אחד המלונות היוקרתיים בתל אביב, תחילת יולי. סוכן הדוגמניות המואשם בעבירות מין, שי אביטל, מבלה את שעות הצהריים החמות בבריכה על גג המלון. הוא עונד שעון יקר ערך, אוחז בכוסית משקה ונטמע בין האורחים. אחת מהן מבחינה בו ומצלמת אותו, והתמונה מגיעה לרשתות החברתיות. בתגובה מביעים רבים זעם על האווירה הנהנתנית סביב מי שעדיין עומדים נגדו סעיפי אישום חמורים.

שבועיים לאחר מכן מגיע אביטל לאזור התעשייה באשדוד כאורח כבוד בהילולה השנתית שמארגנת משפחה מוכרת בעיר, בהשתתפות הרב הספרדי הראשי של אשדוד, חיים פינטו. במקומון "אשדוד 10" נכתב שהאירוע נערך "בלי פוליטיקאים ובלי ידוענים, למעט אחד ידוע מאוד: סוכן הדוגמניות מאשדוד, שי אביטל". לכתבה צורפה תמונה של אביטל בכיפה לבנה, ניצב מחויך בין החוגגים.

החודש החל משפטו של אביטל. לבית משפט השלום בתל אביב הוא הגיע מחויך מאוזן לאוזן, מלווה בעורך דינו ששי גז. המשפט, שמתנהל בדלתיים סגורות, מתמקד בתקיפות מיניות שביצע לכאורה אביטל כשהיה הבעלים של סוכנות Elite Model Israel. זאת לאחר שהאיש עמד במרכזם של שני תחקירים עיתונאיים, לאחר שהוגשו נגדו 26 תלונות על פגיעות מיניות, לאחר שנעלם להולנד והוסגר לישראל. על פניו יש לו מעט מאוד סיבות לחייך - אלא שכתב האישום נגדו כולל עבירות מין בשתי מתלוננות בלבד. התיק נגדו עומד, אבל 24 תלונות היו ואינן.

עו"ד בן מעוז
עו"ד בן מעוז

 עו"ד בן מעוז: "אני לא יודע אם העזיבה של שי את ישראל הייתה חלק ממהלך שתוכנן על ידיו או על ידי מישהו שיעץ לו, אבל מדובר במהלך מתוחכם. הוא יצא מישראל כחוק, לפני שנחקר בכלל"

אביטל כופר בכתב האישום, ובנובמבר הקרוב עתיד להתחיל שלב ההוכחות בתיקו. בינתיים הוא מסתובב חופשי, למעט הגבלה אחת: אדם מטעמו חייב ללוות אותו כשהוא יוצא מביתו בין 12 בלילה ל-6 בבוקר. "שי רשאי להסתובב לבדו בכל שעות היום, איפה שהוא רק רוצה", אומר השבוע אדם המקורב לאביטל בעקבות התגובות הנזעמות לתיעוד מהבריכה ולחזרתו של הסוכן לשעבר אל הרשתות החברתיות. "מותר לו לבלות, ליהנות עם מי שיבחר ואיך שיבחר, וזה בדיוק מה שהוא עושה. הוא אדם חופשי כרגע, וככה צריך להתייחס אליו".

מקורבים לאביטל מאמינים שהפרשה תיגמר בענישה קלה, אם בכלל. זה אולי מסביר את ההופעות המחויכות שלו, אבל גם מעלה את השאלה מה בעצם קרה לתיק נגדו ול-24 התלונות שהתאדו – והתשובה, מבהירים המרואיינים לכתבה זו, נחלקת לשניים: התנהלות נמהרת ולא מחושבת מצד מדינת ישראל, וניצול מקסימלי של ההתנהלות הזו מצד אביטל ובאי כוחו.

האיש שלא היה שם

שמו של אביטל בן ה-46 נקשר לראשונה להתנהגות מינית לא הולמת בשנת 2008, כשעיתון "מעריב" פרסם תחקיר של העיתונאית גלי גינת שממנו עלה כי אביטל הטריד מינית שלוש דוגמניות שייצג בעבר. באותו תחקיר צוין שב-2005 הוא נעצר ונחקר בחשד לביצוע מעשה מגונה, אולם התיק נסגר מחוסר ראיות.

בנובמבר 2008 פסק בית משפט השלום בתל אביב כי על אביטל לשלם פיצוי בסך 100 אלף שקל לדוגמנית ישראלה אבתאו, שהתלוננה כי הטריד אותה מינית בארבעה אירועים שונים; באחד האירועים חיכך את תמונתה על איבר מינו לנגד עיניה, ובאחר נכנס למיטתה בעת שישנה.

שי אביטל (צילום: Photo by KokoFlash90)
צילום: Photo by KokoFlash90

על פי האישומים, אביטל פגש צעירה שטרם מלאו לה 18 ונתן לה כדור שגרם לה לחוש "אפופה ומעורפלת". אז ביצע בה לכאורה מעשים מגונים כשהיא נעדרת יכולת לתת הסכמה חופשית

בשלהי 2016 מצא אביטל באינסטגרם את הפרופיל של יאנה פאנוב, אז בת 23 שחלמה להיות דוגמנית. בריאיון למגזין mako בינואר 2017 סיפרה פאנוב שאביטל הזמין אותה למשרדו בתל אביב, וניסה לשכנע אותה "לישון אצלו שנת צהריים". לדברי פאנוב, לאחר שסירבה להצעה המשיך אביטל במשך כחצי שנה לשלוח לה הודעות, להזמין אותה לנסיעות ולנזוף בה ש"את לא יודעת מה טוב בשבילך", עד שבנובמבר 2016 החליטה להפסיק לשתוק וכתבה בדף הפייסבוק שלה: "שי אביטל מנסה לפתות ולשדל בחורות צעירות ותמימות שרוצות קצת להצליח [...] מבקשת מכל הבחורות שרוצות 'להצליח' לקחת צעד ענק אחורה מהאדם השפל הזה". לדבריה, פאנוב קיבלה 80-70 פניות מצעירות שדיברו על התנהגות מינית בעייתית של אביטל.  

אחת הנשים שיצרו קשר עם פאנוב בעקבות הפוסט הייתה דנה (שם בדוי), שלטענתה נפגעה מינית בידי אביטל מספר חודשים קודם לכן. "אמרתי ליאנה שאני רוצה להגיש נגדו תלונה במשטרה, והיא אמרה שאני לא היחידה", מספרת השבוע דנה. "התאגדנו כמה בנות והחלטנו להגיש תלונות".

ומה היה?
"עוד לפני שניגשנו למשטרה קיבלנו טלפון ממישהו שטען שהוא עורך הדין של שי. הוא איים עלינו ואמר שאם נתלונן הוא יהרוס לנו את החיים, אז החלטנו לא לעשות את זה. פחדתי".

ביולי 2021 שודרו בסמיכות שני תחקירים – של "חשיפה" בקשת 12 ושל "הצינור" ברשת 13 - על פגיעות מיניות שביצע לכאורה אביטל לאורך שנים. בעימות שנערך בין מגיש "חשיפה" חיים אתגר לבין אביטל הכחיש האחרון את כל המיוחס לו: "למה הן לא הלכו למשטרה? שילכו למשטרה, שיתלוננו", אמר אז אביטל. "אני 20 שנה במקצוע ומעולם לא עשיתי אחוז ממה שאתה טוען. זאת קנאות, צרות עין של המתחרים. כמה פעמים הייתי 'על הגריל' ולא מצאו שום דבר. אם תוכיח לי את הטענות, תאמין לי שאוריד את הראש [...] אם במשטרה יוכיחו שעשיתי משהו לא בסדר, אתנצל ואשלם את המחיר".

עורך דין יניב שגב (צילום: איתי דגן )
עורך דין יניב שגב | צילום: איתי דגן

עו"ד יניב שגב, מומחה למשפט בין-לאומי: "המדינה נהגה בצורה לא נכונה כשמיהרה עם בקשת ההסגרה. היה צריך לחכות שיבשילו ראיות בתיקים האחרים, ולשלוח בקשה עם תלונות נוספות"

עוד גז, שמייצג את אביטל במשותף עם עו"ד שרון נהרי, הכחיש גם הוא את הטענות והציע למתלוננות להגיע לתחנת המשטרה: "במדינת ישראל חקירה של עבירות מין מתבצעת אך ורק במשטרה, בחקירה מקיפה שבוחנת את כלל הפרטים ואת כלל הגרסאות, ושוללת אינטרסים ומניעים זרים". גם נצ"מ חיים בובליל, שהיה אז מפקד מרחב יפתח במשטרה, קרא לנפגעות להתלונן - ואכן, שעות לאחר שידור התחקירים בעניינו החלו נשים להגיע לתחנות משטרה ולהגיש תלונות על עבירות מין שאביטל ביצע בהן לכאורה.

ב-26 התלונות שהוגשו כנגד אביטל היו טענות להטרדות מיניות, למעשים מגונים ולאונס. חלק מהמתלוננות ניגשו להתלונן בליווי צוותי תוכניות התחקירים, שעדכנו ברשתות החברתיות על מספר התלונות. אלא שבשלב זה כבר היה אביטל עצמו במרחק אלפי קילומטרים מהמתרחש: טרם שידור התחקירים נגדו, ועוד לפני שהוגשו התלונות, הוא קנה כרטיס טיסה ונחת בטורקיה. עו"ד גז טען אז שזו הייתה נסיעה מתוכננת מראש; כך או כך, זה השתלם ללקוח שלו.

"אני לא יודע להגיד אם העזיבה של שי את ישראל, שהובילה מאוחר יותר להסגרה שלו, היא חלק ממהלך שתוכנן על ידיו או על ידי מישהו שיעץ לו", אומר עו"ד בן מעוז, מומחה למשפט פלילי שייצג בעבר אחדות מהמתלוננות נגד אביטל. "אבל מדובר במהלך מתוחכם מבחינה טקטית ששירת אך ורק את אביטל".

תסביר.
"חשיפות בטלוויזיה הן חשובות, והרבה פעמים הן גם אלו שגורמות למשטרה לפתוח בחקירה. אבל כשעובדים על תוכנית כזאת ומבקשים את תגובת מושא התחקיר, הוא מבין שהוא הסתבך עוד לפני שהמשטרה מעורבת. במקרה של שי, הוא ניצל את הזמן שבין שידור התחקירים למעורבות המשטרתית ויצא מישראל - בצורה חוקית לחלוטין, עוד לפני שהוא בכלל נקרא לחקירה". וזה, מתברר, עוד היה החלק השולי בתוך מה שהרוויח אביטל מאותה טיסה לטורקיה.

מהר מדי, מעט מדי

שלושה חודשים לאחר פרסום התחקירים תועד אביטל במלון בבודפשט שבו שהה תחת השם שי בן דוד. הוא נראה עם בת זוג ישראלית, וצמוד לאיש עסקים ישראלי מקומי. בהמשך נצפה גם ביוון, טורקיה, צרפת, קפריסין והולנד. על פי פרסומים מאותה תקופה, בחלק מהמדינות שוחח עם עורכי דין, חקר פרשות דומות לשלו ויצא למסע לטיהור שמו.

שי אביטל (צילום: אבשלום שושני, פלאש/90 )
שי אביטל | צילום: אבשלום שושני, פלאש/90

החודש הגיש אביטל תביעה נגד נטע אלחמיסטר (מימין), שהייתה מיוצגת שלו, בטענה לחוב של 5 מיליון שקל - מעבר למתקפה שאולי נשען על מסרי מקורביו שאין לו מה לדאוג בנוגע למשפטו

בנובמבר 2021 הודיע ערוץ היוטיוב אונליין TV כי בקרוב יעלה ריאיון בלעדי עם אביטל, אלא שהריאיון במלואו מעולם לא עלה לאוויר. בינואר 2022 שודרו ב"הצינור" חלקים מאותו ריאיון לצד תחקיר שבו סופר כי אישה שנשכרה על ידי משרד חקירות לבקשת אונליין TV הגיעה למשרדו של עו"ד מעוז והתחזתה למתלוננת על אביטל. בשיחה עם מעוז, ובשיחה נוספת שביצעה עם אחת הנפגעות וניסתה להפליל אותה בתלונת שווא, האישה למדה את פרטי התיק ואת העדויות וקיים חשש כי שיבשה את הליכי החקירה. מערכת אונליין TV הכחישה אז את טענות "הצינור" על כך שהריאיון עם אביטל היה "מטעם", או שנעשה ניסיון כלשהו מצדם לשבש את החקירה. חודש לאחר מכן טען עו"ד נהרי בראיון ל-ynet כי אביטל מעוניין לחזור ארצה כדי להיחקר. "הוא יגיע לארץ, הוא רוצה לבוא", צוטט נהרי. "הוא רוצה להגיע יותר ממני".

באוגוסט 2022, כשאביטל בילה במסעדה במרכז אמסטרדם, הוא נעצר בידי שוטרים הולנדים וקצינה ישראלית לצורך תהליך הסגרתו לישראל. "הוא היה בטוח שזהו, הולכים להאשים אותו בכל התלונות והחיים שלו עומדים להשתנות. הוא היה מאוד פסימי", מספר אבי (שם בדוי), חבר של אביטל.

שלושה חודשים לאחר המעצר נעתר בית המשפט בהולנד לבקשה להסגיר את אביטל, שהגישו משטרת ישראל והמחלקה הבין-לאומית בפרקליטות המדינה. במסגרת בקשת ההסגרה מסרה הפרקליטות לרשויות בהולנד כי בכוונתה להעמיד אותו לדין בגין עבירות מין בשתי מתלוננות שבהן ביצע לכאורה מעשים מגונים. כשהדברים הוצגו בפני אביטל, הוא בחר שלא לערער על ההחלטה להסגירו. על פי גורמים בסביבתו, "הוא הבין שאין טעם למשוך את ההליכים בהולנד".

גורמים אחרים המעורים בתיק אביטל חולקים על ההבנה "שאין טעם למשוך את ההליכים", וטוענים שההחלטה לא לערער על ההסגרה הייתה הדבר החכם ביותר שניתן היה לעשות באותה סיטואציה. תרגיל ששווה ציון 10.

ששי גז (צילום:  יורי גרשברג)
צילום: יורי גרשברג

עו"ד ששי גז, המייצג את אביטל, קרא למתלוננות להגיע למשטרה. ואכן הצטברו תלונות, אבל רק אחרי שפורסמו התחקירים הטלוויזיוניים - ואחרי שאביטל כבר נחת בטורקיה  

 "מערכות המשפט בהולנד ובישראל חתומות על אמנת ההסגרה האירופית, שקובעת את כללי ההסגרה בין המדינות", מסביר עורך הדין יניב שגב, מומחה למשפט פלילי ובין-לאומי. "המדינה המבקשת, כלומר ישראל, צריכה להצהיר בפני המדינה המתבקשת - כלומר הולנד - באילו סעיפים בדיוק היא מתכוונת להעמיד לדין את החשוד. לאחר שאושרה הבקשה, המבקשת יכולה לחקור את החשוד רק בגין העבירות האלו ולא יכולה להעמיד אותו לדין על עבירות נוספות".

היו 26 תלונות. איך זה שאנחנו מדברים רק על שתיים?
"כי בשלב הזה היו למדינת ישראל רק שני תיקים שבהם הראיות הספיקו לבקשת הסגרה לצורך הגשת כתב אישום. כלומר, היה ברור על פי הראיות שגרסתו של שי לא משנה את התמונה לגבי שני המקרים האלה".

גורם משפטי שמצוי בפרשה מסביר: "בתיקי עבירות מין יש שני צדדים, הנפגע והפוגע, ועל ידי חקירת שני הצדדים ומיצוי הראיות מחליטים אם להגיש כתב אישום ובאילו עבירות. אביטל לא היה בישראל בזמן ההליך הפלילי, אז לא ניתן היה לחקור אותו על התלונות שהוגשו או לעמת אותו עם הדברים. לכן בקשת ההסגרה דיברה רק על שני המקרים שבהם הראיות הספיקו להגשת כתב אישום".

אם ככה, למה לא המתינו שאביטל יחזור לארץ? למה לא מיצו את ההליכים וחיכו עם הסגרתו?
עו"ד שגב: "מדינת ישראל הייתה נוהגת בצורה הרבה יותר נכונה אם היא לא הייתה ממהרת עם בקשת ההסגרה. היה צריך לחכות שיבשילו הראיות בתיקים האחרים, ולשלוח בקשת הסגרה עם תלונות נוספות שבהן הרף הראייתי מספיק להגשת כתב אישום. אני מאמין שהיה פה כשל בין המחלקה הבין-לאומית בפרקליטות ובין המשטרה. הרי אתם יודעים שאתם מבוססים רק בשני מקרים, ועוד מקרים מינוריים לעומת עדויות אחרות ששמעתם, למה לחוץ לעצור אותו? חכו עוד חודש-חודשיים, תבססו עוד כמה תיקים".

מי אחראי לכשל הזה?
"משטרת ישראל, שהזדרזה עם בקשת ההסגרה כשהיא לא מסונכרנת ולא מתכתבת עם תיקי החקירה, ורק בגלל לחץ תקשורתי שהיה על הפרשה. התקשורת הפעילה לחץ על המדינה לפעול מהר נגד אביטל, וזו התוצאה. אביטל מצדו ניצל בחוכמה את הפזיזות של מדינת ישראל, ובדרך חוקית לגמרי תקע מקל בגלגלים של המדינה ושל יתר המתלוננות".

אז התקבלה החלטה להרים ידיים?
"כשבפרקליטות הוציאו את צו המעצר, הם לא ידעו מתי הוא ייפול להם ברשת. המדינה קיבלה מודיעין על מיקומו של אביטל בהולנד, ולכן בקשת המעצר הוגשה להולנד. הפרקליטות עובדת עם מה שיש לה, לא עם מה שאולי יכול להיות לה".

מנגד, גורם המצוי בפרטי החקירה טוען: "חקירת המשטרה בכל התיקים בפרשה נעשתה במקצועיות, ביסודיות וברגישות. מוצו כל ההליכים ונבדקו כל הכיוונים האפשריים. המשטרה העבירה לפרקליטות את חומרי החקירה, והפרקליטות קיבלה החלטה לבקש את הסגרתו של שי בגין שני תיקים בלבד".

יכול להיות שהמשטרה כן פעלה בפזיזות כי מדובר בתיק מתוקשר במיוחד?
"להפך. אם המשטרה הייתה פועלת מהר בגלל לחץ תקשורתי, אביטל היה נעצר הרבה לפני שנעצר בפועל. בקשת ההסגרה נשלחה אחרי כמה חודשים בגלל עבודת החקירה היסודית שנעשתה בכל אחת מהתלונות".

מעשים מגונים, החלטות גורליות

מחדל תיק אביטל הוא תוצאה של צירוף נסיבות. אם התחקירים הטלוויזיוניים היו מתפרסמים לאחר שהוגשו תלונות למשטרה וטרם יציאתו מהארץ - הפרשה הייתה נראית אחרת לגמרי. אם אביטל היה נחקר בישראל על כל אחת מהתלונות, לא מן הנמנע שכתב האישום היה רחב יותר.

אומנם המשטרה זימנה את הנפגעות להגיש תלונות, אלא ששהותו של אביטל מעבר לים לא אפשרה לחקור אותו לגביהן – ולאחר שהוגשה בקשת ההסגרה זה כבר היה מאוחר מדי, בגלל כללי אמנת ההסגרה. לאחר חקירת המשטרה הועברו התיקים לפרקליטות, שתפקידה לומר אם יש ראיות מספקות להעמדה לדין. כשהפרקליטות הצהירה כי ניתן להאשים את אביטל רק בשני מקרים, היא קבעה למעשה כי למרות שהמשטרה הניחה שיש מספיק ראיות, הן לא היו מבוססות דיין לצורך העמדה לדין. 

מתוך 26 התלונות שהוגשו נגד אביטל, שש נסגרו כי חלה עליהן התיישנות ובתשע התגלו הקשיים האמורים במסגרת אמנת ההסגרה. כמו כן, תשע מתלוננות בחרו למשוך את תלונותיהן במהלך השנה שבה שהה אביטל מעבר ים. למה? מאיה (שם בדוי), שבחרה למשוך את תלונתה על אביטל לאחר חודשים של המתנה לתשובות מהמשטרה, משיבה השבוע מנקודת מבטה: "הבחירה שלי להגיש תלונה הייתה קשה. הייתי צריכה לשחזר את הטראומה שעברתי והרגשתי באותם ימים מאוד רע, פיזית ונפשית. כשראיתי ששי לא מתכוון להגיע לחקירה, ושעורך הדין שלו אומר בכל מקום שמדובר בתלונות שקריות, הרגשתי שזה גדול עליי. לא יכולתי לשאת את זה".

עוד שרון נהרי (צילום: באדיבות המצולם)
צילום: באדיבות המצולם

בדצמבר 2021 טען עו"ד שרון נהרי, שמייצג את אביטל במשותף עם גז, כי הלקוח שלו מעוניין לחזור לארץ כדי להיחקר. "בכל פעם זה נעצר מסיבות שונות", צוטט נהרי, "אבל הוא רוצה לבוא"

"אם אישה רוצה למשוך את התלונה שלה, מכל מסיבה שהיא, היא רשאית לעשות זאת", אומר גורם בפרקליטות. "הרי לא כל אישה שעברה פגיעה מינית מסוגלת לעמוד בפני הליך משפטי - חקירות, עימותים, נבירה בטראומה שחוותה". תפיסה זו עומדת מאחורי המדיניות הנהוגה בפרקליטות, שבמסגרתה לא מופעל לחץ על מתלוננות שהתחרטו.

בינואר 2023 הוסגר אביטל לישראל ונלקח למעצר בכלא ניצן. במרץ, לאחר שבית המשפט המחוזי דחה את ערעור הפרקליטות שביקשה להאריך את מעצרו, הוא הועבר למעצר בית עם איזוק אלקטרוני והפקיד ערבויות כספיות של מיליוני שקלים. בנובמבר כבר הורה בית המשפט להסיר ממנו את האזיק האלקטרוני ואושר לו לצאת לעבודה במשרד עורכי דין במרכז הארץ. 

במרץ האחרון, לאחר שלא עדכן את חשבון האינסטגרם שלו מאז תחילת הפרשה, פרסם אביטל סלפי על רקע הכותל המערבי וכתב: "כמה שאני אוהב אותך, בורא עולם, כמה שאתה מדויק וכמה שאתה מרגש. באתי להגיד לך תודה, תודה, ועוד הפעם תודה על מסע מרגש. לא יכולתי לבקש מתנה אחרת".

החודש פורסם ב"כלכליסט" כי אביטל הגיש תביעת ענק נגד הדוגמנית ואשת העסקים נטע אלחמיסטר, שהייתה מיוצגת שלו, בטענה שהיא חייבת לו 5 מיליון שקל על הפרת הסכמים בפרויקטים שבהם ייצג אותה; בהחלט ייתכן שהמעבר הזה למתקפה נשען על אותם מסרי "לא יהיה כלום" שמעבירים לו מקורביו.

ראשית לובי נוספת שי אביטל (צילום: פרטי)
צילום: פרטי

מקורבים מספרים שמאז פרוץ הפרשה התקרב אביטל לדת והחל לפקוד בתי כנסת, ושבכוונתו לצלם סרט על חייו. בינתיים עדיין עומדים נגדו שני אישומים חמורים על מעשים מגונים

בחודשים האחרונים מסתובב אביטל באופן חופשי. מקורבים מספרים שמאז פרוץ הפרשה הוא התקרב לדת והחל לפקוד את בתי הכנסת, ושבכוונתו לצלם סרט על חייו; אחרים טוענים שהוא מנהל בשקט את סוכנות הדוגמנות שעזב, ואחרים בכלל מספרים שבכוונתו להגיש תביעות דיבה נגד מתלוננות ואמצעי תקשורת, ואולי להרוויח מכל הפרשה.

אלא שבינתיים עדיין עומדים נגד אביטל שני אישומים חמורים. הראשון עוסק בברמנית במועדון בתל אביב שהכירה אותו במסיבה; לפי עדותה הוא הוביל אותה לחדר האומנים במקום, סגר את הדלת וביצע בה מעשה מגונה בכוח. כשניסתה לפתוח את דלת החדר ולהזעיק עזרה, אביטל ביצע בה לכאורה מעשים מגונים נוספים תוך הפעלת כוח. במרכז האישום השני עומדים מעשים מגונים שביצע לכאורה אביטל בעינת (שם בדוי) בשנת 2015, כשעוד לא מלאו לה 18. על פי האישום, אביטל הציע לה להצטרף אליו לרכיבה על סוס שבבעלותו והיא הסכימה. כשהגיעו לחווה הוציא אביטל כדור ורוד ש"שמר לה מביקור מאיביזה" והציע לעינת ליטול אותו. לאחר נטילת הכדור היא חשה כי "אינה מצליחה לשלוט על גופה [...] היא אפופה ומעורפלת". אז ניצל אביטל את מצבה וביצע בה לכאורה מעשים מגונים כשהיא נעדרת יכולת לתת הסכמה חופשית.

שלב ההוכחות עוד לא החל, ההרשעה או הזיכוי עודם רחוקים, אבל עו"ד שגב מסביר שכשהפרשה תסתיים יעמדו בפני אביטל שתי אפשרויות. לאחר ריצוי עונשו או זיכויו – בהקשר הזה אין הבדל – יהיה עליו לעזוב את מדינת ישראל בתוך 30 יום. ביום ה-31 תוכל הפרקליטות לעצור אותו ולהגיש נגדו כתב אישום חדש ומורחב בגין תלונות שהוגשו נגדו (מלבד, כמובן, אלו שנמשכו). אם אביטל יעזוב את ישראל במהלך אותם 30 ימים ויוכיח שמרכז חייו עבר למדינה אחרת, לא תהיה אפשרות לפתוח בהליכים חדשים נגדו. זה המלכוד של שי אביטל כרגע: להישאר ולהסתכן בכתב אישום חדש, או לצאת לגלות.

עו"ד גז: "אביטל ייצא נקי"

במשטרת ישראל ובפרקליטות המדינה בחרו שלא להגיב על הנאמר. עו"ד ששי גז מסר בתגובה: "מלכתחילה טענתי בחפותו המוחלטת של מרשי, מר שי אביטל, והנה אנחנו רואים שמכל 30 התלונות שהיו נותרו רק שתיים. המשטרה והפרקליטות לא האמינו לכל אותן מתלוננות. אני לא אכנס לשקרים ולחוסר ההיגיון שהובא בגרסתן כי המשטרה עצמה לא האמינה לעדותן, ולכן נותרו רק שתי תלונות שגם את גרסתן אני אפריך בחקירה הנגדית בבית המשפט, ואני משוכנע ובטוח שהוא יזוכה גם מהן. 

"חשוב להבהיר ששי אביטל לא ברח מהארץ. הוא נסע חוקית, והוא לא חזר כיוון שרצה שהמשטרה תבדוק טוב את הגרסאות של המתלוננות, ותגיע למסקנה שהן לא דוברות אמת. צריך לזכור שאת התלונות האלה התקשורת ריכזה והוסיפה ללוות את המתלוננות למשטרה. שי אביטל נכנס נקי לפרשה והוא גם ייצא נקי מהפרשה, אני משוכנע שצדקתו תצא לאור".