אמש (שני) הייתה יריית הפתיחה של שבוע הקולינריה הבלגי שצפוי להמשך עד ה-2 באפריל. האירוע מתקיים בכל ערב החל מהשעה 19:00, ברחבת השוק של נמל תל אביב, ומציע חוויה קולינרית ותרבותית לכל המשפחה. בין האטרקציות במקום תמצאו בירות בלגיות מהחבית, אוכל מעולה, שוקולדים (מישהו אמר וופל בלגי?), מוזיקה, הפעלות, תחרויות ועוד. ריטה גולדשטיין יצאה לבדוק מה באמת מחכה לכם שם.
מדד האוכל:
דוכני האוכל במקום מציעים מאכלים בלגיים מסורתיים ביניהם, כריך טרטר (נתח שאטל חי), שהוא תחליף ראוי להמבורגר ומומלץ מאד לחובבי הבשר הנא, צ'יפס בלגי מטוגן ומולים ברטבים שונים.
מדד הקינוחים:
וופל ושוקולד בלגיים הפכו מזמן לסימן ההיכר של המדינה. הדוכנים במקום מציעים וופל בלגי משובח ועשיר בתוספות מפנקות, בהחלט מומלץ למי שמתכנן להגיע למרום על ילדים.
מדד הבירות:
הבירות הבלגיות בהחלט מככבות ברשימת "רבי המכר" של הבירות ברחבי העולם, הן משום שהן חזקות ועשירות בטעם והן משום שהן הולכות מצויין עם אוכל. רווית אלמוג, מנהלת המותג של אחת מהבירות הבלגיות המשווקות בארץ, טוענת כי מדובר בעניין של זמן עד שהישראלים יהפכו לצרכני בירה מסורים כמו הבלגים, האנגלים והגרמנים.
שבוע הקולינריה הבלגי שם לו למטרה להעביר לישראלים חינוך הנוגע לתרבות השתייה, איכות הבירה וחשיבות המזיגה. ניתן למצוא בדוכני המקום מגוון של בירות בלגיות הנמזגות מחביות קרות או מוגשות בבקבוקים.
עוד בבילויים:
- השף אבי ביטון מזמין אתכם לארוחת חג
- מלי לוי ושמעון גרשון חוזרים על להיט חדש
- מלון סינמה מציג: חופשה מהסרטים
"הבילויים" עם אסף אטדגי ועינת ארליך, א'-ד', 12:00 עד 16:00, ערוץ 24
>> לדף הפייסבוק של "הבילויים" לחצו כאן