שקשוקה בלחם
לחם שחור
בצל אחד
פלפל אדום אחד
3 כפות אריסה
כף רכז עגבניות
2 ביצים
צרור פטרוזילה
צרור כוסברה
אופן הכנה:
- קוצצים את הבצל ומטגנים אותו במחבת עד להזהבתו.
- קוצצים את הפלפל האדום לקוביות קטנות.
- קוצצים את הפטרוזיליה והכוסברה.
- חוצים את הלחם ומרוקנים את תכולתו.
- את תכולת הלחם שהוצאה חותכים לקוביות, ומערבבים בקערה יחד עם הבצל המטוגן, הפלפל הקצוץ, ושאר החומרים, ומערבבים היטב.
- ממלאים את שני חצאי הלחם השחור בתערובת שנוצרה, ועוטפים כל חצי בנייר אלומיניום.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-15 דקות.
סינייה
500 גרם בקר טחון
80 גרם צנוברים
בצל אחד
כפית לימון כבוש
3 שיני שום פרוסות
תבלינים לפי הטעם: בהרט, כמון, מלח, פלפל
צרור פטרוזיליה
טחינה לבנה
אופן הכנה:
- קוצצים את הבצל, ומטגנים במחבת עם ידית ברזל (מחבת שניתן להכניס לתנור).
- לאחר שהבצל משחים מוסיפים את הבקר הטחון.
- ממשיכים לטגן, ומערבבים כל הזמן. לאחר כ-2-3 דקות מוסיפים את הצנוברים והשום.
- מוסיפים לימון כבוש ותבלינים.
- ממשיכים בטיגון עוד כ-4-5 דקות, מכבים את האש ומזלפים טחינה מלמעלה.
- מכניסים לתנור למשך כ-3-4 דקות, מוציאים ומפזרים עלי פטרוזיליה טריה מלמעלה.
סלט עשבי תיבול
צרור פטרוזיליה
צרור שמיר
צרור כוסברה
עלי סלרי מ-3 גבעולים
100 גרם חמוציות
100 גרם אגוזי קשיו
מיץ מלימון שלם
מלח
אופן הכנה:
- קולים את אגוזי הקשיו במחבת חמה ויבשה במשך כחצי דקה.
- קוצצים את כל העלים הירוקים.
- מערבבים את העלים הקצוצים עם האגוזים והחמוציות
- מתבלים במיץ לימון טרי ומלח ומגישים.
פבלו אוכל וחברים- שישי ושבת 14:00 – ערוץ 24