גל ברק, צעיר ישראלי המתגורר בשנים האחרונות בסופיה בירת בולגריה, נאשם כי ניהל והיה חבר על פי החשד ברשת שעסקה בהלבנת הון שפעלה כחלק מרשת אתרי ברוקרים שפעלו שלא כחוק. לצדו של ברק, כך על פי החשד, עבדו מספר ישראלים ואזרחים אירופאים שסייעו בביצוע הונאת הענק. מגזין fintelegram.news ערך לאחרונה תחקיר מעמיק על פועלו של ברק והרשת אותה ניהל - וסיפק הוכחות רבות למעורבותם של הישראלים בהונאת הענק - הנועזות והתחכום בהם פעל ברק העניקו לו כאמור את הכינוי "הזאב מסופיה.
ברק וחבריו פעלו רוב הזמן מסופיה והיו די מקורבים לקהילה היהודית הקטנה במדינה כמו גם למספר רבנים מקומיים. במקביל לחקירה באירופה התנהלה גם חקירה בארצות הברית ובה התברר כי לארגונו של ברק יש עשרות חברות ברחבי העולם אשר על פי החשד ביצעו הונאות שונות באופציות בינאריות.
חברי הרשת, כך על פי הדיווחים, כינו את עצמם בשם "המשפחה" וקיבלו בשנים האחרונות מאות מיליוני יורו באופן לא חוקי והועברו לידיהם על פי החשד דרך חברות שונות ששימשו להלבנת הון וגרמו לנזקים כבדים לאלפי משקיעים ברחבי העולם. החקירה עצמה התמקדה בחשבונות הבנק של החברות והקרנות אותם הקימו בני "המשפחה", ובהם על פי החשד הם הלבינו כספים רבים ולא דיווחו על העברות כסף מחברה אחת לשנייה - כתוצאה מכך כספם של משקיעים רבים התאייד.
על פי הדיווחים בבולגריה כ-100 אלף משקיעים שונים איבדו את כספם בסכום המסתכם בכרבע מיליארד שקל. בין המשקיעים שאיבדו את כספם נמצאים עורכי הדין ורואי חשבון. ברק, כך על פי החשד, ניהל חיי מותרות ושילם כספים רבים למקורבים לשלטון כדי למנוע את מעצרו. שותפיו של גל ברק כללו גם את הישראלי גרי שלון וולדיסלב סמירנוב בעל אזרחות רוסית. שלושתם, כך על פי החשד, היו אלו שניהלו ועמדו בראש רשת הפשע העולמית שפעלה מארה"ב לאירופה - גיאורגיה, ישראל ורוסיה.
(כך על פי החשד פעלה הרשת. צילום מסך מתוך: intelegram.news)
ברק נעצר בשבוע שעבר על ידי השלטונות הבולגריה, ובמקביל למעצרו דווח כי אחד מחברי הרשת שנעצר (גרי שלון) היה מוכר לשלטונות כפושע בינלאומי בתחום הסייבר והיה מעורב בעוקץ בארה"ב בהיקף של מאות מיליוני דולרים. אחד משותפיו של ברק חשף בחקירתו בפני רשויות האכיפה בארה"ב כיצד פעלה הרשת וכיצד הם הונו את המשקיעים הרבים. עניינו של ברק מטופל בין השאר על ידי משרד החוץ שעודכן בעניין מעצרו על ידי הרשויות בבולגריה.
ממשרד החוץ נמסר בתגובה: "הנושא מוכר. קונסול ישראל מטפל בעציר ומעניק לו שירות קונסולרי הומניטרי. ככלל, משרד החוץ, באמצעות נציגותיו הדיפלומטיות בחו"ל, אינו רשאי להתערב בהליכי חקירה ומשפט של מדינה ריבונית אחרת - כך גם במקרה זה. מעורבות משרד החוץ היא בהתאם לאמנת וינה בדבר יחסים קונסולריים ויכולה להיות רק על בסיס הומניטרי".