דווין "דה רוק" ג'ונסון מוכר לרובנו בעיקר אחרי התקופה הארוכה שלו ב-WWE, וגם, כמובן, בזכות קריירת המשחק הענפה שלו שלו בה כיכב בעיקר בקומדיות וסרטי אקשן. השבוע בחר דה רוק להראות צד קצת אחר של אישיותו בחשבון האינסטגרם שלו; ביום חמישי האחרון הוא העלה תמונה מיום הצילומים לסדרת הטלוויזיה Ballers מבית היוצר של HBO בה הוא משחק את דמותו של ספנסר סטרסמור (שחקן פוטבול בדימוס), תמונה שהצליחה לרגש ולזעזע את עוקביו.
בתמונה ניתן לראות את ג'ונסון עומד בבית קברות מול מצבה עם פחית בירה בידו. שחקן הקולנוע כתב בתיאור הפוסט כי זוהי לא סצינה טיפוסית בסדרה הקומית, אלא בדמותו ששותה לחיי וויליאם, אחיו בסדרה ששם קץ לחייו. ג'ונסון המשיך וכתב כיצד הסצינה גרמה לו לחשוב על תופעת ההתאבדויות ואיך היא משפיעה על כל כך הרבה משפחות ואנשים ברחבי העולם, כולל עליו באופן אישי.
"אמא שלי ניסתה לשים קץ לחייה כשהייתי בן 15", חשף ג'ונסון בפוסט. "היא יצאה מהרכב שלה במחלף 65 בעיר נאשוויל וחצתה את הכביש לכיוון התנועה. משאיות ורכבים סטו ממסלולם כדי שלא לפגוע בה. תפסתי אותה ומשכתי אותה בחזרה לשולי הכביש". לטענתו של ג'ונסון, אמו לא זוכרת כלום מאותו יום נורא, ומבחינתו לגמרי עדיף שכך.
יום הצילומים בבית הקברות היה קשה במיוחד עבור ג'ונסון, ולמרות זאת, הוא אמר שהתסריט הזכיר לו כמה רגעים מאותה תקופה שחורה, רגעים שעזרו לו להתמודד עם חברים ובני משפחה שסבלו מבעיות נפשיות לאורך השנים – לרבות דיכאון ומחשבות אובדניות. "זה הזכיר לי שאנחנו תמיד צריכים לעשות כמיטב יכולתנו לתת את מלוא תשומת הלב לאנשים שסוחבים מטען אדיר של כאב - לעזור להם להתמודד איתו, לגרום להם לדבר על הקשיים שלהם ולהזכיר להם שהם לא לבד. היה לנו מזל באותו יום, אז כשהייתי בן 15, אבל זה לא תמיד מסתיים כך".
סיפורו האישי של ג'ונסון מגיע בתקופה שבה השיח לגבי התאבדות הפך לשיחת היום ברשתות החברתיות – בעיקר בגלל הפרשה של אושיית היוטיוב לוגאן פול, אשר תיעד גופה של אדם ששם קץ לחייו ביער אַאוֹקִיגַהַארה (המכונה גם "יער המתאבדים"). באופן טבעי, וידויו של דה רוק נגע לליבם של מיליוני העוקבים שלו שהביעו את תמיכתם ושלחו לו אהבה וחיזוקים דרך התגובות לפוסט.
התמודדות עם אובדן של אדם קרוב יכולה להיות קשה מאוד, וכשזה נוגע לגברים, ישנה סטיגמה שלילית לגבי פנייה לעזרה מקצועית. פול פיניגן, יועץ המתמחה בהתמודדות עם אבל מספר שלגברים יש נטייה שלא לפנות לייעוץ ולהימנע מלדבר על הרגשות שלהם. "הרבה פעמים גברים חשים שמצופה מהם להיות הגברים בבית או במקום העבודה, ועל כ, הם צריכים להחביא את הרגשות שלהם" – דבר שיכול לגרום לנזקים לטווח הרחוק כמו לחץ בסביבת המשפחה, מתיחות עם חברים, מחלות שונות ואפילו פגיעה נפשית".