לרגל יום העצמאות אתר "אוכל טוב" מבית מאקו, יצא בפרויקט מיוחד במהלכו נבדקים 67 מקומות של אוכל רחוב, כמחווה ל-67 שנות המדינה. במסגרת הפרויקט כתבי האתר מגיעים למקומות שונים ומגוונים ברחבי הארץ שם הם זוכים לטעום מנפלאות האוכל שיש לרחוב הישראלי להציע. כתבתנו, ריטה גולדשטיין, היתה שם ואפילו חזרה אלינו עם הצצה קטנה.
>> לדף הפייסבוק של "הבילויים" לחצו כאן
בוריק
אי שם בגבעת אולגה, בתוך גן משחקים ישן, עומד לו דוכן מלא בכל טוב, שתמיד מפוצץ עד אפס מקום. בדוכן ניתן לקנות פלאפל, בוריקיטס וכמובן בוריק מסורתי.
בוריק, למי שלא מכיר, זה מאכל מבצק עלים שבתוכו סוגרים במיומנות רבה ביצה או תפוח אדמה. לנועזים יש אפשרות לשים את שניהם, ולחובבי הבצק יש את האפשרות להכניס את כל התענוג הזה לפיתה.
מדד הכיס: 7 ש"ח לבוריק.
שווארמה "פאשה"
השווארמה האגדית ממוקמת באשדוד. ניתן למצוא שם שלושה סוגים של המאכל הכמעט לאומי: שווארמת כבש, שווארמת הודו ושווארמת פרגיות. הבשר משובח ונמס בפה והפיתה מושלמת.
מדד הכיס: 19 ש"ח לחצי מנה, 29 ש"ח למנה.
אבי קבב
מסעדה השוכנת בלב שיכון מזרח בראשון לציון. השירות אדיב, האוכל מדהים והחוויה נהדרת. הקבב עצמו מאוד עדין, ללא הרבה תיבול, לכן מרגישים את הבשר המשובח המרכיב אותו. הסלטים טריים והפיתה כבר על האש.
כל המנות הכי טובות בארץ בפרוייקט אוכל הרחוב של ״אוכל טוב״ יתפרסמו במגזין יום העצמאות של mako
"הבילויים" עם אסף אטדגי ועינת ארליך, א'-ד', 12:00 עד 16:00, ערוץ 24