אם יעקב אלפרון ז"ל, ראש משפחת הפשע לשעבר של האלפרונים, היה יודע שהיורשים שלו מסתבכים עם המשטרה בלי הפסקה ונתפסים על כל מעשי העבריינות שלהם כאילו שלא למדו מהטוב ביותר בעולם הפשע, הוא היה מתהפך בקברו. כל פעם מדובר בקרוב משפחה אחר שנמצא בכותרות. פעם היה זה אחיו ניסים, פעם האח זלמן, פעם בנו הבכור דרור. אבל הפעם מדובר בעבריין שבקושי שמתם לב אליו. לאט לאט הוא החל ללכת בדרכו של אביו ולהסתבך עמוק יותר ויותר בעולם התחתון. קוראים לו אלעד אלפרון ולמרות שעדיין לא מלאו לו 30 – הוא הצליח להספיק הרבה.
"יעקב אלפרון היה מסוג העבריינים שבעלי עסקים שנסחטו לא העזו להתלונן נגדו. היה להם כבוד כלפיו. הוא היה מסתכל להם בעיניים והם הבינו את הרמז. הגוף שלהם שקשק. פעם השם אלפרון היה מקפיא לך את הדם בגוף", הסביר עבריין בארגון פשיעה ממרכז הארץ, שהכיר היטב את האלפרונים. "כשדרור ואלעד נכנסו לעסק, כולם ראו שמדובר בחובבנים שהנסחטים ממש לא נותנים להם כבוד. לא סופרים אותם. כל עוד יעקב היה בחיים, היה לדרור ולאלעד גב חזק - עד שהוא חוסל. הם לא ירשו ממנו את הכריזמה שלו. הם מלכלכים את הידיים שלהם בשטויות. בלעדיו הם לא שווים כלום, אפילו לא קליפת בצל. דרור נכנס לכלא, משתחרר ואלעד נכנס אחריו בקצב הסמבה".
השבוע אלעד אלפרון הסתבך בפרשה חמורה בהרבה וכיכב במדורי הפלילים של אתרי האינטרנט. חוקרי היחידה הארצית לחקירות פשיעה בינלאומית בלהב 433 עצרו את אלפרון, יחד עם אחיו דרור ועומר ועוד שישה חשודים נוספים. על פי החשד, הם היו מעורבים בעבירות אלימות, הצתת בתי עסק ופרוטקשן (גביית דמי חסות). נכון לעכשיו, מעצרו של דרור הוארך בעשרה ימים, ושל עומר בשישה.
לכאורה, אלפרון הצעיר המשיך את דרכו של אביו בתחום גביית דמי החסות, אבל לא בהצלחה רבה. על פי החשד, הוא ושותפיו עסקו בפרוטקשן בקרב בעלי עסקים באזור השרון. אלו שסירבו לשלם להם פרוטקשן הסכום של כמה עשרות אלפי שקלים בחודש, הוכו והעסקים שלהם הוצתו.
"בעל עסק שלא הסכים לשלם פרוטקשן, הציתו לו את העסק ואיימו על חייו", הסביר גורם במשטרה, "אלעד היה הרוח החיה בפרשה הזו". מחקירת המשטרה עולה, כי החשודים ובראשם אלפרון, היו מעורבים, לכאורה, בהצתת שתי מאפיות באזור התעשייה בכפר סבא והצתת שני כלי רכב שבעליהם היה חייב כסף ולא עמד בהחזר הלוואה שלקח.
במשטרה מעריכים כי עשרות בעלי עסקים ואזרחים מהשורה קיבלו איומים מחברי הכנופיה, וחלקם נאלצו לשלם מאות אלפי שקלים בתמורה לביטחונם האישי.
בתום חקירה סמויה שארכה מספר חודשים, החוקרים פשטו על ביתו של אלפרון ושאר החשודים, החרימו סמארטפונים, מצלמות אבטחה וכסף. המשטרה מייחסת לאלפרון וחבריו עבירות של גביית דמי חסות, הצתה, תקיפה, קשירת קשר לביצוע פשע, הלבנת הון, איומים וגרימת נזק לרכוש.
על פי גורמים במשטרה, בנוסף לכל הפעילות הענפה הזו - אלפרון עוסק גם מידי פעם בגישורים ובוררויות בין עבריינים לאנשי עסקים שחייבים להם כסף. "מדובר בכנופיית פשע שהטילה את אימתה על בעלי עסקים בכפר סבא וישובים אחרים בשרון", הסבירו במשטרה, "אלפרון, היה חלק ממנה. לא היה קל לשכנע את המתלוננים להפליל את החשודים".
מעצרו של אלפרון ושאר החשודים, המכחישים את החשדות המיוחסים להם, הוארך עד יום ראשון הקרוב. אבל השאלה המתבקשת בכל הסיפור, היא איך זה שאלעד - שאמו, אהובה, חזתה לו עתיד מזהיר בתחום האקדמיה והפכה עולמות כדי לשמור עליו ועל אחיו דרור מעולם הפשע - הפך ליעד מודיעיני של משטרת ישראל?
מתלמיד מצטיין לסייד קיק של אבא
"הבעיה של אלעד היא שהוא ניסה לחקות, ולא בהצלחה, את אחיו דרור וכך קרה מאוחר יותר גם עם האח עומר", טוען קצין מודיעין במשטרה. "יש ביניהם קשר הדוק. הם לא יצרו לעצמם זהות עבריינית משלהם. הם חשבו שהשם אלפרון יפתח להם דלתות וגילו שהחיים בלי אבא יעקב קשים מאוד. אנחנו עוקבים אחריהם כבר כמה שנים. בעוד שנגד יעקב ,במרבית המקרים בעלי עסקים סירבו להתלונן נגדו, הרי נגד אלעד או דרור הם לא היססו לרגע. הם חשו פחות מאוימים מהם וסמכו עלינו כמשטרה שנטפל בהם".
לבני הזוג יעקב ואהובה אלפרון נולדו שבעה ילדים: דרור, 30, אלעד, 29, עומר, 27 וארבע בנות: יהלי: 17.5, הלל 14, נועה, 20 חובשת קרבית ביחידת 'מגלן' וקים, 28, שחקנית.
אלעד, כמו אחיו דרור, גדל ברעננה. למד בבית ספר התיכון 'אביב', סיים תעודת בגרות עם ציונים גבוהים, תכנן ללמוד מנהל עסקים, וחלם על שירות בחיל האוויר.
"הוא היה תלמיד די טוב. אימא שלו עטפה אותו ואת שאר האחים שלו בהרבה חום ואהבה" סיפרה ר', שלמדה עם אלפרון. "הוא היה ילד טוב, נעים, אדיב לא עשה שטויות. היה חביב מאוד על הבנות. תלמיד שאהב מדעים עם פוטנציאל להגיע רחוק. האמת היא שלא האמנתי שהוא ייצא עבריין, אבל כנראה שהוא ודרור הושפעו מאוד מהאבא והלכו אחריו. חיפשו לעשות כסף קל במקום לעבוד".
בצבא שירת אלעד כמאבטח מתקנים ולאחר מכן כנהג בבסיס פלמחים. כשסיים את השירות הצבאי, תכנן לפתוח עסק אבל מהר מאוד הבין שהחיים שמחכים לו בחוץ הם ממש לא גן עדן. כמה חודשים בלבד לאחר שחרורו כיכב אלעד במדורי הפלילים.
על פי החשד, ביוני 2007, הטמינו עבריינים שהיו מסוכסכים עם אביו מטען חבלה במכונית הפיאט פונטו שלו. הוא התקשר מבוהל לאביו יעקב. חבלני משטרה שהוזעקו למקום ביקשו מהשכנים להיכנס למקלטים מחשש שמדובר במטען בעל משקל גדול, שעלול להתפוצץ ולגרום למותם של רבים. החבלנים נטרלו את המטען, אבל לחוקרי המשטרה היה ברור שאלפרון הבן נכנס בקול תרועה לעולם הפשע ולרשימת העבריינים שכדאי לפקח עליהם מקרוב.
זו הייתה נקודת הפתיחה שלו. בהמשך, הסתבך בקטטות כאשר ניסה לסייע לאביו במאבקי שליטה על מחזור הבקבוקים בהרצליה וביישובי השרון. הוא נעצר יחד עם אביו כאשר החזיק אקדח ללא מכלול, אגרופן אלות, כפפות ובקבוק דלק שנמצאו במכוניתו.
"אלעד, ניסה כמה שיותר ללמוד מהסטייל של אביו. לחקות את ההליכה, טון הדיבור וסגנון הלבוש. בצעירותו דאג אביו שמאבטחים בריונים יקיפו אותו, כדי לשמור עליו מיריביו שניסו לחסלו", ציין אדם שעבד בעבר בשירות משפחת אלפרון. "אלעד ודרור ניסו כמה שיותר ללמוד מהתנהגות של אביהם יעקב וליישם אותה בשטח כדי להקים ארגון פשיעה משלהם".
בנובמבר 2008 קרה החיסול המפורסם של האב יעקב, במרכז העיר תל אביב, באמצעות מטען שהופעל בשלט רחוק במכוניתו. האירוע קרה לאחר שיצא מדיון בבית משפט בעקבות מעצרו של בנו, דרור. המשמעות של ההתנקשות הזו עבור אלעד עמדה להיות גדולה יותר ממה שהוא חשב.
"איך המרצדס, נוסעת טוב?"
אלעד הבין שעכשיו, הוא ואחיו דרור יצטרכו להיכנס לנעליים הגדולות של אביהם ולעשות כסף ממחזור בקבוקים וגביית דמי חסות, כדי לתפעל את ארגון הפשע שהשאיר אחריו האב. הוא חשב שאם ישתמש בשם אביו, בעלי עסקים ימהרו לשלם לו פרוטקשן. אבל הוא גילה מהר מאוד שבלי אבא, הכסף לא מגיע באותה הקלות.
ב-2009 אלפרון נעצר בחשד לסחיטת אנשי עסקים ואפילו דובר על כך שהוא ושניים ממקורביו נתנו הלוואות לתלמידי תיכון ולמהמרים כפייתיים, שהפסידו כסף בהימורים - ביניהם גם ילדים של קציני משטרה. על פי החשד, הוא גבה מהחייבים ריבית בלתי אפשרית של 70 אחוז.
לפי כתב אישום שהוגש נגד אלפרון לבית משפט השלום בתל אביב, נטען כי במהלך פגישה עם א', איש עסקים מהרצליה, הוא איים עליו שכדאי לו לכסות את מחצית החוב של שותפו לעסקים שמוערך בכמיליון שקל. השותף טען שאינו חייב דבר ולא מוכן לחסות אף חוב. בתגובה לסירוב, אלפרון החל להפחיד את א' ולאיים עליו במטרה שיכסה את החוב. "אתה גר ברחוב הסחלב? איך המרצדס שלך, נוסעת טוב?", הטיח בו אלפרון.
אלפרון גם התקשר ל-א' ואמר לו בשיחת הטלפון: "זה אלעד אלפרון, הבן של יעקב אלפרון, שנרצח". כמה ימים לאחר מכן, הוא הגיע לפגישה עם אנשי נדל"ן ללובי של בית מלון בתל אביב ואיים על אנשי עסקים כי יעשו טוב אם ישלמו חוב של 700 אלף ש"ח שהם חייבים ל-ד', אשת עסקים שעבדה איתם והתגוררה בעבר בשכנות למשפחת אלפרון ברעננה. אלה סירבו לבקשת אלפרון ואחד מהם, פ', אמר לו בזעם: "מי אתה? שופט? אני אתלונן עליך במשטרה". אלפרון, לפי כתב האישום, אמר בתגובה: "אתם עוד תשמעו מאתנו".
פ' אזר אומץ, ניגש לחוקרי היחידה המרכזית במשטרת מחוז תל אביב, והחליט לספר להם את מה שקרה במהלך הפגישה עם אלפרון. "שמעתי את השם אלפרון ונעשה לי לא נעים. לא הבנתי למה ד' הזמינה לי את האלפרונים. רעדתי מפחד, עד עכשיו אני נרגש מהפגישה. אני פוחד שיזרקו לי רימון הביתה או יפוצצו לי את המכונית", סיפר פ' לחוקרים. בהמשך ביקש מהחוקרים לחזור בו מעדותו וסירב להעיד בבית המשפט מחשש לחייו. "לא היו שום איומים, הגזמתי", אמר פ'.
בחיפוש בביתו של אלפרון מצאו החוקרים רבע מיליון שקלים בתוך כספת. אלפרון טען שאת הכסף קיבל מחברים והוא נועד לרכישת הקוטג' בו הוא גר עם אמו ושאר אחיו.
"בגלל החיסול של אבא שלי אני מסתובב עם מאבטחים. אני צריך לעזור לאימא שלי, שהיא אלמנה, ולאחים הקטנים שלי. אני כמו דמות אב עכשיו... אני איש של שלום. אתם סתם נטפלים אליי. לא סחטתי ולא איימתי על אף אחד", הסביר לחוקרים. הוא הכחיש כל טענה על איומים.
באותה תקופה, אחיו דרור מצא את עצמו בכלא לאחר שהורשע בסחיטה באיומים של יחצ"ן מסיבות, ממנו דרש רווחים מהכספים שהרוויח. נגזרו עליו עשרה חודשי מאסר. בשב"ס סירבו לאפשר לאחים להיות יחד בתא אחד, אבל לבסוף בית המשפט נעתר והסכים שהשניים יחלקו תא באגף הפרדה בכלא השרון.
האם, אהובה, שהגיעה לדיון בבית משפט אמרה באופטימיות: "בעזרת השם, זו תהיה הפעם האחרונה שאחד מילדיי יהיה בבית המשפט". הנבואה של האם לא התגשמה, לצערה. אלעד נידון לשנת מאסר בפועל על פרשת הסחיטה.
בין לבין, הוא הסתבך בנהיגה במהירות מופרזת של 150 קמ"ש במחלף בר אילן-פתח תקווה. שוטרי התנועה תפסו את אלפרון הזמן העבירה ושללו את רישיון הנהיגה שלו. כמה חודשים לפני כן, הוא ניסה להימלט מניידת משטרה, יחד עם שלושה מחבריו, בעת שנסעו במכונית מרצדס. ברכב נמצאו סכינים, דוקרנים ואלות.
"אלעד דומה מאוד לאביו כשהוא מגיע לחדר החקירות, ובזה נגמר הדמיון ביניהם. הוא מדבר בשקט, לא מרים את הקול אבל עונה על שאלות ולא חושש מעימותים. היו מקרים שנחקרים חששו לחייהם ולא סיפרו את האמת כשהיינו מבצעים את העימות ביניהם", נזכר חוקר ותיק במשטרה, "הוא זהיר בדיבור, שוקל כל מילה. אדיש מאוד. שומר על קור רוח. לא קל להפליל אותו. הוא מתוחכם יותר ממה שחושבים. את התחכום הוא ירש מאבא שלו. הישיבה שלו בכלא רק סייעה לו לשדרג את רמת התחכום, כדי לא לחזור להיות מאחורי סורג ובריח".
חסר כריזמה, אבל מלא באיומים
בעוד האח דרור מחלק את זמנו בין כניסות תכופות לכלא לכמה חודשים של חופש, אלעד למד להיות זהיר יותר ובעיקר לסמוך על עצמו. ב-2014 הוא נישא לבחירת ליבו, נטלי הכהן, בחתונה מפוארת באולם אירועים בפתח תקווה. באתרי הרכילויות דיווחו על רובוט מיוחד, חמוש בתת מקלע, שהוכנס לאולם וירה עשן לעבר האורחים הרבים שמילאו את רחבת הריקודים.
"החתונה עשתה לו טוב. הוא נהיה רגוע יותר, אבל בכל זאת צריך להתפרנס ממשהו אז מהר מאוד הוא חיפש כל מיני דרכים לעשות הרבה כסף. הוא החל להתעסק בנדל"ן, השכיר מבנים לבעלי עסקים ונכנס לתחום הפעלת חנויות למכירת ציוד קצה לסמארטפונים", סיפר מקורב למשפחה. בשנים האחרונות אלעד הסתבך בכמה פרשות נוספות, אבל איכשהו הצליח לחמוק מידי החוקרים.
לפני כשנה וחצי, בלשי ימ"ר תל אביב עצרו את אלעד ואחיו עומר בחשד שהיו מעורבים בהקמת חממת הידרו לגידול מריחואנה, בתוך מועדון ה'פלקה' בתל אביב. האחים הכחישו כל קשר לגידול הסם וטענו שרק השכירו את המבנה ושאין להם מושג מה נעשה בו. הבלשים מצאו במקום 1,800 שתילי מריחואנה, ציוד משוכלל להשבחת הצמחים ומערכות השקיה ואוורור.
התברר שהמבנה רשום על שמו של אלעד, אבל למרות לחץ מאסיבי שהפעילו החוקרים על החשודים בהפעלת החממה, הם סירבו להפליל את האחים אלפרון. כך קרה שכעבור שלושה ימים במעצר הם שוחררו לדרכם מבלי שהוגש נגדם כתב אישום.
"היה לנו יותר מחשד סביר שהם קשורים לגידול אבל אחד החשודים לקח עליו את התיק והודה שהוא זה שגידל את השתילים ולאחים אלפרון אין קשר לדבר. האם הוא פחד להלשין עליהם? יכול להיות", הסביר קצין משטרה, "בוא נודה על האמת - ספגנו מהלומה לא קלה".
למרות שהשתדל שלא להתבלט יתר על המידה, בגלל שאחיו דרור ריצה עונש מאסר בגין סחיטה ואיומים (השתחרר לאחרונה ומתגורר ביהוד), אלעד נמצא חזק על הכוונת של משטרת ישראל. העובדה שבשנים האחרונות משפחת אלפרון הוותיקה - ניסים וזלמן - מחוץ למשחק והמשפחה כבר לא נחשבת ליעד מודיעיני, לא אומרת שהדור הצעיר, אלעד ודרור, יינטשו את דרך הפשע.
"הבנים במשפחה, שלא פעם היו בנתק מהאם האהובה בגלל שפרסמה עליהם כל מיני דברים בפייסבוק, דרשו ממנה שלא להתראיין בכל נושא הקשור להם", הסביר מקורב למשפחה. "בראיונות היא תעדיף לדבר על עצמה ועל החיים עם בעלה יעקב, אבל על הילדים לא תאמר מלה. היא מכבדת אותם ולא רוצה פיצוצים או ניתוקים ביניהם".
מעצרו של אלעד מן הסתם לא עושה טוב לאמו, שבאחרונה מצטלמת עם בנותיה לסדרה חדשה בכיכובן, "האלפרוניות". הנפילה הזו תפסה אותה בהפתעה גמורה.
אלעד יבלה במעצר שמונה ימים. בינתיים הוא נחקר ועומת עם המעורבים בפרשה. החוקרים מאמינים שיש בראיות שבידיהם מספיק כדי להגיש נגדו כתב אישום חמור. "אלעד מאמין שהוא ישתחרר בקרוב ושאין לו קשר לחשדות נגדו. אם לא היו קוראים לו אלפרון הוא לא היה נעצר בכלל", סיפר מקורב למשפחה. "השוטרים התנהגו כלפיו בצורה אלימה ומבזה בכדי להשפיל אותו. הוא בטוח שייצא מהפרשה זך וצח כמו שלג. הוא איש עסקים לגיטימי".
סנגורו של אלפרון, עו"ד ד"ר ניר דוד, מתכוון להגיש תלונה למחלקה לחקירות שוטרים.
כך או כך אם יוכחו החשדות נגד אלפרון הוא עלול לקבל בין שלוש לחמש שנים של עונש מאסר בפועל. "אני לא דואג למשפחת אלפרון. אם אלעד יישב בכלא, דרור ועומר ימלאו את הוואקום שלו. יש ביניהם שיתוף פעולה פורה", סיכם בכיר במשטרה.
פרקליטו של אלעד אלפרון, עו"ד ד"ר דוד ניר מסר בתגובה: "מרשי הוא איש עסקים לגיטימי ואדם נורמטיבי, נשוי ואב לילדים, אזרח הגון שומר חוק, שהורשע בפעם האחרונה בשנת 2009. הוא חבר בעמותת 'חסד' המסייעת לרכישת סלי מזון לנזקקים. המעצר הנוכחי שלו נובע מכך שלחוקרי המשטרה חסרים 'סביבונים' לחנוכה, חיפשו דמות שתעשה להם את חג החנוכה. דמות לעצור הגם שאין לו שום קשר לפרשה. הוא לא סחט איש, לא איים ולא הצית שום עסקים. אנחנו נוכיח שמדובר במעצר מיותר שגרם למרשי נזק. כנראה שהשוטרים אכלו הרבה סופגניות עם ריבה, מה שנתן להם מוטיבציה לבצע את מעצרו של מרשי בחג החנוכה. אני אוכיח את חפותו של מרשי ומאמין שכבר בימים הקרובים הוא ישוחרר ממעצרו".