כשמדע נכנס לתוך מערכות יחסים, אתם יודעים שהתוצאות יהיו מעניינות: מחקר חדש מאוניברסיטת בולדר, קולורדו, מצא את הדרך המדעית להתמודד עם זה שחברה שלכם זרקה אתכם מכל המדרגות. כן, בדיוק - אוניברסיטה בארה"ב אשכרה השקיעה משאבים כלכליים, כדי לבדוק איך אתם יכולים להתמודד עם דיכאון אחרי פרידה.
במהלך המחקר, הם הגיעו לכמה מסקנות בנוגע לכל התהליך ולפתרון אחד מאוד פשוט כדי להתמודד עם כל העניין הזה. בגדול, צוות החוקרים הצליח להוכיח שיש אמת מדעית מאחורי המשפט: "Fake it ‘till you make it". כלומר, המסקנה שהם הגיעו אליה היא שאם תזייפו ותעמידו פנים שהכל בסדר, אז בסופו של דבר הכל יהיה בסדר.
טום ווייג'ר, החוקר הראשי ופרופ' לפסיכולוגיה ומדעי המוח באוניברסיטת בולדר, אומר שאם תתנהגו כאילו התגברתם על זה שנפרדו מכם (תצאו לדייטים, תלכו למסיבות וכו'), אז בסוף אתם בעצם תעבדו על עצמכם ובאמת תתגברו על זה. ווייג'ר מסביר: "עצם העובדה שאתם עושים משהו שלדעתכם עוזר, היא משמעותית מאוד לכל תהליך ההתמודדות".
למעשה, המחקר בדק את אפקט הפלסבו על כ-40 משתתפים שעברו פרידה בתקופה האחרונה. החוקרים חילקו לכולם תרסיס אף, לחצי מהם נאמר שמדובר בחומר עם השפעה על האזורים במוח הקשורים ישירות בכאב אמוציונאלי ולחצי השני אמרו את האמת – שזה בסך הכל תמיסת סליין (כלומר, מים עם מלח).
אלו שידעו את האמת לא הראו שיפור במצבם מבחינה נוירולוגית. לעומתם, הנסיינים מהקבוצה הראשונה הראו קפיצה משמעותית בתפקוד המוחי באזורים שאחראים על רגשות – עם עלייה חדה בהפרשות של דופאמין (הכימיקל שעושה לנו טוב) וירידה בתפקוד האזור שאחראי על תחושות של דחייה.
במילים אחרות, הם גילו שאם תקפידו לשמור על הלך רוח של "אצלי הכל בסדר", אז בשלב מסוים המוח שלכם יתחיל לתפקד בהתאם ותוכלו להתגבר על זה שזרקו אתכם – וזאת למעשה השיטה המדעית להתמודד עם כל הסיפור. הלכנו לנסות, כי אנחנו פשוט תמיד בין זריקה אחת לאחרת.