פילה בערמונים וציר בקר
8 פרוסות של 100 גרם פילה בקר איכותי
300 גרם ערמונים מאריזת וואקום
כוס וחצי יין אדום
כוס וחצי ציר בקר
3 שיני שום
צרור טימין
תבלינים לפי הטעם: מלח ופלפל
אופן הכנה:
- מצמצמים במחבת ציר בקר יחד עם יין עד שנותרת בערך חצי מכמות הנוזלים.
- מתבלים בשום כתוש, עלי טימין, מלח ופלפל.
- חוצים את הערמונים, מוסיפים למחבת, וממשיכים לצמצם עד לקבלת רוטב סמיך.
- כשהרוטב מצומצמם מוסיפים את פרוסות הפילה למשך כ-2 דק' נוספות.
אספרגוס מטוגן
250 גר' אספרגוס
כף שמן
25 גרם חמאה
תבלינים לפי הטעם: מלח ופלפל
מיץ מחצי לימון
אופן הכנה:
- חולטים את האספרגוס למשך כ-30 שניות במים רתוחים, ומעבירים לקערה עם מי קרח על-מנת לעצור את הבישול.
- במחבת מחממים שמן וחמאה, ומוסיפים את האספרגוס החלוטים.
- מקפיצים כ-2 דקות יחד עם מלח ופלפל.
- מכבים את האש ומוסיפים מיץ לימון טרי.
סלט אגסים עם קממבר
200 גרם גבינת קממבר
2 אגסים פרוסים עם קליפה ובלי הליבה
ראש חסה
3 כפות אגוזי פקאן קצוצים
רוטב ויניגרט (כמה כפות, לפי הטעם).
אופן הכנה:
- חותכים את גבינת הקממבר למשולשים.
- פורסים את האגסים עם הקליפה, ומנקים מגרעינים.
- מפרידים את החסה לעלים שלמים.
- מרכיבים את המנה: מסדרים את עלי החסה בצלחת רחבה, מעליהם מניחים את פרוסות האגס ומשולשי הגבינה.
- מפזרים כמה כפות של אגוזי פקאן קצוצים, ומתבלים ברוטב ויניגרט.
פבלו אוכל וחברים- שישי ושבת 14:00 – ערוץ 24