חושב שהעבודה שלך גרועה? אין לנו מושג מה אתה עושה למחייתך, אבל בדבר אחד אתה יכול להיות בטוח: בעולם ישנן מספר עבודות שיגרמו למשרה המעפנה שלך להחוויר. למען האמת, עבודה זה דבר מסריח באופן כללי. אם תשאל אותנו, עדיף לשבת בבית ולגרבץ. למרבה הצער, המציאות הקשה היא שאנו זקוקים לכסף – אתה יודע, בשביל דברים חיוניים כמו אוכל, מחסה ופורנו.
לפיכך, השאלה היחידה שנותרה היא: האם באמת כל עבודה מכבדת את בעליה? בכתבה הקודמת הראינו לך שיש עוד לאן לשאוף, עם רשימת העבודות הכי טובות בעולם. הפעם אנחנו מתכוונים להראות לך שלא משנה עד כמה העבודה שלך מחורבנת, תמיד יש עוד לאן לרדת.
בודק דאודורנטים
והרי שאלה שתמיד תהית לגביה, אבל ממש לא רצית לדעת את התשובה: כיצד החברה שמייצרת דאודורנט יודעת שהוא אכן "מעניק ניחוח רענן למשך 24 שעות"? כלומר, זה לא שהם סתם מנחשים. ובכן, מסתבר שהחברות הללו מעסיקות מספר עובדים שכל תפקידם בחיים הוא לרחרח בתי שחי של אנשים אחרים שהשתמשו בדאודורנט, על מנת לוודא שהוא אכן עושה את עבודתו כהלכה. לטובתם, אנחנו מחזיקים אצבעות שהתשובה לשאלה הזאת היא חיובית.
חוקר נפיחוֹת
אם חשבת שהעבודה עם הדאודורנטים מסריחה, קבל את מה שנאלצו לעשות עוזריו של ג'ון לוויט, גסטרואנטרולוג אמריקאי. מסיבה עלומה כלשהיא, שאלת המחקר הטובה ביותר שהוא הצליח להעלות על דעתו היתה קשורה לגזים קיבתיים שנפלטים מהגוף האנושי, כאשר המטרה היא לבדוק כיצד ניתן להבין מחלות וליקויים במערכת העיכול באמצעות, ובכן, ריח של נאדים.
מייקל לוויט לא התעצל וניגש לבדוק את העניין. איך בודקים דבר כזה, אתה שואל? ובכן, בניגוד למה שאולי חשבת, הוא לא פשוט רחרח ישבנים. במקום זאת, שאב לוויט את הגזים הנפלטים באמצעות צינורות מיוחדים שהוחדרו לפי הטבעת של הנסיינים והעביר אותם לתוך מיכלים אטומים. בשלב הבא הגיע תורם של עוזריו המסכנים להסניף את הניחוח מכל אחד מהמיכלים הללו ולקבוע את אופי הצחנה המתקבלת. לטענת לוויט, מהמחקר התקבלו מסקנות חשובות לגבי מחלות במערכת העיכול. טוב, אין לנו מושג לגבי זה, אבל בפעם הבאה שחברה שלך מתלוננת אחרי שהפלצת מתחת לשמיכה, תמיד תוכל לטעון להגנתך שאתה תורם למדע.
שומר בארמון בקינגהאם
מסמך פנימי של הצבא הבריטי קבע: שומר בארמון בקינגהאם הוא התפקיד הגרוע ביותר שחייל יכול לקבל. כביכול, מדובר בג'וב עם הרבה הילת כבוד – אחרי הכל, אתה שומר על מלכת אנגליה. אבל בפועל, היחידות המופקדות על המשמר המלכותי הטקסי מול ארמון המלוכה הבריטי סובלות מעלייה של כ-50 אחוזים במספר הבקשות לפרישה מהצבא. הסיבות לכך לא יפתיעו אף אחד: זה פשוט תפקיד משעמם בטירוף.
החיילים נדרשים לעמוד במקום ללא כל תזוזה במשך שעות ארוכות. אמנם, זה יכול להיות נחמד בהתחלה עם התיירות שמצטלמות איתך והכל. אבל גם זה נמאס די מהר, ומה שנשאר זה רק שעות על גבי שעות של חוסר תזוזה ובהייה חסרת תוחלת באופק. גם בין המשמרות הם לא מלקקים דבש: בזמן החופשי נאלצים החיילים לצחצח ולהבריק את מדיהם ונעליהם ללא הרף, כהכנה לביקורות הקפדניות שהם נדרשים לעבור לפני עליית המשמר הבאה. בקיצור, אם חשבת שטחנת שמירות בצבא, תעיף מבט בשומרי ארמון בקינגהאם ותיכנס קצת לפרופורציות.
"דוחף" בתחנת רכבת ביפן
כך נראית תחנת רכבת ביפן בשעות השיא. מוזר, אנחנו תמיד חשבנו שתפקידו של הפקח ברכבת מסתכם בשריקות נטולות תכלית נראית לעין במשרוקית, או געירה בילדים שיורידו את נעליהם מהמושבים. אך מסתבר שביפן יש להם תפקיד חשוב נוסף: אושייה – "דוחפים" ביפנית – שכל תפקידם בחיים הוא לדחוף נוסעים לתוך הרכבת לפני שהדלתות נסגרות.
האמת? נראה שגם להיות סתם נוסע ברכבת ביפן זו חווייה די מפוקפקת. מצד שני, זה נכון גם בארץ.
בקר איכות למזון חתולים
ג'ון האנסון מאנגליה סיפר פעם ל-BBC News על חוויותיו מעבודתו בתור בקר איכות במפעל למזון חתולים. תחילה, הוא היה צריך לדחוף את האף לתוך מיכל גדול מלא באוכל חתולים, לרחרח אותו ולוודא כי הוא טרי. בשלב השני נדרש לנבור בערימה הזו כדי לסלק חתיכות קטנות של עצמות. לבסוף, נאלץ לאסוף בידיו גושי מזון נדיבים ולקבוע מה רמות הסחוס שיש בבשר. נסיים במילותיו של האנסון עצמו: ארגגג!
עבודה בפס ייצור
לעומת משרות אחרות שדורשות מחשבה, יוזמה, יכולת ניהולית והגדלת ראש, רשימת הדרישות של עבודה בפס ייצור מסתכמת בדבר אחד: דופק. אתה קם מוקדם בבוקר ועד שתלך הביתה עם רדת החשיכה תבצע רק פעולה אחת בלבד שחוזרת על עצמה בלי סוף. אם זו מחלקת יצור במפעל רהיטים, פס הרכבה של חלקי פלסטיק או כל מפעל תעשייתי אחר, המונוטוניות של עבודות כאלו יכולה ממש לדפוק לך את המוח. במקרה הכי גרוע, תמיד תוכל לעבור לעבודה הבאה:
פועל ביוב – בהודו
ייתכן שבמקומות מסוימים בעולם פועל ביוב זה לא תפקיד כל כך נורא. בסופו של דבר הם מקבלים כסף טוב ואת העבודה המלוכלכת באמת עושות המכונות. בנוסף, אין ספק שזו עבודה חשובה מאין כמוה, ואף אחד לא רוצה לדמיין מה היה קורה אם פועלי הביוב לא היו בסביבה.
אבל להיות פועל ביוב בהודו? זה כבר סיפור אחר. הם מתבוססים בתוך ביב השפכים, מכוסים עד הצוואר ברפש שאנחנו אפילו לא רוצים לדמיין מה הוא מכיל. בתור בונוס, לעיתים הם נאלצים גם לצלול כאשר יש סתימה בצינור, או אפילו לשם עבודות תחזוקה שגרתיות. כל זה הופך אותה באופן חד משמעי לעבודה הכי מחורבנת בעולם. אגב, מומלץ להיות בצום קל לפני הצפייה בווידיאו.
חוטב עצים מקצועי
כבר אמרנו לך שאחת הדרכים לגלות מחדש את הגבריות שלך היא לקחת קרדום ליד ולחטוב איזה בול עץ בחצר. מצד שני, עם כל הרצון שלך לחזור להיות גבר אמיתי, אולי כדאי שתיזהר: מדובר באחת העבודות המסוכנות ביותר בארצות הברית, על פי נתונים רשמיים של משרד העבודה האמריקאי. לא פחות מ-82 חוטבי עצים נהרגו בשנה שעברה מתאונות עבודה, בעיקר כתוצאה מפגעי מזג אוויר, נפילות של עצי-ענק או תקלות בתפעול של מכשור כבד, מסורים חשמליים וגרזנים. תסכים איתנו שזה נשמע קצת יותר גרוע מלקבל איזה רסיס עץ קטן ביד כשחוטבים בול עץ בחצר.
ויש אנשים שיודעים רק להתלונן
כמו הבחור בווידיאו הזה למשל, שמתלונן שבעבודה שלו אין תנאים, אין חופשות, אין פידבקים מהבוס, השעות ארוכות והוא כל היום על הרגליים. אנחנו משתתפים בצערו ושולחים לו את תנחומינו. אין ספק שלפעמים גבר צריך להתפשר.
>> אז אתה חושב שאתה מסודר בחיים? חכה שתסתכל על העבודות של הבחורים האלה