ 24
>> לדף הפייסבוק של "הבילויים" לחצו כאן