כבד עוף ברוטב הויסין

כבד עוף
2 בצלים סגולים
סלסלת פטריות
2 פלפלים אדומים קלויים
5 כפות הויסין
4 כפות סילאן
מלח לפי הטעם
2 גבעולי בצל ירוק

אופן הכנה:

  1. מטגנים את הכבדים במחבת למשך כ-3-4 דקות עד שהם מוכנים לאכילה, ומוציאים אותם לצלחת.
  2. קוצצים את הבצלים לטבעות, ומטגנים אותם באותה המחבת עד שהבצל מזהיב.
  3. פורסים את הפטריות ומוספים לבצל המטוגן וממשיכים לטגן עוד כ-3 דקות.
  4. מחזירים את הכבדים למחבת, ומוסיפים פלפלים קלויים, רוטב הויסין וסילאן ומעט מלח.
  5. לאחר כדקה, מעבירים לכלי הגשה מוסיפים בצל ירוק קצוץ.
  6. מומלץ להגיש מעל נודלס או אורז.

 

שעועית רחבה בשום וג'ינג'ר

חצי קילו שעועית רחבה
סיר מים רותחים עם מלח
4 שיני שום
פלפל אדום חריף
כפית ג'ינג'ר מגורד
3 כפות סויה
3 כפות טריאקי
מעט פלפל שחור גרוס לפי הטעם
גבעול אחד של בצל ירוק

אופן הכנה:

  1. חותכים את השעועית לחלקים באורך של כ-3-4 ס"מ, ומבשלים בסיר המים הרותחים.
  2. בינתיים פורסים את השום והפלפל החריף לפרוסות, ומטגנים במחבת יחד עם הג'ינג'ר המגורד במשך כ-2 דקות.
  3. כשהשעועית מתחילה להתרכך מוציאים אותה מהמים אל המחבת, מוסיפים את הסויה והטריאקי ומקפיצים במשך כ-2-3 דקות נוספות.
  4. מטבלים במעט פלפל, ומגישים עם בצל ירוק קצוץ. 

פבלו אוכל וחברים- שישי ושבת 14:00 – ערוץ 24