שוטר משטרת ישראל, תושב דרום הארץ, אשר ריסס על פי החשד את אשתו בגז פלפל אחרי שזו סירבה לטענתו לפתוח לו את דלת חדרם המשותף, נקנס לאחרונה בבית הדין למשמעת של משטרת ישראל בסכום של 1,000 שקלים וקיבל נזיפה חמורה.
המקרה יוצא הדופן התרחש לפני כשנה, כאשר השוטר, בדרגת רס"ר, הגיע בשעות הערב לביתו, אז התגלע ויכוח חריף בינו לבין אשתו. על פי עדותם של השניים, במהלך הוויכוח נשפכה כוס קפה שהונחה על שולחן המטבח, הרוחות התלהטו עוד יותר, והאישה נכנסה לאחד החדרים בבית ונעלה את הדלת.
עם כניסתה של האישה לחדר, דפק השוטר על הדלת וביקש מזוגתו להיכנס, אך זו סירבה לפתוח אותה או לענות לו במשך כארבע שעות. בשלב הזה, כך על פי החשד, השוטר איבד את שלוותו וצעק על אשתו: "מה את רוצה? שארסס גז פלפל ואז תצאי?".
בשלב מסוים, אחרי שהאישה המשיכה בסירובה לפתוח את הדלת, השוטר שלף את גז הפלפל וריסס ממנו ברווח שבין הדלת לרצפה. האישה, שנבהלה ממעשיו של בעלה, התקשרה למוקד 100 והזעיקה את המשטרה. השוטרים שהגיעו למקום נדהמו לגלות את חברם לעבודה, עיכבו אותו לחקירה והחרימו את גז הפלפל.
אחרי חקירתו במח"ש, הוחלט להעביר את המשך הטיפול במקרה למישור המשמעתי במקום הפלילי, ונגד השוטר הוגש כתב אישום לבית הדין למשמעת של משטרת ישראל, שם הוא הואשם בהתנהגות שאינה הולמת.
במהלך הדיון בתיק, טענה התובעת כי מצופה משוטר שלא ישתמש בגז פלפל במהלך ויכוח עם אשתו, והתביעה דרשה מבית הדין לגזור על השוטר קנס כספי ונזיפה חמורה.
מפקדיו של השוטר העידו מצדם כי מדובר בשוטר מצטיין, והם מעוניינים שימשיך לשרת במשטרה, מה גם שזכה במהלך שירותו למכתבי הערכה ותודה מאזרחים רבים. "מדובר בשוטר מצוין, לא פחות מזה", העיד מפקדו, ובהמשך התברר כי לפני כארבע שנים אותו שוטר זכה בתואר השוטר המצטיין במרחב בו הוא משרת.
סנגורו של הנאשם טען במהלך הדיון כי מדובר באירוע חד פעמי וכי השוטר לקח אחריות על מעשיו והוא ואשתו נמצאים כיום בטיפול זוגי ו"מאוד אוהבים אחד את השנייה". "עשיתי מעשה טיפשי ואני מצטער על מה שקרה. אשתי סלחה לי, ואנחנו עוברים תהליך טיפולי ולומדים להכיר אחד את השנייה מחדש", ציין השוטר בעדותו.
עם הגשת פסק הדין ציינו השופטים כי עצם העובדה שהשוטר השתמש בתרסיס הפלפל היא חמורה, שכן לא היה מדובר באירוע מבצעי שהצריך זאת, אלא עניין אישי ואזרחי. "הארגון מפקיד בידי אנשיו כלים ואמצעים שפגיעתם עלולה להיות קטלנית מתוך אמון כי השימוש בהם ייעשה אך ורק לצורך מילוי התפקיד ובהתאם לפקודות ולנהלים. בעשותו שימוש פסול בתרסיס הפלפל שנופק לו, הפר הנאשם את האמון שנתן בו הארגון", ציינו השופטים.