חודשי הקיץ ממש מעבר לפינה ויש דבר חשוב מאוד שתדעו לקראתם: מה עושים כשאתם מוצאים קרציות על שק האשכים שלכם? כן, אנחנו יודעים, זה נשמע תלוש לחלוטין מהמציאות, אבל מדובר בסכנה ממשית שאסור לכם בשום פנים ואופן להמעיט בערכה. אם במקרה לא ידעתם, קרציות אוהבות מאוד אזורים חמימים, לחים וסגורים. כלומר, מקומות שיכולים להגן עליהם מפני העולם החיצוני. מהבחינה הזאת, אזור החלציים שלכם הוא קלאסי – ואם מצאתם שם את הטפיל הקטנטן, אז יכול להיות שאתם בבעיה רצינית.
על פי הדיווחים של אתר האינטרנט Men's Health, ישנם בארה"ב מדי שנה כ-35 אלף מקרי חירום רפואיים שקשורים לקרציות. בארץ, החרק הידוע לשמצה יכול להדביק את הפונדקאי שלו בשורה של מחלות, כולל קדחת הקרציות, קדחת המערות וקדחת הבהרות (כלומר, טיפוס) – שעלולה להוביל אפיל למוות.
אז מה אפשר לעשות כדי למנוע מקרציות להגיע לחלציים שלכם? ראשית כל, טיפוח של אזור החלציים יכול בהחלט להרתיע קרציות מהאזור, שכן קרחת זה פחות אידיאלי מבחינתן. כמו כן, ביגוד צמוד כמו מכנסי טייטס ספורטיביים יכולים לעשות להם חיים קשים במעלה הרגליים שלכם. אתם גם לא חייבים ללכת עם גרביונים לכל מקום, גם תחתונים שהן לא בוקסר יכולות לעשות את העבודה.
חושדים שיש לכם קרציות? אין ברירה, אתם חייבים לבדוק את האזור. אם אתם לבדכם, תשיגו ראי ותבדקו טוב-טוב שהחרקים לא נתפסו לכם בסביבת שק האשכים. אם יש לכם חבר טוב בסביבה או שחברה שלכם באזור, תבקשו מהם להעיף מבט – ואם הם לא מוכנים לעשות את זה, אז כנראה שזה הזמן לסיים את מערכת היחסים הזאת.
מצאתם קרצייה שנתפסה לכם על האיבר? ראשית כל, להירגע. בלי פאניקה. אתם מוזמנים לשים קצת אלכוהול רפואי על החרק הנלוז, בשביל לגרום לו לדיסאוריינטציה קלה. אחר כך, תתפסו אותו עם מלקטת (כלומר, פינצטה) בנקודה הכי קרובה אל העור שלכם ותשלפו אותו מהעור בעדינות ובנחישות – אם יש לכם ספק, אז תפנו למיון. בשבועות שלאחר מכן, רצוי שתנטרו את מצבכם הגופני. אם התחלתם לסבול מחום, כאבי ראש, עייפות או פריחות, אז תפנו לטיפול רפואי.