כשמושיק עפיה הגיע להתארח בתכנית "פבלו, אוכל וחברים" לפני מספר חודשים, הוא בטח לא ידע איפה הוא עומד להיות היום: במעמד הזוכה הגדול של "האח הגדול VIP", עם תוספת מכובדת לחשבון הבנק ובעיקר המון אהבה מכל עם ישראל. אבל גם אז, אחרי שעבר תקופה לא פשוטה בחייו, הוא הגיע למטבח טעון באנרגיות חיוביות והרבה אופטימיות- כנראה שמחשבה באמת בוראת מציאות. מהר מאד התפתחה בינו לבין פבלו שיחה מרגשת על החיים, ויחד הם ביצעו את אחד הלהיטים הגדולים של פבלו – "בדמעות שאת בוכה". אה, והיה גם אוכל. ועוד איזה אוכל. לפניכם המתכונים:
אנטריקוט וצ'ימיצ'ורי
אנטריקוט 400 גרם
מלח אטלנטי
פלפל גרוס
שמן זית
צ'ימיצ'ורי:
3 שיני שום
צרור פטרוזיליה
צרור אורגנו
צרור בזיליקום
רבע כוס שמן
רבע כוס חומץ בן יין
כף פפריקה
עגבניה רכה שלמה
אופן ההכנה:
- מעבדים את כל חומרי הצ'ימיצ'ורי למעט העגבניה במעבד מזון, עד לקבלת מרקם חלק. מעבירים לקערה וסוחטים עגבניה טריה מלמעלה.
- מברישים את האנטריקוט במעט שמן זית, מתבלים במלח ופלפל משני הצדדים, וצולים על פלנצ'ה לוהטת כ-3 דק' מעל צד.
סלט של רוקט וארטישוק
צרור גדול של עלי רוקט
2 כפות שמן זית
ארטישוקים משומרים
כף חומץ בלסמי
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים בקערה לכדי סלט.
בצק עלים עם פטריות בסגנון דוקסל
בצק עלים
שמן זית
עשבי תיבול
לדוקסל
בצל
סלסלת פטריות
2 כפות שמן זית
2 גבעולי טימין
מלח
אופן ההכנה:
- חותכים מבצק העלים ריבוע, מניחים על תבנית תנור, ומברישים בשמן זית.
- מפזרים עשבי תיבול ומכניסים לתנור למשך כרבע שעה בחום של 200 מעלות.
- בינתיים מכינים את הדוקסל – קוצצים דק' את הבצל והפטריות.
- מטגנים בשמן זית עם טימין ומלח עד לקבלת רוטב פטריות.
בתיאבון!
>> גם לכם יש מתכון מנצח? שתפו אותנו ואולי תזכו בפרס
>> לכל התוכניות של פבלו, אוכל וחברים
"פבלו, אוכל וחברים", שישי, 18:00, ערוץ 24