"נולדתי בארץ, כמיכאל. הייתי מיכאל עד שהצטרפתי ללהקת הצ'רצ'ילים, ושם הפכתי למייקל, ואז למייק. רק כמה שנים אחר כך התחלתי לעבוד עם אריק איינשטיין, זכרו לברכה, ובמהלך העבודה על האלבום הראשון שלנו "בדשא אצל אביגדור", הוא הציע לשנות את השם למיקי. שאלתי למה, והוא פשוט אמר 'מיקי זה יותר טוב'". ואיך מיקי מבשל? נסו ותראו בעצמכם:
חצילים ממולאים
2 חצילים גדולים
למילוי:
חצי קילו בשר בקר טחון
צרור כוסברה
צרור פטרוזיליה
בצל גדול
תבלינים לפי הטעם: כמון, מלח, פלפל
לרוטב:
2 שיני שום
קופסת עגבניות מרוסקות
חצי כוס ציר בקר
כוס גרגירי חומוס שהושרו לילה מראש
חופן פלפלים מיובשים
לקישוט:
פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
- מתחילים מבישול כל חומרי הרוטב במחבת עמוקה. במקביל מערבבים את כל חומרי המילוי בקערה.
- חוצים את החצילים לסירות, וממלאים בהם את החצילים.
- מכניסים את החצילים לרוטב ומבשלים מכוסה.
- לאחר כ-20 דק' מוסיפים לסיר את גרגירי החומוס והפלפלים המיובשים.
- מבשלים עוד כ-15 דק' ובסיום מקשטים בפטרוזיליה קצוצה.
נתח קצבים מוגש על פולנטה
1 ק"ג נתח קצבים
למרינדה:
כפית צ'ילי גרוס
כף מלח גס / אטלנטי
כפית קימל כתוש
כפית כוסברה טחונה
כף פלפל שחור
כפית כמון
לפולנטה:
פולנטה אינסטנט להכנה מהירה
אופן ההכנה:
- מכינים את הפולנטה על בסיס מים לפי הוראות היצרן.
- חותכים את נתח הקצבים לקוביות.
- מערבבים את הבשר עם כל חומרי המרינדה בקערה.
- צולים את הבשר על הפלנצ'ה מ-2 דק' מכל כיוון.
- מגישים את הבשר על הפולנטה.
בתיאבון!
>> יש לכם מתכון מנצח? היכנסו, שתפו, ואולי תזכו
>> לכל התוכניות של "פבלו, אוכל וחברים"
"פבלו, אוכל וחברים", עונה 2, שישי ב15:00 ושבת ב11:00, ערוץ 24