גם את השבת הקרובה יקבל פבלו רוזנברג עם אורח שהוא חבר טוב. יחד עם ליאור נריקס יבשלו השניים, ישוחחו ושירו את אחד הלהיטים הגדולים של פבליטו: "בדמעות שאת בוכה". אתם מוזמנים לצפות בדואט המרגש, ולנסות בבית את המתכונים אותם יכינו בתכנית.
חזה אווז ברוטב פירות יער, מוגש על מצע פירה תפוחי-אדמה
2 נתחים של חזה אווז
תבלינים לפי הטעם: מלח ופלפל
לרוטב:
חבילת פירות יער
4 כפות סוכר חום
כף חומץ בלסמי
3/4 כוס יין אדום
חצי כפית תמצית וניל איכותית
להגשה:
פירה מ-5 תפוחי אדמה גדולים
אופן ההכנה:
- מכינים את הרוטב: מבשלים את פירות היער עם הסוכר וחומץ הבלסמי.
- לאחר כ-2 דק' מוסיפים את היין ומצמצמים עד שנותר רוטב סמיך.
- חורצים את השומן של חזה האווז, ומתבלים במלח ופלפל.
- מטגנים עם הצד של השומן כלפי מטה, עד שהשומן נמס ונותרת ממנו שכבה פריכה בלבד.
- הופכים ומטגנים על הצד השני עוד כ-2-3 דקות.
- מכניסים את חזה האווז לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות לכ-6 דקות, ולאחר מכן מוציאים ונותנים לו להצטנן מעט.
- לאחר מכן, פורסים את החזה, ומגישים עם הרוטב מעל פירה תפוחי האדמה.
"פבלו, אוכל וחברים", שישי (24.10), 15:00, ערוץ 24