שווארמה. כן, כן, קראתם נכון, שווארמה היא המאכל האהוב על הראל סקעת, במיוחד לפני הופעות. למרות המאכל השומני, אין אחד שיערער על כך שסקעת נראה טוב מהרגיל, ומצליח לשמור על גזרה נפלאה. איך זה יכול להיות? זה בדיוק מה שניסה לברר פבלו רוזנברג כשאירח אותו בתכנית פתיחת העונה של "פבלו אוכל וחברים".

לרגל חגיגות גמר "הכוכב הבא" הגיע השופט החייכן אל המטבח של פבלו, ויחד דיברו השניים על זוגיות והורות, שרו, בישלו וגם סיפקו לנו מספר מתכונים שרחוקים שנות אור מהשווארמה המפתה. אז איך צפוי להיראות הראל בתור אבא? ומה זה בעצם סלט מלפפון? כל התשובות היום, שישי, ב-16:30 בערוץ 24. בינתיים, לכו לבשל.

סלט מלפפון

4-5 מלפפונים

קוביית גי'נג'ר של 2 ס"מ

כף סויה

כפית שמן שומשום

מיץ מלימון שלם

צרור גבעולי כוסברה

חצי פלפל חריף

 אופן ההכנה:

 

  1. על מגש מגרדים את הג'ינג'ר. מוסיפים כף סויה, כפית שומשום, מיץ לימון וגרידה.
  2. קוצצים את הפלפל ואת הגבעולים ומוסיפים. מערבבים הכל.
  3. עם קולפן יוצרים פרוסות דקות של מלפפון (עד לחלק עם הגרעינים), ומניחים מעל הרוטב – מערבבים רק לפני הגשה.

>> גם לכם יש מתכון מנצח? ספרו לנו ואולי תזכו בפרס

טורנדו רוסיני

4 סטייקים של פילה 250 גרם

4 פרוסות חלה

4 פרוסות כבד אווז (50 גרם כל אחת)

סלסילת פטריות

שמן זית

לרוטב:

חצי כוס ציר בקר

כוס יין אדום

כף סוכר

חצי כפית תמצית וניל

מלח ופלפל

כוכב אניס אחד

 אופן ההכנה:

 

  1. מסירים קרום מהחלה, ומטגנים במחבת כבדה  עד להזהבה.
  2. מוציאים ומטגנים סטייקים.
  3. מוציאים ומטגנים כבד אווז ופטריות.
  4. מוציאים ומכינים את הרוטב – מבשלים את כל המרכיבים ומצמצמים.
  5. מרכיבים את המנה ומגישים: בצלחת מניחים פרוסת חלה, מעליה סטייק, עליו כבד אווז ופטריות ושופכים רוטב מעל הכל.

 פודינג וניל עם פירות אדומים

חבילת אינסטנט פודינג

כוס שמנת

כוס חלב

150 גרם פירות יער

כוס אפרסקים משומרים

כפית תמצית וניל

200 גרם תותים

עוגיות נשיקה מוכנות

אופן ההכנה:

  1. מכינים פודינג במיקסר יחד עם הוניל השמנת והחלב.
  2. מבשלים את פירות היער והאפרסקים בסיר עם וניל.
  3. מגישים את הפודינג בצלחת, מעליו את הפירות המבושלים, ומעל הכל שוברים עוגיות נשיקה ומפזרים תותים טריים.

 >> לכל התוכניות של פבלו, אוכל וחברים

"פבלו, אוכל וחברים", שישי, 16:20, ערוץ 24