בתוכנית הקרובה של "פבלו, אוכל וחברים" תתארח ריף כהן, שבשנים האחרונות חיה על קו ישראל – צרפת. בין קיצוץ סלט סלק לפילוט דג, היא משתפת את פבלו על ההחלטה שקיבלה היכן היא ובעלה רוצים להשתקע: "שנינו עדיין קשורים לצרפת, אבל החלטנו שאנחנו לא רוצים לחיות שם. המצב שם מאוד קיצוני וזו רק ההתחלה", התריעה. התוכנית המלאה תשודר ביום שבת ב-17:00, ובינתיים אתם מוזמנים לנסות את המתכונים בבית.
סלט סלק
2 סלקים מבושלים
כף חומץ בלסמי
מיץ מחצי לימון
כף שמן זית
מלח
אופן ההכנה:
- פורסים את הסלקים (מומלץ להשתמש בכפפות כדי לא להכתים את הידיים).
- מתבלים בחומץ בלסמי, לימון, שמן זית ומעט מלח.
תפוחי אדמה פריכים עם קבנוס
חצי ק"ג תפוחי אדמה קטנים
קבנוס
מים רותחים
כפית שום כתוש
2 כפות שמן זית
ענף רוזמרין
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
- מבשלים את תפוחי האדמה במים רותחים עם מלח.
- כשמתחילים להיות רכים מוציאים ומסננים.
- מועכים מעט את תפוחי האדמה, ומקפיצים במחבת עם פרוסות קבנות ושאר המרכיבים.
דגי בורי בתנור
4 דגי בורי שלמים
אשכול עגבניות שרי
8 שיני שום
חופן בזיליקום
2 גבעולי בצל ירוק
כף חומץ בלסמי
מלח ופלפל לפי הטעם
גרידת לימון
מיץ מ-2 לימונים
מעט שמן זית
חופן זיתים שחורים מגולענים
פטרוזיליה קצוצה
להגשה: יין לבן קר
אופן ההכנה:
- חורצים פסים בדגים ומחממים תנור ל-200 מעלות.
- בקערה מערבבים עגבניות, שום, בזיליקום, בצל ירוק, בלסמי, מלח, פלפל, מיץ וגרידת לימון מלימון אחד.
- שופכים 2/3 מהרוטב לתבנית, ומניחים מעל את הדגים. שופכים מעל הדגים את יתרת הרוטב.
- מפזרים מעל הדגים זיתים, פטרוזיליה, מיץ וקליפה מהלימון השני. מזלפים מעט שמן זית.
- אופים בתנור כ-20 דק'.
- מגישים לצד יין לבן קר.
בתיאבון!
"פבלו, אוכל וחברים", שישי ב15:00 ושבת ב17:00, ערוץ 24