בתוכנית הקרובה של "פבלו, אוכל וחברים", תגיע לקבל את השבת יחד עם פבלו, ה-זמרת, מירי מסיקה. בין השיחות, השירים, והחוויות המשותפות, מצאו השניים מספיק זמן כדי להדליק את להבת הגז והכינו מאכלים שיכולים להשתלב לא רע בכלל בשולחן של כל משפחה ישראלית.
רוצים לבשל ביחד איתם? קבלו את המתכונים המלאים:
סינטה בפפריקה על טורטייה
2 נתחי סינטה
2 טורטיות
מעט שמן זית
2 כפיות פפריקה
מלח ופלפל לפי הטעם
חופן גדול של עלי רוקט
2 עגבניות קצוצות
מיץ מלימון אחד
ממרח חומוס
ממרח טחינה
פלפל ירוק חריף
אופן ההכנה:
- מעסים את הסטייק עם שמן זית ותבלינים. מטגנים על הפלנצ'ה ומוציאים לקרש.
- בקערה מערבבים את הרוקט עם עגבניות, מיץ לימון, שמן זית ומעט מלח.
- מחממים טורטיות במחבת ופורסים את הסטייק.
- מניחים סלט על הטורטייה, מעליו סטייק, חומוס וטחינה, ומפזרים מעט פלפל ירוק חריף.
מחית אפונה
5 חופנים של אפונה
25 גרם חמאה
מיץ מלימון אחד
חופן עלי נענע קצוצים
שן שום כתושה
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
- מטגנים במחבת: שום, חמאה אפונה ונענע במשך כ-10 דק'.
- מכבים את האש וסוחטים מעל לימון.
- מתבלים במלח ופלפל, ומרסקים קלות במועך פירה.
>> יש לכם גם מתכון מנצח? ספרו לנו ואולי תזכו בפרס
עוגת פירורים ופירות
לפירורי בצק:
כוס וחצי קמח
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
5 כפות סוכר
קמצוץ מלח
למלית פרי:
חצי ק"ג תפוחים
חופן פטל
חצי כוס צימוקים כהים
8 תאנים
מיץ מלימון שלם
כפית ג'ינג'ר מגורד
3 כפות סוכר
גרידת לימון
להגשה:
גלידת וניל
אופן ההכנה:
- מכניסים את כל חומרי פירורי הבצק למעבד מזון ומפעילים עד לקבלת פירורים.
- בתבנית לתנור מניחים את הפירות, ומפזרים סוכר ולימון עם ג'ינג'ר וגרידת לימון.
- מעל הכל מפזרים גם פירורי בצק, ומכניסים לתנור לחצי שעה ב-200 מעלות
- מגישים עם כדור גלידת וניל.
בתיאבון!
<< לכל התוכניות של פבלו, אוכל וחברים
פבלו, אוכל וחברים - העונה השנייה, שישי ב-16:20 ושבת ב-17:00, ערוץ 24