היא בין הזמרות הבודדות ששומרות על קריירה יציבה ודומיננטית מאז שנות ה-70, ובקיץ הקרוב תופיע לראשונה בקיסריה ותחגוג 40 שנות קריירה עם כל הלהיטים הגדולים. בין תיבול הפרגיות לבישול הספגטי בתוכנית "פבלו, אוכל וחברים" שתשודר היום (שישי), היא חלקה עם פבלו רוזנברג את הסודות שלה לזוגיות מאושרת, וכמובן, הנה לכם המתכונים המלאים:
1. ספגטי בלימון
חבילת פסטה ספגטי
לרוטב:
חצי כוס שמן זית
חצי כוס מיץ לימון
גרידת לימון מחצי לימון
150 גרם פרמז'ן מגורד
מלח ופלפל לפי הטעם
להגשה:
עלי בזיליקום
אופן ההכנה:
- מבשלים פסטה לפי הוראות היצרן.
- בינתיים מערבבים את חומרים הרוטב בקערה.
- מסננים את הפסטה ומחזירים לסיר ושופכים מעל את הרוטב. מערבבים עם מעט ממי בישול הפסטה, ומגישים עם עלי בזיליקום מעל.
2. פאפא פומודורו – מרק עגבניות עם לחם ישן
חצי כוס שמן זית
4 שיני שום פרוסות
2 קופסאות עגבניות מרוסקות
2 כוסות מים
4 פרוסות לחם ישן קרועות
חופן זיתים שחורים מגולענים
חופן בזיליקום
חופן אורגנו
מלח ופלפל לפי הטעם
שמן זית להזלפה
אופן ההכנה:
- מטגנים שום עד להזהבה.
- מוסיפים עגבניות ואז את שאר המצרכים
- מביאים לרתיחה ואז מבשלים על אש נמוכה במשך כרבע שעה (אם סמיך מדי בגלל הלחם ניתן להוסיף מים).
- מגישים עם מעט שמן זית מוזלף מלמעלה.
פרגיות בגינג'ר תפוזים ודבש
4 נתחי פרגית
2 תפוזים חתוכים לרצועות
1 לימון חתוך לרצועות
למרידנה:
חצי כוס מיץ תפוזים
2 כפות חרדל דיז'ון חלק
5 שיני שום כתושות
2 כפות רוטב צ'ילי
כף גרידת תפוז
מעט פלפל שחור גרוס
2 כפות דבש
כף ג'ינג'ר מגורד
חצי פלפל חריף קצוץ
חצי כוס שמן זית
להגשה:
עירית קצוצה
אופן ההכנה:
- שמים את הנתחים בחומרי המרינדה למשך כחצי שעה.
- מטגנים את הנתחים על הפלנצ'ה ולצידם מטגנים גם את רצועות ההדרים.
- מגישים עם עירית קצוצה.
בתיאבון!
>> גם לכם יש מתכון מנצח? היכנסו, שתפו, ואולי תזכו
>> לכל התוכניות של "פבלו, אוכל וחברים"
"פבלו, אוכל וחברים" עונה 2, שישי ב15:00 ושבת ב11:00, ערוץ 24