אנחנו לא יודעים אם אתם מהאנשים שמעדיפים לקלל או לא, אבל מה שאנחנו כן יודעים הוא שהחברה, משום מה, מצפה מנשים להימנע מזה לחלוטין – וכשאנחנו כותבים "מצפה" אז הכוונה היא שגברים מצפים מהן. הרבה גברים לא אוהבים את הקונספט של 'אישה שמקללת' וסבורים כי נשים שמרבות להשתמש במילות גנאי נחשבות לאטרקטיביות פחות, אבל אם תשאלו מומחים ללשון אז הם יגידו לכם שזה הכל קש וגבבה (הבנתם? כי הם מומחים ללשון).
טוני ת'ורן, יועץ לשוני במכללת קינג בלונדון, סיפר לאתר החדשות הבריטי Metro כי הרתיעה של גברים מפני נשים שמקללות נובעת בעיקר מחוסר הביטחון שלהם, ובכלל אל קשורה בעצם לרמת האטרקטיביות של הנשים עצמן. "ישנה צפייה מנשים שלא לנבל את הפה ולהימנע משימוש בקללות בעלות אופי מיני, מהסיבה שזה גורם לגברים להרגיש לא בנוח", מסביר ת'ורן, "אחת הדרכים שלהם להתמודד עם האי נוחות הזאת היא לומר להן שאישה שמקללת זה לא אטרקטיבי".
פאימה בקר, כתבת של אתר ה-Metro, יצאה לדבר עם כמה גברים על הקונספט של אישה עם פה מלוכלך ולשאול אותם מה דעתם בנושא. "אם את שואלת אותי, אני לא חושב שזה לא אטרקטיבי", סיפר לה ג'ודל בן ה-23, "מצד שני, אני יכול להבין אנשים שמרגישים אחרת". לעומתו, יו בן ה-25 סיפר שהוא לא נמשך כלל לנשים שמקללות. "אני חושב שאישה שמנבלת את הפה זה וולגרי. קללות גורמות לנשים להיות גבריות יותר", אמר יו, "אני גם מורגל הרבה יותר לזה שגברים עושים את זה יותר".
ת'ורן סבור שבשלב מסוים גברים יאלצו לקבל את העובדה שלנשים יש לגיטימציה לקלל וזאת בעקבות הטשטוש המגדרי שנוצר בשנים האחרונות – ובמילים אחרות, אם נשים יכולות לשבת בטנק, אז כנראה שהן לא אמורות לבקש רשות לפני שהן מסננות איזה "פאק" פה ושם.
"הנורמות המגדריות השתנו, כמו גם מה שנתפס כנשי בעיניי אנשים", מסביר ת'ורן, "ישנם עדיין אנשים שנאחזים בתפיסות מאצ'ואיסטיות לפיהן 'אישה לא אמורה לנבל את הפה שלה', אבל בעידן של רשתות חברתיות והעצמה נשית, הלגיטימציה של התופעה רק הולכת וגוברת".
אנחנו, אגב, חושבים שזה יותר מוזר להיות עם אישה שלא מקללת בכלל. בכל זאת, ישראל.