אצל רובנו, התהליך להשגת ביסוס כלכלי כולל שנים רבות של עבודה. אנו עובדים מסביב לשעון, לא משנה בכלל במה, ורק אחרי הרבה שנות חיסכון אנו מגיעים למצב בו אפשר להתחיל לחיות כמו שצריך. גם אז, כשכבר יש קצת כסף, אף אחד מאתנו לא היה מתנגד לעוד כמה שקלים בחשבון הבנק. זה, כאמור, הרוב הדומם. מצד שני, יש את מי שהפכו למיליארדרים בגיל מאוד צעיר. מי שחשבו על רעיון ממש טוב, היו חרוצים יותר, שפר עליהם מזלם במיוחד או סתם נולדו להורים זקנים ועשירים שהלכו לעולמם מוקדם יחסית.
דאסטין מוסקוביץ' (27)
מחזיק בהון של כ-2.7 מיליארד דולר ועונה כרגע על ההגדרה של המיליארדר הצעיר בעולם, זאת בגלל שנולד 8 ימים מאוחר יותר מהבחור שנמצא כאן מתחתיו, מארק צוקרברג. הוא השותף הפחות מוכר של פייסבוק, ומי שמוכר לרובנו כבחור הממורמר מהסרט "הרשת החברתית". האמת, אפשר להבין את המרמור. כנראה יכול היה להיות לו הרבה יותר, מה זה כבר 2.7? הוא מחזיק רק ב-6 אחוז מהאתר, כשכל אחוז משמעותי כאן. הוא היה השותף לדירה של צוקרברג והעובד השלישי בחברה, שכדי לפתח אותה עזב את הלימודים בהרווארד שם למד כלכלה. איפשהו בסוף 2008 עזב את תפקידו באתר כמנהל ועבר להקים פרויקט חדש שנקרא asana, מיזם אינטרנטי למשרדי עבודה, שבינתיים לא תפס תאוצה.
מארק צוקרברג (27)
אי אפשר לעשות היום רשימה או כתבה בלי צוקרברג, שכפי שכולכם יודעים מחזיק בכמה גרושים: 13.5 מיליארד דולר ליתר דיוק, אבל מי סופר. חוץ מזה, מילארדים קטנים עליו; יש מי שאומרים שהאיש היה אחראי אפילו למאורעות האביב הערבי שפרץ כאן. הוא למד בהרווארד פסיכולוגיה ומדעי המחשב, אבל כבר כשסיים את לימודיו בתיכון היו לו הצעות עבודה ממיקרוסופט, אותן דחה. זאת כדי למכור לה 1.6 אחוז מהמניות של פייסבוק כשהאתר הצליח. יש עוד עשירים מפייסבוק, אבל האמת היא שבשלב הזה ממש בא לנו לעשות להם "הייד".
לארי פייג' וסרגיי ברין מגוגל (38)
הונם האישי של מייסדי גוגל מוערך בכ-20 מיליארד דולרים לכל אחד (אולי מעט פחות, אבל לא ניתפס כאן לקטנות). פייג' הוא בן לשני מרצים לתכנות באוניברסיטת מישיגן, שם למד. במהלך התואר השני שלו, פגש את ברין ואיתו הקים ב-1998 את משפחת גוגל ששינתה את עולמנו. המשותף לשניהם הוא דם יהודי. אימו של פייג' יהודייה, וכך גם משפחתו של ברין, שהיגר לארה"ב מרוסיה כשהיה בן 6, ביחד עם אביו הפרופסור למחשבים ואימו שהחלה לעבוד בנאס"א כאנליסטית. גם פייג' וברין היו שותפים לחדר באוניברסיטה, אך בניגוד למייסדי פייסבוק הם ככל הידוע לנו נשארו חברים טובים.
אלברט פון תורן אונד טקסיס (27)
הנסיך הגרמני הופיע לראשונה ברשימת עשירי "פורבס" כשהיה בן 8 בלבד, מיד לאחר מות אביו. לאחר מכן הופיע ברשימה שוב, כשהגיע לבגרות בגיל 18, אז ההון המשפחתי היה שלו באופן רשמי (2.2 מיליארד). מה אנחנו יודעים על פון תורן אונד טקסיס? קודם כל שמזל שהיה לו כסף, אחרת היה לו די קשה להסתדר עם שם כזה בחיי היום יום.
חוץ מזה הוא נחשב גם למיליארדר ירוק. לא רק מדולרים, אלא גם מבחינת הרצון שלו להשקיע בכדור שלנו בכל הנוגע למימון וסיוע לפרויקטים. מה עוד? היה לו בעיקר מזל עם כספו, מאחר ואביו שהוריש לו את הכסף גם דאג שיהיו לו רק שתי אחיות. אנו יכולים לספר לכם על ההשכלה שלו (כלכלה) ועל השירות הצבאי שעבר, אבל אולי יותר חשוב לספר על האבא (ואבותיו). במאה ה-16 הם היו אחראים על שירותי הדואר באירופה, וגם בנו כמה וכמה טירות. מאז ועד היום הם לא הפסיקו להיות עשירים.
יושיקצו טנקה (35)
המייסד של GREE, הרשת החברתית של יפן, שם הוא מוכר בערך כמו שאדון צוקרברג מוכר לכולנו. נכון, הוא אולי לא אוכל גפילטע בחגים, אבל עדיין 2.2 מיליארד דולר זה סכום מספיק מרשים כדי שנעריך אותו. הוא דורג באסיה כמיליארדר הצעיר ביותר, ברשימה שהוקדשה לכאלה שבנו את עצמם מאפס – בניגוד לכל מיני נסיכים גרמנים שכבר פגשנו. בהתחלה הוא בכלל פתח את האתר שלו כתחביב, אבל בהמשך – כפי שאפשר להבין – התחביב התפתח לעסק די מצליח.
אולג בכמטיוק (36)
בכמטיוק הוא הבעלים והמייסד של חברת ייצור הביצים avangardco. דואג לפזר את ההון במשפחה כשהמנכ"לית של החברה היא אחותו. בניגוד לאחרים כאן ברשימה הונו צנוע למדי, ומוערך בכמיליארד בלבד. אבל לכו תדעו, הנתון הזה לפי פורבס מעודכן רק לפי חודש מרץ 2011. אולי מאז נוצר ביקוש מאסיבי לחביתה מקושקשת
בקייב פוסט, (עיתון מצוין, תקראו פעם) כתוב עליו שהוא ההוכחה לכך שיש דבר כזה "ביצי זהב". באוקראינה מתגאים בהצלחה של החברה במסחר של לונדון, נתון שגם בכמטיוק וודאי מרוצה ממנו. עוד כמה נתונים שוודאי גורמים לו אושר (ועושר): הוא שולט ביותר ממחצית שוק הביצים המקומי. פעם הוא עסק גם בגז, אבל מצא שהעיסוק הנוכחי משתלם לו יותר. גבר עם ביצים, תרתי משמע.