ספורט, הדבר הזה שאנחנו לא יכולים בלעדיו. המקום בו ניתן לראות את ההצגות הכי טובות בעולם, מדרמות סנסציוניות ועד טראגדיות איומות – הבידור הכי טוב שיש, נקודה. עולם הספורט מאז ומעולם ריתק אותנו ועם הזמן נעשה יותר ויותר פופולארי, ועם הפופולאריות הגיע הכסף. כן, לא רק כדורים מתגלגלים על המגרשים האלה, גם הרבה מזומנים. אם אתה אתלט ויש לך טיפה מזל, אולי אפילו תוכל לקבל חתיכה קטנה מהעוגה. לעומת זאת, אם נגעה בך יד האלוהים (ובמקרה של אחד מהם, כנראה שתרתי משמע) ואתה אחד האתלטים הכי מוכשרים בעולם, אז תוכל לאכול כמה עוגות שמתחשק לך ולשלשל מיליונים לארנק – וזה רק מספונסרים. להלן, ששת החוזים הכי יקרים מעולם הספורט המודרני, שגם שווים כל אגורה:
1. ג'יאנקרלו סטאנטון
אוהבים בייסבול? אז רוב הסיכויים שאתם אמריקאים, יפנים או קוריאנים. בכל מקרה, אתם כנראה מכירים את סטאנטון, שחקן השדה של המיאמי מארלינס. בשנת 2014, כשהיה בן 25 בסך הכל, הוא חתם על חוזה של 13 שנים בקבוצה שתכניס לו לעובר ושב לא פחות מ-325 מיליון דולר. ואם חשבתם שזה יהפוך אותו לבטטה באימונים, טעיתם. מאז הבחור הצעיר פתח בלא פחות משלושה משחקי אול-סטאר ורק בשנת 2016 הוא חבט ב-27 'הום-ראנס' – שזה הרבה, תאמינו לי.
2. ליונל מסי
אני לא חושב שיש צורך בהקדמה על מסי. ומי שכן צריך הקדמה עליו, כנראה צריך גם הפניה ל-CT מוח. הכדורגלן הארגנטינאי נמצא בכל מקום, ממשחקי מחשב, לפרסומות של אדידס ועד לספרי ההיסטוריה. לא רק על היותו שחקן הכדורגל הכי מוכשר בכל הזמנים, אלא גם על כמות המזומנים שמוזרמים אל הבן אדם וממנו הלאה.
אז אין לו גביע עולם, בסדר. הבן אדם מולטי מיליונר. החוזה שלו לחמש שנים עם 'בארסה' שווה כ-250 מיליון דולר, 40 מיליון מהם רק השנה וזה רק מכדורגל. תוסיפו לזה את כל הכסף מ-EA על זכויות קניין במשחקי מחשב, אדידס ואפילו ענקית התחבורה האסיאתית TATA ויש לכם סכום לא רע בכלל.
3. סבסטיאן וטל
מרוצי מכוניות זה לא משהו שהייתי מגדיר בדיוק בתור ספורט. מצד שני, אם זאת תחרות ואפשר להמר עליה, אז כנראה שכן. והרבה כסף יוצא מהאגזוזים האלה, עם עסקאות רווחיות מספונסרים וזכויות שידור. מהבחינה הזאת, אפשר לעשות שם הון לא קטן וזה בדיוק מה שסבסטיאן וטל עשה. אחרי שחתם חוזה מטורף עם פרארי לשלוש שנים, נהג המרוצים מכניס כל שנה 50 מיליון דולר לכיס, לא כולל בונוסים. שזה אומר שהוא עושה את אותה משכורת כמו מסי, לא כולל מאמץ.
4. פלויד מייוות'ר
כן, מייוות'ר. שוב. מה כבר נשאר לכתוב על המתאגרף הבלתי מנוצח שעוד לא נכתב, כנראה: "ניצח את מקגרגור בנוקאאוט בסיבוב הראשון" - אבל אנחנו עוד נראה לגבי זה. עד אז, הוא ממשיך לקצור את פירות הפרישה שלו.
עזבו את האחוזות, השעונים, המכוניות ושאר הדברים בבעלותו שמוערכים בשווי 340 מיליון דולר, מייוות'ר חתם בזמנו על חוזה שידורים עם הרשת Showtime בסך 250 מיליון דולר – כאמור, על קרבות שהוא מעולם לא הפסיד. מבחינת יעדים לעתיד, כרגע מדובר גם על חוזה בסך של 100 מיליון דולר במידה והוא ילחם בקונור מקגרגור. לא שחסר לו הכסף.
5. אלכס אובצ'קין
מה? מי? כן, אלכס אובצ'קין, זהו השם של שחקן ההוקי קרח שעשה היסטוריה בספורט הכי אשכנזי בעולם. זה היה בשנת 2008, כשקבוצת הוושינגטון קאפיטול'ס החתימו את השחקן הרוסי על חוזה בשווי של 125 מיליון דולר כשהוא היה רק בן 23. במילים אחרות, הם הימרו ובגדול. השאלה היא אם השתלם להם והתשובה היא כן, בגדול. מאז עברו 9 שנים, הוא הבקיע למעלה מ-500 שערים, עם ממוצע שנתי של בערך 40 והוא הפך לקפטן של הקבוצה.
6. ולנטינו רוסי
כן, עוד נהג מרוצים. מה אפשר לעשות, הם מרוויחים מלא כסף – ואף אחד מהם לא מרוויח יותר מולנטינו רוסי. הנהג האיטלקי המופלא מדורג ראשון מבין עשרת הנהגים העשירים בעולם, מבחינת שכר שנתי – שעומד על כ-12 מיליון דולר בשנה. חוץ מזה, הוא חתם על חוזה עם חברת Yamaha בסך 135 מיליון דולר וסיים בשנה שעברה במקום השני אחרי מארק מרקז – שחתום על חוזה בהונדה על 35 מיליון, סתם לצורך ההשוואה. כלומר, הוא מרוויח סכומים מטורפים והוא שווה כל אגורה.
7. כריסטיאנו רונאלדו
אם תחפשו בגוגל מי הם שחקני הכדורגל הכי עשירים בעולם, כנראה שתגיעו למספר 7 האגדי מפורטוגל. לאחרונה הוא חתם על חוזה מטורף מול ריאל שמשאיר אותו בעמדה עד 2021, שזה אומר שהוא יהיה 12 שנים בסך הכל במדים הלבנים אם יחליט להישאר. השכר השנתי שלו עומד על כ-32 מיליון דולר, קצת פחות ממסי באופן עקרוני אבל זה לפני בונוסים וחסויות – הו, החסויות. הוא עושה בערך 29 מיליון דולר לשנה רק מפרסומות לנייק, מותג השעונים טאגהוייר, חברת הקוסמטיקה קליר ועוד רבים אחרים. בונוסים הם גם פינה שקטה בשבילו, אחרי שלוש זכיות בשחקן השנה של אירגון פיפ"א, שתי זכיות בליגת האלופות לאורך השנים והזכייה ההיסטורית ביורו בשנה שעברה – אבל גביעים זה סתם, זה בשביל להביא לאמא לסלון. סך הכל, קפטן נבחרת פורטוגל מכניס כל שנה למעלה מ-80 מיליון דולר לחשבון הבנק. לא רע, לא רע בכלל.