המסעדה הכשרה של השף מאיר אדוני "לומינה", השיקה לפני החג תפריט עשיר ומושקע המורכב רק ממנות כשרות לחג. כתבת האוכל של "הבילויים", תמרה אהרוני היתה שם וחזרה עם טעם של עוד: "זה היה טעים ברמות שאי אפשר לתאר, התפריט אמנם לא מאד גדול, אבל אפשר למצוא מנות מדהימות כמו הטייק-אוף שהם עשו למנת הגפילטע-פיש המפורסמת, כשהם הגישו אותה עם קרם חזרת, איולי לימון וקישוטים ייחודיים כמו שרק אדוני יודע להכין".
עוד מספרת אהרוני שבין המנות בתפריט ניתן למצוא שילובים מקוריים, כמו מנה ראשונה של טרטר טונה עם פאפיה, גזר, חלמון ביצה ושקדים ירוקים. וגם עיקריות מצוינות, דוגמת פילה לברק או שאטו פילה בקר עם קרם ארטישוק ירושלמי, קרם ערמונים ופרפה כבד אווז. למרות שהמסעדה עצמה לא גדולה, המקום מרווח. כמובן שחוץ מהאוכל המוקפד, מי שמגיע למקום זוכה להינות מאווירה נעימה ומחוויה של מטבח פתוח המאפשר כל הזמן לראות את האקשן.
רגע לפני מדד ה"הבילויים", אם נשים את הקלפים (או את כרטיסי האשראי) על השולחן, המסעדה מדורגת כמקום יקר. כשמחירי המנות הראשונות נעים סביב 80-90 שקלים, והעיקריות סביב 120-250 שקלים. למרות האווירה הטובה וטעמן המדהים של המנות, היא ממליצה בחום על המקום אך נותנת לו דירוג של ארבעה כוכבים בשל המחירים שאינם שווים לכל כיס.
עוד המלצות:
"הבילויים" עם אסף אטדגי ועינת ארליך, א'-ד', 12:00 עד 16:00, ערוץ 24