תופעת השתייה המופרזת של אלכוהול (Binge Drinking) ממשיכה לשבור שיאים בארה"ב, אך דוח חדש שהופק על ידי חברת Cowen & Co מראה שהרגל זה נמצא בירידה דווקא במדינות בהן השוו את חוקי הקנאביס לאלו של האלכוהול (לגליזציה).
לפני כחודש פרסם המרכז האמריקני לבקרת מחלות ומניעתן (CDC) נתונים חדשים לפיהם יותר אמריקנים נוהגים לצרוך אלכוהול בצורה מופרזת (Binge Drinking). אז מה המשמעות של שתייה מופרזת? ההגדרה האמריקאית לכך היא מה שזכור בוודאי לרבים משנות הנעורים שלהם כאשר שותים 5 משקאות אלכוהוליים או יותר בתוך כשעתיים (4 לפחות במקרה של נשים).
בדוח נמצא כי תושבי ארה"ב שתו בשנת 2015 לבדה 17 מיליארד משקאות אלכוהוליים, כש-1 מכל 6 בוגרים אמריקאים שתה בהפרזה לפחות פעם אחת בשבוע.
חברת ניתוח השווקים Cowen & Co, שכבר פרסמה בשנים האחרונות כמה מחקרים בנושא, מצאה במחקר חדש שערכה כי במדינות בהן הפכו את הקנאביס לחוקי באופן כזה או אחר נרשמה ירידה בשתיית בינג': "במדינות בהן קנאביס חוקי לבוגרים (באופן כזה או אחר) ירד מספר מקרי השתייה המופרזת של אלכוהול לחודש ב-9% מהממוצע הארצי", נכתב בדו"ח שפרטיו נחשפו בפורבס. יתרה מזאת, במדינות כמו וושינגטון וקולורדו, בהן אישרו לגליזציה מלאה – כלומר השוואת חוקי הקנאביס לחוקי האלכוהול – נתגלו מספרים נמוכים עוד יותר בכל הנוגע לשתיית אלכוהול בהפרזה.
"במדינות בהן מבוגרים יכולים לגשת לחנות ולרכוש מגוון מוצרי קנאביס נמצאה ממוצע של כמעט 13% פחות בתופעת השתייה המופרזת לעומת מדינות בהן הקנאביס עדיין לא חוקי", דווח בדו"ח. "במדינות ללא קנאביס חוקי נמצא ממוצע של 7.4 משקאות אלכוהוליים בכל בינג' שהם כ-12% יותר מהממוצע של 6.6 במדינות עם קנאביס חוקי" סוכם בדו"ח.
נתונים אלה זהים לאלו שנמצאו במחקר אחר שפורסם בתחילת השנה וגם בו דווח על ירידה של 13% במכירות אלכוהול במדינות עם קנאביס רפואי. בחברת ניתוח השווקים לא חושבים שהקנאביס יעלים לחלוטין את השימוש באלכוהול, אבל מאמינים שהאחד בהחלט בא על חשבון השני: "קנאביס ואלכוהול הם בהחלט תחליפים אחד לשני" נכתב. עוד קובע הדו"ח כי לעומת התחזית הקודמת שלהם על כך שבשנת 2026 שווי שוק הקנאביס האמריקאי יהיה 50 מיליארד דולר, כעת הם מעריכים שהוא צפוי להגיע לשווי של 75 מיליארד דולר במהלך העשור הקרוב – לא רחוק משווי שוק המשקאות הקלים.