בתוכנית הקרובה של "פבלו, אוכל וחברים" תתארח ריף כהן, שבשנים האחרונות חיה על קו ישראל – צרפת. בין קיצוץ סלט סלק לפילוט דג, היא משתפת את פבלו על ההחלטה שקיבלה היכן היא ובעלה רוצים להשתקע: "שנינו עדיין קשורים לצרפת, אבל החלטנו שאנחנו לא רוצים לחיות שם. המצב שם מאוד קיצוני וזו רק ההתחלה", התריעה. התוכנית המלאה תשודר ביום שבת ב-17:00, ובינתיים אתם מוזמנים לנסות את המתכונים בבית. 

סלט סלק

2 סלקים מבושלים
כף חומץ בלסמי
מיץ מחצי לימון
כף שמן זית
מלח

אופן ההכנה: 

  1. פורסים את הסלקים (מומלץ להשתמש בכפפות כדי לא להכתים את הידיים).
  2. מתבלים בחומץ בלסמי, לימון, שמן זית ומעט מלח.

תפוחי אדמה פריכים עם קבנוס

חצי ק"ג תפוחי אדמה קטנים
קבנוס
מים רותחים
כפית שום כתוש
2 כפות שמן זית
ענף רוזמרין
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה: 

  1. מבשלים את תפוחי האדמה במים רותחים עם מלח.
  2. כשמתחילים להיות רכים מוציאים ומסננים.
  3. מועכים מעט את תפוחי האדמה, ומקפיצים במחבת עם פרוסות קבנות ושאר המרכיבים.

דגי בורי בתנור

4 דגי בורי שלמים
אשכול עגבניות שרי
8 שיני שום
חופן בזיליקום
2 גבעולי בצל ירוק
כף חומץ בלסמי
מלח ופלפל לפי הטעם
גרידת לימון
מיץ מ-2 לימונים
מעט שמן זית
חופן זיתים שחורים מגולענים
פטרוזיליה קצוצה

להגשה: יין לבן קר

אופן ההכנה: 

  1. חורצים פסים בדגים ומחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. בקערה מערבבים עגבניות, שום, בזיליקום, בצל ירוק, בלסמי, מלח, פלפל, מיץ וגרידת לימון מלימון אחד.
  3. שופכים 2/3 מהרוטב לתבנית, ומניחים מעל את הדגים. שופכים מעל הדגים את יתרת הרוטב.
  4. מפזרים מעל הדגים זיתים, פטרוזיליה, מיץ וקליפה מהלימון השני. מזלפים מעט שמן זית.
  5. אופים בתנור כ-20 דק'.
  6. מגישים לצד יין לבן קר.

בתיאבון!

"פבלו, אוכל וחברים", שישי ב15:00 ושבת ב17:00, ערוץ 24