כשכבשת את הפסגה וברשותך כל מה שאי פעם חלמת עליו, קשה לחזות עד כמה הנפילה למטה עלולה להיות כואבת, ועד כמה התחתית נמוכה. זה בדיוק מה שקרה לחמשת המילארדרים ברשימה באה – אנשים שעבדו כל חייהם, הגיעו להון עצום ונכנסו לרשימת אנשי העסקים העשירים בעולם, רק כדי להתרסק לחלוטין.
אלברטו וילאר
בשנת 1979 הקים וילאר יחד עם שותפו את קרן השקעות אמרינדו, שבשיאה הוערך שוויה בכמיליארד דולר. לצערו, עם התפוצצות בועת ההיי טק בשנת 2000, ספגה החברה הפסדים קשים. וילאר היה תורם גדול לאומנות ובעיקר לבית האופרה מטורופוליטן בניו יורק, אבל מסתבר שאת התרומות גייס באמצעים לא כשרים. ב- 2008 הואשם בשלל עבירות הונאה, מרמה וגניבה של סכומי כסף עצומים, ב- 2010 הוא נשלח לכלא לתשע שנים, שלאחר מכן הפכו ל-10 בעקבות ערעור כושל.
עוד בערוץ הגברים:
שון קווין
בשנת 2008 עוד היה שון קווין האיש העשיר באירלנד, עם הון מוערך בשווי 6 מיליארד דולר. אך בשנת 2011 הכריז על פשיטת רגל. הוא איבד את השליטה באימפריית הביטוח שייסד לאחר שצבר חובות עתק לבנק אנגלו אייריש. משם העניינים הידרדרו, כשהוא ומשפחתו הואשמו בהפרת צו פשיטת רגל והסתרת נכסים בשווי חצי מיליארד יורו מנושיו. ההון המשפחתי נזל מבין ידיהם, ובסוף 2012 קווין אף נידון לתשעה שבועות כלא בשל אי שיתוף הפעולה שלו עם הרשויות.
אייק בטיסטה
ברזילאי שדורג שביעי ברשימת עשירי תבל ובשנת 2010 הכריז כי יהפוך לאיש העשיר בעולם, בזכות ההון שעשה מעסקי כריה, גז ונפט. ב-2012 הונו הוערך בכ- 30 מיליארד, אך כעבור שנה בלבד הונו צנח ל-200 מיליון בלבד, ונכון לתחילת 2014 דווח כי בטיסטה כבר נמצא בחובות. חדשות בלומברג כינו את ההפסדים "היסטוריים", ויחסו אותם לנפילה של עסקי הכרייה והחלטות שגויות מצד הטייקון הברזילאי.
ביורגולפר גודמונדסון
האיסלנדי ביורגולפר גודמונדסון היה הבעלים של קבוצת הכדורגל הבריטית ווסטהאם ואיש העסקים העשיר באיסלנד, והונו הוערך בכ - 1.1 מילארד דולר. אך זה לא החזיק מעמד זמן רב – גודמונדסון ובנו ספגו הפסדים עצומים בעבקות משבר כלכלי באיסלנד. חלק מההפסדים יוחסו לעברו הפלילי של האיסלנדי, שהורשע בעבר בעבירות הונאה ומעילת כספים, בגינן בילה 12 חודשים בכלא. ביולי 2009 הוכרז כפושט רגל, וחובו הצטבר ל-800 מיליון דולר.
אלן סטנפורד
המיליארדר לשעבר מרצה כרגע עונש של 110 שנות מאסר בארה"ב, בגין הונאות, הלבנת כספים, קשירת קשר ושיבוב הליכי חקירה. בפברואר 2009 פשטו סוכני ממשלה על משרדי החברה שלו, וסדנפורד ברח. רק כחצי שנה מאוחר יותר נתפס סטנפורד ונעצר על הנואות בהונאה בהיקף של לפחות 8 מיליארד דולר. פרשת סטנפורד הוכתרה כהונאת המשקיעים השנייה בגודלה אחרי פרשת ברני מאדוף, שהורשע בהונאה בהיקף של 64.8 מיליארד דולר ונידון ל־150 שנות מאסר.