"החומוס של טחינה" הוקם בשנת 2010 על ידי שני חברים שהחליטו להקים מקום מפגש לתושבי שדרות והקיבוצים שמסביב. החומוס מהווה "מקום של חבר'ה" ובין לקוחותיו תמצאו כמובן את הסטודנטים של מכללת ספיר הסמוכה. "עד אז, כל מה שהכירו כאן בשדרות זה חומוס בקופסה מהסופר", קובע מבקר החומוס של "הבילויים" ליאור דיין. בכניסה למקום ניצב שלט עם הוראה ברורה: נא להיכנס עם חיוך. וליאור מאד משתדל. תפריט יצירתי-
המקום: החומוס של טחינה
הלוקיישן: הרצל 51, שדרות.
מדד הרעב: 3.5. הבטן לא בדיוק מקרקרת, אבל התפריט היצירתי מציע "לימון כובש", "חציל מפיל", ו - "שקדים זה מדהים", וכל זה בהחלט מתחיל לעורר תיאבון.
מדד השירות: 4. מנת הדגל, מסבחה עם לימון כבוש, מגיעה בתזמון מושלם.
מדד הפיתה: 3.5. לשולחן מוגשות גם פיתה רגילה וגם כזאת מקמח מלא, והנסיין שלנו מעדיף כמובן את הרגילה. "מרגישים שזה נאפה במקום ולא עבר בדרך במשאיות. רגע המפגש עם החומוס דורש מהפיתה גמישות – שיש כאן".
מדד החריף: ליאור מתחיל, כמו תמיד, בשלב ההרחה. בקושי רחרוח וסירנות האמבולנס כבר מזמרות ברקע: "אני לא ממשיך הלאה. זה חריף למביני עניין, מסוג הדברים שאני לא אצליח להתמודד איתם".
מדד התוספות: 4. אין טענות: חמוצים, זיתים, פלאפל טעים.
מדד החך: 4. ליאור מנגב את המסבחה לצד "הטחינה הקסומה" של המקום, ומתרשם. "אין ספק שהטעמים הם לא סטנדרטיים. וטרם טעמתי דבר שדומה לזה. זה ממש לחשוב מחוץ לקופסת החומוס. מקורי מאד כל מה שהולך פה".
מדד האווירה: 4.5. האווירה במקום היא על טהרת הגישה הבודהיסטית, וזה דווקא מתאים לכתב הנוירוטי שלנו. " המדד עומד על ארבע וחצי רק כי אני דוגל בלא לתת חמש לשום דבר, כי שום דבר לא מושלם. חוץ מאשתי".
מדד הקינוח: 5. "החומוס של טחינה" מפתיע ומפנק ב"מנופי", קינוח ייחודי שטורף את הקלפים. "אפשר לקפוץ מהגג מרוב שמחה. מצויין".
מדד "הבילויים" הסופי ל"חומוס של טחינה":
"סיבה נהדרת להגיע לשדרות".
עוד בבילויים:
- הצימר שייקח אתכם 2000 שנה אחורה
- "אז רק טעמתי את הפיפי, היום הייתי שותה את כל הכוס"
- "חד משמעית, הטיפול הכי טוב שהיה לי עד עכשיו"
"הבילויים" עם אסף אטדגי ועינת ארליך, א'-ד', 12:00 עד 16:00, ערוץ 24
>> לדף הפייסבוק של "הבילויים" לחצו כאן