אוקטובר 1993. הוליווד מתעוררת לאחת הידיעות המסעירות בתולדותיה: שחקן הקולנוע ריבר פיניקס מצא את מותו במהלך הלילה באחד ממועדוני הלילה הכי מפורסמים בעיר – הווייפר רום (The Viper Room). המובן מאליו התברר זמן קצר לאחר מכן כשנודע כי השחקן הצעיר מת כתוצאה ממנת יתר.
על פי הדיווחים, טרם מותו, פיניקס נכנס ל"התקף צריכת סמים" מטורף יחד עם כמה כוכבי רוק מקומיים, ביניהם ג'ון פרושיאנטה, גיטריסט להקת ה"רד הוט צ'ילי פפרס". מסע חייו המורכב הגיע לסיומו כמה שעות מאוחר יותר כאשר הגיע למועדון הלילה המדובר וצרך כמויות אדירות של קראק, קוקאין והרואין.
עדי ראייה שהיו במקום סיפרו כי פיניקס "קינח" את הערב עם קוקטייל "ספיד בול" (סוג של משקה מעורבב עם הרואין וקוקאין) וכדור ווליום. רוברט פרוסט, חבר טוב של פיניקס שבילה איתו בווייפר רום באותו ערב, סיפר שרגעים ספורים לפני שאיבד את הכרתו הוא פנה אליו ואמר: "אני לא מרגיש טוב, אני חושב שאני בדרך למנת יתר". פיניקס, כאמור, התמוטט כמה רגעים מאוחר יותר, פונה לבי"ח ושם נקבע מותו, כשהוא בן 23 בלבד.
מועדון הווייפר רום כבר היה מוכר ברחבי לוס אנג'לס כמקום שנוי במחלוקת, אך לאחר מותו של פיניקס כבר הפך לאחד המקומות הידועים לשמצה בכל ארה"ב, עם שלל סיפורים משוגעים על סמים, התפרעויות, היעלמויות מסתוריות, ואפילו רוחות רפאים. אספנו את כמה מהתקריות המפורסמות ביותר שהתרחשו במועדון, ו"בעזרתן" טיפח לעצמו את המוניטין השנוי במחלוקת.
הנזקים של קורי טיילר
סביר להניח שמעולם לא שמעתם על קורי טיילור (אלא אם כן אתם מעורים בסצינת הניו מטאל של העשור הקודם, או שאתם מעריצים מושבעים של הלהקה Slipknot), אבל האמינו לנו שמדובר באדם מעט מופרע – וככזה, גם הוא מצא את עצמו במועדון הווייפר רום בשנת 2011.
שעות לפני שהוא עורר מהומת ענק במועדון, טיילור הצליח להיזרק ממועדון הריינבו בר (Rainbow Bar) אחרי שהשתכר במקום ועורר מהומה. משם הוא המשיך לווייפר רום שממוקם ממול, והמשיך כהרגלו עד שנעצר על ידי המשטרה.
בריאיון לאתר האינטרנט Spin, המטאליסט המופרע סיפר על מאורעות אותו הערב. "חבר אתגר אותי לשבור את החלון הקדמי של המועדון בבעיטה", הוא נזכר בחיוך. "הייתי עם מכנסיים קצרים, אבל לא היה אכפת לי. החלון נשבר וראיתי מולי ניידת משטרה מחכה ברמזור. אפילו לא ניסיתי לברוח, פשוט הלכתי אליהם, שמתי את הידיים על מכסה המנוע והם אזקו אותי". טיילור, תפלאו לשמוע, לא הואשם בכלום, אבל נדרש לשלם לבעלים פיצויים על הנזק בגובה של 500 דולרים.
ההיעלמות המסתורית של אנת'וני פוקס
הווייפר רום נפתח לראשונה בסוף שנות ה-40 ובאותם זמנים היה בבעלותו של גנגסטר מקומי בשם מיקי כהן, אשר נהג להשתמש במקום בתור מפקדה לעסקים המפוקפקים שלו. במרוצת השנים המועדון החליף בעלים, עד שבשנות ה-90 הוא נרכש על ידי ג'וני דפּ (כנראה שמעתם עליו), יחד עם שותפו העסקי אנת'וני פוקס.
בשנת 1999, דפ הואשם על ידי שותפו במרמה ונתבע לשלם לו סכום דמיוני של כמה מיליוני דולרים. לטענתו של פוקס, השחקן ניסה לגזול ממנו את הכנסות המועדון ודרש ממנו למסור לו את חלקו בעסק. שנתיים מאוחר יותר, התביעה הגיעה לבית המשפט, ופוקס היה אמור להעיד – אבל הוא מעולם לא עשה זאת.
שותפו העסקי של דפ נעלם כאילו בלעה אותו האדמה, יחד עם הטנדר הפרטי שלו ורובה ציידים. 19 ימים לאחר מכן מכוניתו נמצאה על ידי הרשויות, אך פוקס לא היה בתוכה. בשנת 2004, דפּ הגיע להסדר טיעון עם בני משפחתו של פוקס ומסר את חלקו במועדון לבתו – גופתו של פוקס, אגב, לא נמצאה מעולם, ותיק החקירה מוגדר עד היום כתעלומה בלתי פתורה.
בעיות ההימורים של טובי מגוויר
מעבר להיותו מקום פופולרי עבור סלבריטאים בו נהגו לצרוך סמים וארגן מהומות ענק, הווייפר רום היה מוכר גם כמועדון הימורים מחתרתי של כוכבי הוליווד. מולי בלום, מלצרית שהפכה במרוצת הזמן ל"נסיכת הפוקר" של לוס אנג'לס, התייחסה להתרחשויות סביב שולחן ההימורים בריאיון לרשת החדשות ABC , וחשפה כיצד חלק מהכוכבים הכי גדולים בהוליווד של שנות ה-90 נהגו להגיע למקום ולהמר.
לטענתה של בלום, ה-Buy In (כמות הכסף שאתה צריך לשלם מלכתחילה בשביל לשבת בשולחן) הממוצע היה 50 אלף דולר ולעיתים אף יותר. כמו כן, כוכבים נהגו להפסיד ולהרוויח מיליוני דולרים מדי ערב, כולל כמה שחקני קולנוע מוכרים כמו ליאונרדו דה קפריו, בן אפלק, מאט דיימון, האחיות אולסון וטובי מגווייר (שלטענתה גרם לה לנבוח ולמחוא כפיים כמו כלב ים בשביל לקבל טיפים).
בשיאה, בלום מספרת כי נהגה לגבות אחוזים עבור ניהול המשחקים ולהרוויח סכומים שהגיעו לכ-4 מיליון דולר בשנה. בסופו של דבר, העסק כולו קרס לאחר שהיא עוררה את תשומת ליבם של מאפיונרים מקומיים וסוכני FBI, נעצרה בעיצומו של אחד המשחקים, הודתה בארגון הימורים לא חוקיים ונשפטה למאסר בפועל של 12 חודשים בכלא.
מופע הבורלסק של הפוסיקאט דולס
בשנת 1995, רובין אנטין, אחת המייסדות של הרכב המוסיקה פוסיקאט דולס, ניהלה סדרה של מופעי בורלסק אירוטיים בהשתתפותן של בנות הלהקה. מה שהתחיל בביתה של שחקנית הטלוויזיה כריסטינה אפלגייט, הגיע בסופו של דבר לאודישן מול בעלי הווייפר רום דאז – כן, ג'וני דפ.
השחקן ההוליוודי אהב מאוד את מה שראו עיניו, והחליט להחזיר למועדון את מופעי הבורלסק שנהגו להפיק שם עוד בימי מיקי כהן. מהר מאוד הוא החתים את הבנות על חוזה שבמסגרתו הן יופיעו במקום מדי שבוע, והמופע הפך לפופולרי מאוד בקרב סלבריטאים מקומיים כמו הזמרת גוון סטפני והשחקנית/דוגמנית כרמן אלקטרה. בסופו של דבר, הלהקה תפסה את תשומת לבו של מפיק המוזיקה המצליח ג'ימי איובין, אשר החתים אותן על חוזה הקלטות בחברה שלו – Interscope Records. משם הכל כבר היסטוריה והיסטריה.
הרוחות של הווייפר רום
תאמינו או לא, אבל מועדון הווייפר רום הפך לאטרקציה פופולרית מאוד עבור ציידי רוחות רפאים. טומי בלאק, ברמן שעבד במועדון במשך 16 שנים, סיפר בריאיון על ההתרחשויות המשונות שנחשף אליהן בבית העסק – מכוסות שעפות מן הבר ללא כל סיבה ועד לדיווחים על לחצים מסתוריים בחזה באזורים מסוימים במועדון.
ריטה פיורה, מארחת לשעבר במועדון, סיפרה בריאיון כי נהגה להיתקל בפעילות על-טבעית במקום לעיתים קרובות. "משכו לי בשיער ואפילו הרגשתי פעם יד על מרגלי", היא נזכרת. "זאת תופעה מוכרת, רוחות רפאים של הגברים נוהגות לתפוס אותך – אבל יש גם כמה של נשים. אחת מהן פעם שלחה לי הודעות ממספר חסום. הייתי מדברת בקול והיא הייתה שולחת לי הודעות טקסט בתגובה. הכעיס אותה מאוד שלא יכולתי לראות אותה".